Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Gheorghe Flutur vrea o colaborare mai bună între stat şi biserică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, vrea o colaborare mai bună între stat şi biserică. Flutur a spus că în discuţiile pe care le-a avut la sfârşitul săptămânii trecute la Drobeta-Turnu Severin cu premierul Emil Boc a propus găsirea unor soluţii în vederea încheierii unui parteneriat între stat şi biserică pentru rezolvarea unor probleme sociale.

„Propunerea a fost adresată atât Guvernului, cât şi conducerii PD-L. Vrem să începem cu aspectele sociale, astfel încât prin acest parteneriat să putem sprijini mai bine populaţia cu probleme deosebite, în special copiii şi bătrânii”, a declarat Gheorghe Flutur. El a spus că parteneriatul stat-biserică s-ar putea concretiza prin externalizarea unor servicii sociale către biserică. Şeful administraţiei judeţene a precizat prin aceasta rolul social al bisericii ar fi mult mai mare. „Cred că un astfel de parteneriat este posibil, iar statul ar trebui să caute sursele de finanţare necesare”, este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

De precizat că subiectul unui posibil parteneriat între stat şi biserică a fost discutat de Gheorghe Flutur şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, în cadrul vizitei pe care acesta a efectuat-o la mănăstirea Putna la mijlocul lunii august 2010. La vremea respectivă Flutur a propus realizarea în comun cu biserica a unor programe sociale pentru protecţia copiilor şi a bătrânilor singuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur vrea o colaborare mai bună între stat şi biserică.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur vrea o colaborare mai bună între stat şi biserică1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   N-ai sa vezi trimis de
(13 sep 2010, 14:26:48
N-ai sa vezi !!! Nu le mai ajunge lor sa le creasca burdihanele !! Rusine clerului ortodox care doar indobitoceste si inrobeste romanii, dar nu-l ajuta cu nimic !! O mare parte din vina pentru halul in care sintem acum si ma refer la moralitate si civilizatie, li se datoreaza!
2.   Biserica- SRL trimis de
(13 sep 2010, 14:41:25
Este foarte rusinos modul in care Biserica Ortodoxa (...ori ce-a mai ramas din ea)....se milogeste si discrimineaza celelalte institutii bugetare. Taieri de salarii-NU , venituri ilicite si neimpozabile - NU , bani alocati de la buget ptr noi lacasuri de cult- NENUMARATI, profesionalism- DE LOC. Popii fac bisnita, se prostitueaza,nu au nici un fel de respect...macar ptr haina care-o inbraca. Fac politica celui ce da bani mai multi, inpun niste preturi ametitoare ptr servicii- chiar daca primesc salar integral de la stat. Poate domnul Flutur sa ne spuna de ce nu se aliniaza Biserica- in genere, la normele FMI , banca Mondiala si UE ...???? Se intreaba cineva...de ce ortodoxia se...duce de rapa...? Asteptam...provincia....! Mai este...Domnul cu voi...?...
3.   Nu, nu, nu! trimis de
(13 sep 2010, 15:37:27
Nu prin parteneriate intre partide politice si biserica trebuie sa creasca rolul social al bisericii daca vrem sa ramanem un stat laic, in zona statelor democratice din UE! Rolul social al bisericii poate creste prin intensificarea actiunilor proprii ale bisericilor de orice cult și chiar prin măsuri fiscale ale statului. Ideea parteneriatului în care statul să găsească sursele de finanțare pe care să le dea bisericii, externalizând servicii sociale, ascunde altceva ce poate deveni foarte periculos. În locul întăririi tuturor instituțiilor statului, conform reformei promise, se va întări puternic - cu sprijinul statului și pe banii fiecărui contribuabil - o singură instituție, biserica, al cărei parteneriat cu un anume partid politic va duce la întărirea unui singur partid politic. Spre ce fel de democrație ne îndreptăm???
4.   Vorbiti prostii domnilor! trimis de
(13 sep 2010, 17:14:53
comentariile de mai sus sunt comentariile unor oameni ce vb ca sa se afle in treaba.afirmatiile lui CRISTIDEDINVALE sunt eronate si tendentioase.inainte de a zice ceva ne informam domnilor si mai ales nu generalizam.
transformati biserica intr o plaga.nu toti suntem atei sau neoprotestanti.daca discutam civilizat si in spirit democrat as putea sa ma plang de faptul ca ma-ti ofensat
5.   Se apropie procesul! trimis de
(13 sep 2010, 18:08:24
Daca nu stiati pe 28.09.2010 este procesul Fondului bisericesc pentru padure iar Flutur se gudura pe linga biserica.Are si el o jumara de acolo,doar a fost membru fondator.
6.   Pentru van_excel trimis de
(13 sep 2010, 20:06:09
Si eu ma simt ofensat cind nu mi se taie chitante de catre preoti la nunti, botezuri, inmormintari si alte slujbe de sfintire a mertzanelor, si cind aud ca in mileniul III preotii ortodocsi nu fac slujbe de inmormintare pentru sinucigasi ( vreau si eu o explicatie logica pentru asta), cind vad ca au refuzat sa faca slujba de inmormintare si pentru nounascutii morti in incendiul de la maternitatea Giulesti, ca cica nu erau botezati( vreau si aici o explicatie logica), cind vad calugari acuzati de violuri si orgii sexuale, cind vad calugari stareti de manastiri care isi bat cu violenta enoriasii, cind vad inalte fete bisericesti cu dosare penale fara numar fara numar, cind vad sute de catedrale uriase si odioase facute pe banii statului- cind romanii nu au ce da de mincare la copii, cind vad indobitocirea poporului roman pe la toate pelerinajele pe la moastele nu stiu carui sfint cind stau in frig noapte si zi si cumpara tot felul de bizdaganii si biserica baga banii la ciorap.....ooofff
7.   De luat aminte trimis de
(13 sep 2010, 20:06:32
Am mai spus intr-un articol pe forum ca ,clerul BOR,trebuie sanctionat cu o amenda in folosul natiunii romanede 1 miliard euro.Motivul:Vina ca in cea mai scumpa zi a anului 1989 cind domnul Isus se naste,pe Ceausescu l-au asasinat ,fara ca BOR sa i-a nici o pozitie.Era un moment crucial pentru BOR.A doua vina majora este aceia ca in timpul inundatiilor de fiecare data nu a luat nicio pozitie pentrru ajutorarea poporului roman.Nu sunt ateu,sunt un credicios din tata in fiu,dar nu pot trece cu vederea aceste aspecte majore la care BOR nu a luat nici o pozitie oficiala!De luat aminte!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei