Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2010 - Anul XV, nr. 205 (4496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tensiuni

Se lucrează la îndepărtarea lui Băişanu din fruntea PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poziţia lui Alexandru Băişanu în fruntea liberalilor suceveni este tot mai nesigură pe zi ce trece. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava a fost contestat chiar în prezenţa vicepreşedintelui organizaţiei centrale a partidului, Marian Petrache. Cu ocazia unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean, care a avut loc la Gura Humorului, lui Băişanu i s-a spus verde-n faţă că este o frână pentru partid.

„Eu consider că suntem nestatutari, iar activitatea acestui birou este inexistentă în ultimele şase luni, motiv pentru care ar trebui să se dizolve”, i s-a adresat deputatul Mircea Grosaru lui Alexandru Băişanu.

Surse din rândul celor care au participat la această şedinţă susţin că Grosaru i s-a adresat şi vicepreşedintelui Marian Petrache, pe care l-a informat că, la nivelul judeţului Suceava, PNL are sub 10% din intenţiile de vot ale electoratului.

După aceste declaraţii, Mircea Grosaru a părăsit sala de şedinţă, fiind urmat la scurt timp de un alt liberal, pe deasupra şi coleg de serviciu cu Alexandru Băişanu. Este vorba de profesorul Aurel Burciu, care a ajuns şi el la capătul răbdării vizavi de politica adoptată de Băişanu în calitate de preşedinte al PNL Suceava.

 

Ce a spus Grosaru despre Băişanu

Contactat telefonic, deputatul Mircea Grosaru a refuzat să discute despre acest subiect şi a menţionat că poziţia sa este cea făcută publică în urmă cu câteva săptămâni.

“Îmi retrag orice sprijin şi susţinere politică faţă de preşedintele Alexandru Băişanu, părăsit rând pe rând de toţi parlamentarii liberali suceveni, unii chiar rude prin alianţă, dar şi de alţi membri, din motive similare ce ţin de caracter şi de o obrăznicie neacoperită în rezultate”, spunea la acea vreme Mircea Grosaru.

Tirada la adresa liderului liberal sucevean a continuat la fel de virulent, iar sugestia parlamentarului Grosaru către Alexandru Băişanu a fost aceea de a demisiona din PNL pentru a-şi face partid privat.

„La Suceava, se observă că nimic nu funcţionează, deoarece actualul preşedinte nu are darul dialogului nici în partid, nici cu puterea, nici cu opoziţia, alegerile locale având o miză mare pentru liberali. Paranoia şi multe altele, datorate în principal frustrărilor sale de ordin personal şi financiar, cum bine a sesizat presa locală, care nu au nimic comun cu democraţia, buna-cuviinţă şi cu valorile liberale omoară partidul”, a declarat Mircea Grosaru.

 

Părăsit şi de alţi apropiaţi

Mircea Grosaru şi Aurel Burciu nu sunt singurii liberali care i-au întors spatele lui Alexandru Băişanu. În aceeaşi categorie se înscrie şi Ovidiu Doroftei, fost prefect de Suceava şi partener al lui Băişanu la televiziunea Plus TV. Exasperat de atitudinea dictatorială a liderului PNL Suceava, Ovidiu Doroftei a preferat să renunţe la orice colaborare şi a plecat la muncă în Anglia.

Şi avocatul Ştefan Gudula a preferat să se retragă în umbră. Chiar dacă a motivat retragerea din funcţia de membru al Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava prin „lipsă de timp”, se pare că motivul real îl constituie tot modul de lucru impus de Băişanu pentru propriile interese şi nu pentru a ridica partidul la un scor electoral care să permită revenirea la putere la viitoarele alegeri.

Surse din interiorul partidului susţin că în curând vor urma şi alte metode de protest la adresa lui Alexandru Băişanu. Străin de situaţia tensionată de la Suceava nu este nici preşedintele partidului, Crin Antonescu, informat despre non-combatul lui Alexandru Băişanu de câţiva liberali locali. Aceştia i-ar fi cerut lui Antonescu să dizolve organizaţia judeţeană şi să numească o conducere interimară care să scoată partidul din starea de degringoladă actuală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se lucrează la îndepărtarea lui Băişanu din fruntea PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 2160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 6 voturi
Se lucrează la îndepărtarea lui Băişanu din fruntea PNL Suceava2.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu alte cuvinte trimis de
( 1 sep 2010, 16:26:19
Cu alte cuvinte, contributia PNL Suceava la intarirea opozitiei fata de domnia arbitrariului si a clientelismului este ZERO? Pe cat s-au vandut oare cei ce-au adus PNL in aceasta stare?
2.   ... trimis de
( 1 sep 2010, 17:32:17
probabil ca vor trece toti la PDL
3.   Stiu eu trimis de
( 1 sep 2010, 18:22:01
pai era de asteptat la acest rezultat dupa ce ani buni la randul, echipa lui Steiciuc in frunte cu printesa de Dorohoi, actualmente cocotata la Prefectura, au vandut partidul asta ba lui Marza, ba lui Flutur iar cel din urma i-a ametit si i-a invartit dupa bunul lui plac si i-a asezat acolo unde le e locul, adica la vreo 5-6%, dar ce e mai frumos este ca nu prea exista in PNL la ora actuala concurenti politici care sa faca fata PDL-ului sau PSD-ului. Mi se pare normal ca jmecheritului de Baisanu sa i se apropie sfarsitul si asta e sigur.

Ah. Era sa uit sa ii raspund intrebarii celui de mai sus OARECINE, cei care au vandut PNL-ul, s-au vandut pe doua gaini si trei pungi de branza si un post de supt-prefect... ata ete!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei