Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2010 - Anul XV, nr. 205 (4496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accident

Lăutari cu leziuni grave la spital, după o cumetrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru lăutari care se întorceau de la o cumetrie la care cântaseră o noapte întreagă au ajuns pe patul de spital, trei dintre ei cu leziuni grave, după ce maşina cu care se deplasau, condusă de unul dintre ei, s-a izbit cu o violenţă extremă de un cap de podeţ. Cu oase rupte şi în situaţia de a pierde cântările din viitorul apropiat, aceştia îi mulţumesc Celui de Sus că trăiesc şi că instrumentele lor nu au fost distruse în accident.

 

Dumitru Sinescu, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Iaşi, Mihai Dulap, de 32 de ani, Marian Paicu, de 33 de ani, ambii din Dolhasca şi Vasile Nicolai Plai, de 37 de ani, domiciliat în Gura Humorului, sunt cei patru romi care alcătuiesc o trupă care străbate judeţul şi nu numai, cântând la cumetrii, nunţi sau botezuri.

Aşa s-a întâmplat şi duminică noapte, când au avut un angajament în municipiul Vatra Dornei. La întoarcere, când mai aveau puţin până să ajungă la Gura Humorului, unde urmau să se odihnească, au trecut prin cumpăna vieţii.

 

Oboseală şi viteză excesivă

Accidentul s-a produs luni dimineaţă, în jurul orei 8.00, pe DN 17, în oraşul Frasin. Şoferul, Dumitru Sinescu, aflat la volanul unui autoturism Opel, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un cap de podeţ din beton, pe sensul său de mers, poliţia precizând că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive şi a oboselii conducătorului auto.

Şoferul şi cei trei colegi ai săi au fost scoşi din maşină de echipajul de „Descarcerare” al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, sosit de urgenţă la faţa locului. Ei nu erau prinşi între fiarele maşinii, însă acuzau dureri, astfel că au fost ridicaţi din maşină şi predaţi personalului medical, care i-a transportat pe toţi la Spitalul Judeţean Suceava.

În autoturism, poliţiştii au găsit şi instrumentele lăutarilor, o orgă, un saxofon  şi un acordeon, oamenii legii preluându-le la sediul Poliţiei, pentru ca nu cumva acestea să fie sustrase în timpul cercetărilor. Din cauza stării de sănătate, oamenii legii nu l-au putut verifica pe şofer cu etilotestul, însă la spital i-au recoltat probe biologice de sânge.   

 

„Bătea tare soarele şi am închis oleacă ochii”

Ieri, salonul de la Ortopedie, unde erau internaţi toţi patru, era plin de rubedenii venite să le susţină moralul răniţilor. Şoferul, Dumitru Sinescu, cântăreţ la orgă, are câteva contuzii de la centura de siguranţă şi de la airbag. Ne-a povestit că au cântat toată noaptea la cumetrie, la Vatra Dornei, până dimineaţă, la 6.00, şi n-au mai avut răbdare să stea să doarmă, aşa că au plecat spre casă, la Gura Humorului.

„N-am mai stat, am zis că ajungem acasă mai repede şi dormim cum trebuie. Bătea tare soarele şi am închis oleacă ochii. Ceilalţi dormeau, pe toţi îi luase flama. Am intrat într-un podeţ”, povesteşte acesta.

 

„Mulţumim lui Dumnezeu că s-a întâmplat numai atâta”

Saxofonistul, Vasile Nicolae Plai sau Titinel, cum îi spun colegii de trupă, este destul de vesel şi face haz de necaz, chiar dacă fractura de col femural drept îl va ţine o bună bucată de vreme imobilizat. „Mulţumim lui Dumnezeu că am scăpat numai cu atâta. Copiii au avut noroc că n-am murit, şi am opt acasă, şase fetiţe şi doi băieţi, că am avut femeie gospodină. Când m-am trezit, întâi am întrebat de saxofon, că asta-i viaţa mea, de pe el trăiesc”, a spus Titinel.

Petrecerile antamate pentru săptămâna asta le pierde şi pierde şi banii, dar pe 11 şi 12 septembrie afirmă că va cânta neapărat. „În cărucior mă duc şi cânt, nu se poate altfel”, susţine Titinel.

 

Solistul vocal are leziunile cele mai grave 

Cel mai supărat este solistul vocal, Mihai Dulap, „măritat la Humor”, cum îl ironizează tovarăşii lui. Cu traumatism cranio-facial, plăgi excoriate multiple, traumatism la mâna dreaptă, fractură de femur drept şi policontuzii, nu-i arde deloc de glume. Cu piciorul în ghips şi toată faţa lovită, nu poate cânta şi asta îl supără cel mai tare, mai ales că ceilalţi trei membri ai trupei îl amărăsc spunându-i că i-au găsit înlocuitor, dacă ei se recuperează mai repede.

„Dacă murea vreunul, nu mai cântam? Asta-i viaţa. Bine că sunt sculele de cântat întregi, dar şi dacă se stricau, cumpăram altele când ne făceam sănătoşi. Am pierdut nişte bani, că nu putem acum cânta, dar mulţumim lui Dumnezeu că s-a întâmplat numai atâta”, cugetă filozofic saxofonistul.

Ultimul operat a fost acordeonistul, Marian Paicu, de asemenea policontuzionat, cu traumatism cranio-cerebral şi fractură de femur.

Potrivit medicilor, starea celor patru este bună, dar recuperarea va fi de durată. Nici lăutarii, nici prietenii şi rudele lor care erau ieri în salon, la Spitalul de Urgenţă, nu au fost de acord să fie fotografiaţi, precizând oarecum stânjeniţi şi cu voce moale ceea ce este oricum foarte vizibil: „Nu vedeţi? Noi suntem cam negri. De fapt, suntem negri toţi. Stricăm ziarul şi e păcat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăutari cu leziuni grave la spital, după o cumetrie.
 Vizualizări articol: 3516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lăutari cu leziuni grave la spital, după o cumetrie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetenti trimis de
( 1 sep 2010, 12:19:13
"sunt cei patru romi care alcătuiesc o trupă care străbate judeţul şi nu numai, cântând la cumetrii, nunţi sau botezuri."

cumatrie sau botez nu i tot una im place ca autorul articolului e destept ca noaptea
2.   "Sunt cei patru TIGANI" trimis de
( 1 sep 2010, 12:54:45
De-ar strica numai ziarul...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei