Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Festival

„Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare” a adunat sute de oameni în centrul Putnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul „Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare” a adunat sâmbătă, în centrul comunei Putna, sute de oameni.

Evenimentul a debutat cu o paradă a portului popular, la care au participat atât putnenii, cât şi invitaţi din comunele apropiate. Nu au lipsit călăreţii şi o caleaşcă impunătoare.

Programul artistic a fost deschis de corul comunei Putna, dirijat de Doina Fodor, urmat de Iustin Burla - ,,Concert de clarinet în si bemol” şi de Dan Alexandra, care a interpretat două piese muzicale. Comuna Putna a fost reprezentată şi de un grup vocal de copii, instruit de învăţătoarele Geta Bicu, Paraschiva Boghean, Aurica Chidoveţ şi Daniela Zubaş.

„Am avut plăcerea de a avea alături de noi şi Ansamblul artistic de cântece şi jocuri <Străjăncuţa>, cu un program intitulat <Aşa-i viaţa omului>, precum şi Grupul vocal de la Bilca şi <Ansamblul Vicoveanca> de la Vicovu de Sus”,ne-a spus profesoara Daniela Bălăuţă, reprezentantă a Asociaţiei pentru Dezvoltare Locală Putna, organizator al evenimentului, alături de Primăria Putna.

         

Cinste lor, putnenilor

Primăria Putna şi Asociaţia Pentru Dezvoltare Locală Putna au dorit să onoreze trei cetăţeni deosebiţi, pe Elena Andrieş, cea mai în vârstă localnică, la 91 de ani, Vasile Andrieş, care va împlini 100 de ani pe 15 decembrie 2010, cel mai vârstnic om din comună, şi Mircea Andrieş, cel mai longeviv corist din Putna, la 87 de ani.

O atracţie deosebită pentru turiştii aflaţi sâmbătă la Putna a fost prezenţa meşterilor populari, atât din Putna, cât şi din alte sate, care au demonstrat încă o dată câte lucruri minunate pot realiza. La fiecare stand, se aflau lucruri făcute de mână, cu multă migală: trăistuţe, icoane, cojoace şi cămăşi, păpuşi îmbrăcate în costume naţionale, cuşme şi ouă încondeiate. Un artizan de la Putna va participa la sfârşitul lunii la Salonul Internaţional al Oului Decorat de la Montamisé, Franţa.

         

Muşchi şi pricepere

Amatorii de sport, oameni cu muşchi, dar şi pricepuţi în meşteşugul lemnului au avut ocazia de a participa la a treia etapă a campionatului judeţean al tăieturilor de lemne, concurs câştigat de Ionel Popescu, din Putna, deja învingător şi în celelalte două etape precedente, de la Suceava şi Gura Humorului. Locul doi a fost ocupat de Gheorghe Ioancea, locul trei de Vasile Mănăsoi. Organizatorii concursului, Nord Arena Club, ForGarden, Terra Silva For All, au acordat o menţiune specială pentru ocupantul locului patru, Florin Bejenariu. Rapiditatea şi precizia au fost criterii de departajare a concurenţilor.

 

Concursuri

Cei doi participanţi la concursul de sculptură în lemn, Gheorghe Ioancea şi Gabriel Cârleanţă, au primit premiul întâi ex aequo, juriul neputând să-i departajeze. Concursul de skandenberg a fost câştigat de cel mai tânăr concurent, Dumitru Niţu, din Gura Putnei, locul II fiind ocupat de Florin Burlică, locul III de Ionuţ Ioancea şi Vasile Burlică. Ansamblul celor trei probe sportive şi artistice a fost organizat sub egida Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Cultură Suceava. Fanfara de la Calafindeşti a încheiat manifestările zilei de sâmbătă.

           

Moment de reculegere

„Programat, iniţial, pentru zilele de 2 şi 3 iulie, când a fost perioada inundaţiilor, care au afectat profund judeţul nostru, această manifestare locală, Festivalul <Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare> a fost amânat pentru 11 septembrie. Manifestarea a fost din nou marcată de un eveniment foarte trist pentru noi, putnenii. Trecerea la cele veşnice a doamnei Erica Croitoru, membru important al comunităţii (preoteasă şi profesoară de muzică şi religie) şi al Asociaţiei pentru Dezvoltare Locală Putna, care a fost unul dintre organizatorii ediţiei de anul precedent şi care a trudit mult şi anul acesta, ne-a mişcat sufletele tuturor, iar sfatul ei înţelept ne va lipsi membrilor asociaţiei. De aceea, am ţinut un scurt moment de reculegere în memoria ei. Organizatorii au decis, din respect pentru familie, să scurteze programul manifestării, urmând să fie desfăşurate la o altă dată focul de artificii şi alte activităţi”, ne-a spus profesoara Daniela Bălăuţă.  

Tot ea a completat că evenimentul nefericit de anul acesta, absenţa doamnei Erica Croitoru, a fost pentru Asociaţiei pentru Dezvoltare Locală Putna o mare lipsă, „pe care n-am putut s-o depăşim”. Poate din acest motiv, participarea grupurilor artistice a fost mai puţin numeroasă decât anul trecut, dar cei care au venit au avut programe de calitate, pe placul spectatorilor. „Concursurile sportive şi artistice au fost de calitate şi foarte apreciate de către public. Membrii asociaţiei au pus mult suflet în organizare şi fiecare a contribuit după posibilităţile sale. Mulţumim în egală măsură tuturor membrilor asociaţiei şi tuturor celor care ne-au sprijinit, în special Primăria Putna”, a mai completat Daniela Bălăuţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare” a adunat sute de oameni în centrul Putnei.
 Vizualizări articol: 2386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
„Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare” a adunat sute de oameni în centrul Putnei4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Blabla trimis de
(13 sep 2010, 15:56:52
Ma. Faceti naibii o lista cu toate festivalurile din luna respectiva. Vreau si eu sa particip la un festival-doua dar tot timpul aflu de ele cu o zi inainte sa inceapa, adica prea tarziu.
E naibii CHIAR asa de greu ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei