Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2010 - Anul XV, nr. 205 (4496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei

Miercuri, 1 Septembrie 2010 (16:19:20)

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei, aproximativ 100.000 de beneficiari de alocaţii monoparentale sau complementare urmând să piardă aceste drepturi ca urmare a reducerii venitului pentru care alocaţiile pot fi acordate.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, a anunţat că proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei a fost aprobat.

Potrivit noilor prevederi, alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă celor care au venituri pe membru de familie de până la 370 de lei pe persoană. Cuantumurile sunt stabilite în funcţie de numărul copiilor din familie.

Cererea de acordare a alocaţiei, precum şi declaraţia pe propria răspundere, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia, se înregistrează la primăria comunei, oraşului, municipiului sau, după caz, a sectorului municipiului Bucureşti în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa familia. Frecventarea cursurilor şcolare de către copiii aflaţi în întreţinere este o condiţie pentru acordarea integrală a alocaţiei.

Directorul general de asistenţă socială din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale declara, marţi, într-o conferinţă de presă, că familiile care au un venit pe membru de familie cuprins între 371 şi 470 de lei nu vor mai primi alocaţii monoparentale sau complementare, în această situaţie fiind în jur de 100.000 de beneficiari.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu adăuga că aceşti beneficiari vor primi în continuare ajutoarele de căldură sau alocaţiile de stat pentru copii, dar nu vor mai primi alocaţii monoparentale sau complementare.

Potrivit acestuia, sunt aproximativ 490.000 de familii beneficiare ale acestor tipuri de alocaţii care au venit pe membru de familie cuprins între zero şi 370 de lei şi cărora li se va majora cuantumul alocaţiilor. Ivăşchescu a dat ca exemplu o familie cu doi părinţi şi cu mai mult de patru copii, care are un venit cuprins între zero şi 200 de lei şi care va beneficia de un cuantum al alocaţiilor de 120 de lei, faţă de 70 de lei. El a precizat că odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii va fi abrogată Ordonanţa 105 care prevedea aceleaşi alocaţii, dar în alte cuantumuri.

"Am unificat şi am simplificat sistemul", a explicat reprezentantul Ministerului Muncii.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, declara că proiectul de lege a fost discutat într-o primă lectură, luni, în Guvern şi trebuie să fie aprobat până la sfârşitul lunii octombrie, deoarece este legat de acordul de împrumut cu Fondul Monetar şi Banca Mondială, reprezentând una dintre condiţiile pentru acordarea viitoarelor tranşe de împrumut.

"Proiectul a trecut de toate procedurile de dezbatere publică şi urmăreşte două lucruri, să aloce bani pentru cei care au cu adevărat probleme privind veniturile şi să sprijine persoanele cu dizabilităţi care nu pot fi ajutaţi din alte surse. Acest sistem va avea în vedere o evidenţă clară a familiilor care beneficiază de aceste drepturi, astfel încât sumele obţinute de fiecare familie să fie cumulate într-un anumit plafon", spunea Şeitan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a aprobat proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei