Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2010 - Anul XV, nr. 205 (4496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Priorităţile Guvernului de criză:TVA de 19%, impozit minim anulat, redresarea salariilor bugetarilor

Miercuri, 1 Septembrie 2010 (20:20:57)

Liberalii propun ca programul viitorului Guvern de criză PSD-PNL să aibă mai multe măsuri reparatorii imediate precum revenirea la un TVA de 19%, revenirea progresivă a cuantumului salariilor bugetarilor, anularea impozitului minim sau majorarea pragului de impozitare a pensiilor.

Potrivit unui document, liberalii propun ca priorităţile Guvernului de criză să fie o serie de măsuri care "să stopeze declinul economic şi să asigure o relansare cât mai rapidă a economiei".

"Implementarea acestor măsuri ar determina atragerea de capital şi creşterea încasărilor la buget, dar şi reducerea semnificativă a problemelor sociale cauzate de actuala guvernare", se arată în documentul citat.

Astfel, liberalii le propun social-democraţilor ca priorităţile Guvernului de criză, care ar putea fi constituit în această toamnă în urma adoptării unei moţiuni de cenzură, să fie în primul rând "revenirea progresivă a cuantumului salariilor din sistemul bugetar la nivelul de dinaintea reducerii cu 25%", reducerea cotei standard de TVA la valoarea de 19% şi anularea impozitului minim.

Pe de altă parte, liberalii propun ca o altă prioritate a viitorului Guvern să fie "majorarea pragului de impozitare a pensiilor de la 1.000 la 2.000 de lei".

În opinia liberalilor, o altă prioritate este implicarea tuturor factorilor competenţi din sectorul public şi din cel privat pentru maximizarea absorţiei fondurilor europene, dar şi "întărirea capacităţii de control a organelor fiscale pentru îmbunătăţirea colectării, în sensul combaterii evaziunii fiscale şi a diminuării economiei subterane".

Mai mult, liberalii susţin că şi "reducerea TVA pentru construcţiile şi tranzacţiile de locuinţe noi la 5%", "accelerarea investiţiilor pentru proiectele actuale în desfăşurare cu finanţare de la bugetul statului, prin conceperea şi implementarea unor măsuri de finanţare alternative precum utilizarea creditului de furnizor şi acordarea unor stimulente căre investitori", dar şi "adoptarea unor măsuri de stimulare pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane disponibilizate din sistemul bugetar", trebuie să fie printre priorităţile guvernului alternativă.

O altă măsură liberală propusă ca prioritate este "lansarea imediată a unor parteneriate public-privat pentru demararea unor mari proiecte de infrastructură", ca alternativă viabilă de finanţare într-o perioadă de criză economică.

Alte priorităţi de pe lista PNL vizează "reducerea integrală a impozitului pe venit şi a cotelor de contribuţii sociale pe perioada anunului 2010, pentru angajatorii care creează noi locuri de muncă şi angajează persoanele aflate de trei luni în şomaj", "reducerea cotelor de contribuţii sociale cu 50% pentru 2011" şi "scutirea de impozitare a dividendelor".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, după întâlnirea PSD-PNL, că cele două formaţiuni urmează să convină asupra unui guvern de criză, care să fie instalat "a doua zi" după căderea actualului Cabinet, în cazul adoptării moţiunii de cenzură.

"În fine, deja am convenit, s-a acceptat ideea că e nevoie să construim o alternativă, în acelaşi timp o alternativă de guvernare, de majoritate, ceea ce înseamnă să convenim asupra unui guvern care, în cazul căderii Guvernului Boc, să fie impus de o majoritate parlamentară, un guvern de criză cu un mandat precis", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că acest guvern de criză PNL-PSD-PC va lua măsuri imediate care să vină în sprijinul societăţii şi economiei româneşti, în sprijinul tuturor celor care au fost şi sunt afectaţi de guvernarea Boc şi, pe de altă parte, să pregătească alegeri anticipate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Priorităţile Guvernului de criză:TVA de 19%, impozit minim anulat, redresarea salariilor bugetarilor.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Priorităţile Guvernului de criză:TVA de 19%, impozit minim anulat, redresarea salariilor bugetarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei