Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2010 - Anul XV, nr. 201 (4492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un bărbat cu schizofrenie a fugit din Spitalul "Al. Obregia", şi-a ucis concubina şi a revenit

Vineri, 27 August 2010 (16:08:01)

Un bărbat având schizofrenie a fugit, joi, din Spitalul de Psihiatrie "Al Obregia" din Capitală, unde era internat la cerere, s-a întâlnit cu concubina sa pe care, după ce au întreţinut relaţii sexuale, a ucis-o, iar apoi a revenit în clinică unde s-a culcat.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 39 de ani, care de două deceni suferă de schizofrenie.

Potrivit documentelor, el a locuit în oraşul Turnu Măgurele împreună cu părinţii. Apoi a vândut casa şi s-a mutat la concubina sa. Boala s-a acutizat, astfel că, în ultimii trei ani, a fost internat pe rând în Spitalul de Psihiatrie Săpunari, judeţul Cărăraşi, Spitalul Militar şi Spitalul "Al. Obregia" din Capitală.

Părinţii suferă şi ei de aceeaşi maladie şi trăiesc din cerşit, după cum reiese din declaraţiile bărbatului.

"A venit la Spitalul «Al. Obregia» în 18 august singur, adică procedură voluntară, cum se menţionează în fişa de internare. Fiindcă s-a prezentat voluntar la spital el nu a fost internat sub cheie. Stătea în cameră cu un bărbat cu care s-a înţeles foarte bine. După o săptămână, după masa de prânz, adică în 25 august, a ieşit ca de obicei în curtea spitalului să se plimbe. Era ora 14.30. Pentru că nu a revenit în salon, colegul lui a anunţat asistenta, iar aceasta camera de gardă. Totodată, a fost informată şi Secţia 17 de Poliţie", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAx, purtătorul de cuvânt al spitalului bucureştean, medicul Rodica Năstase.

Medicul din camera de gardă a fost informat ca, în cazul în care pacientul revine în spital, să fie primit.

Pacientul s-a întors la ora 22.30, după mai bine de şapte ore, şi-a luat tratamentul, a mâncat şi s-a culcat.

Joi, la ora 12.00, la spital a venit un procuror cu o notificare prin care se cerea externarea obligatorie a bolnavului. Totodată, au fost luate copii după documentele medicale ale acestuia.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în timpul cât a lipsit din spital, acesta s-a întâlnit cu concubina sa şi au întreţinut relaţii sexuale. După aceea, bolnavul şi-a ucis iubita şi a revenit la unitatea sanitară.

"Acest bărbat nu trebuia ţinut sub pază pentru că a venit la spital de bunăvoie. Pentru că este foarte cald, bolnavii umblă în curte în pantaloni scurţi şi cu tricou. Pot fi lesne confundaţi cu orice aparţinători. Era normal ca bărbatul să fi fost internat într-o unitate medico-socială, dar din păcate nu are pe nimeni în familie care să facă în locul lui toate formalităţile, ştiut fiind că este un număr mic de locuri iar eliberarea unui pat poate dura multe luni. Am putea spune că firma de pază nu trebuia să îl lase să iasă pe poartă. Dar dacă pacienţii sunt îmbrăcaţi civil, nimeni nu le cere buletinul celor care intră. Sunt întrebaţi doar unde merg. Putea spune orice. Apoi, ar fi putut să sară gardul. Este nevoie de un sistem de asistenţă socială care să asigure internarea în cămine spital a bolnavilor cu schizofrenie cronică. Fără o astfel de reţea, bolnavii umblă flămâni pe străzi, unii oameni la dau bani sau chiar băutură. Dacă beau tratamentul nu mai are efect. Mai mult, le poate fi agravată starea de sănătate. Poate aşa a fost şi în cazul bărbatului", a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Alexandru Obregia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat cu schizofrenie a fugit din Spitalul "Al. Obregia", şi-a ucis concubina şi a revenit.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat cu schizofrenie a fugit din Spitalul "Al. Obregia", şi-a ucis concubina şi a revenit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei