Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2010 - Anul XV, nr. 205 (4496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Până la finele anului vor fi atribuite licitaţii de 3,1 miliarde euro

Miercuri, 1 Septembrie 2010 (17:53:30)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat licitaţii de 3,14 miliarde de euro, care vor fi atribuite până la finele anului, astfel încât în primăvară să poată începe lucrările, a declarat miercuri ministrul de resort, Radu Berceanu.

"Licitaţiile vor fi atribuite până la sfârşitul anului, iar cu tot cu contestaţii să aflăm firma câştigătoare în ianuarie-februarie 2011 şi din martie să putem lucra", a spus Berceanu, într-o coferinţă de presă.

Printre proiectele licitate se numără autostrada Nădlac-Arad (288 milioane de euro), Timişoara-Lugoj (338 milioane de euro), Orăştie-Sibiu (770 milioane de euro), modernizarea liniilor ferate Frontier-Curtici-Arad (397 milioane de euro) şi Sighişoara-Coşlariu (813 milioane de euro) şi a unor spaţii (50 milioane de euro).

"Noi la ora actuală avem 90% gata din tot ceea ce înseamnă proiecte la minister. De aici încolo înseamnă implementare şi nu avem niciun impediment, nu am avut şi nici nu o să avem niciodată pentru că lucrăm cu firme mari", a spus Berceanu.

El a adăugat că aceste licitaţii vizează coridorul 4 Paneuropean de Transport, mai puţin autostrada Sibiu-Piteşti, care va fi realizată prin concesiune.

"Avem o echipă care lucrează cu sprijinul BEI, BERD şi UE, la proiectul de parteneriat public-privat, pe 2-3 tronsoane din această porţiune", a adăugat Berceanu.

El a afirmat că la 24 august a emis un ordin care vizează angajaţii care lucrează cu fonduri europene şi prin care aceştia vor fi penalizaţi până la desfacerea contractului de muncă, dacă nu respectă din culpa lor termenele de realizare a proiectului.

"Aceştia angajaţi iau oricum un spor de performanţă de 75%, mai puţin la CFR, unde sindicatele au considerat că 30% este suficient, din motive care îmi scapă. Am făcut un proiect şi de luna viitoare aceste lucruri nu vor mai depinde de sindicate şi vor putea şi cele 60 de persoane care lucrează cu proiectele CFR să ia 75%", a menţioant Berceanu.

Şeful Transporturilor a declarat că până în prezent ministerul a atras fonduri europene de 41 milioane de euro, urmând ca în perioada următoare să atragă încă 60 de milioane de euro.

"Dacă am fi avut şi noi prefinanţare ca alte ministere ar mai fi trebuit să fie vreo 300 de milioane de euro, deci vreo 400 de milioane de euro, dar la noi pregătirea proiectelor durează foarte mult pentru că sunt complexe şi deoarece au valori mari trebuie aprobate la Bruxelles, spre deosebire de late ministere", a explicat Berceanu.

În luna iulie, preşedintele Traian Băsescu a declarat că Ministerul Transporturilor nu a atras nicio finanţare europeană din cauza incompetenţei angajaţilor "arhiselecţionaţi" şi că el, dacă ar fi fost în locul ministrului Radu Berceanu, i-ar fi dat afară pe toţi care gestionează proiectele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Până la finele anului vor fi atribuite licitaţii de 3,1 miliarde euro.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Până la finele anului vor fi atribuite licitaţii de 3,1 miliarde euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei