Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2010 - Anul XV, nr. 201 (4492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, reţinut în cazul Giuleşti

Vineri, 27 August 2010 (14:44:26)

Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore, vineri, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în dosarul penal legat de producerea incendiului din 16 august.

Vasile Dima era responsabil de supravegherea şi verificarea instalaţiilor din Spitalul "Panait Sârbu" şi de instructajul angajaţilor cu privire la respectarea normelor de protecţie contra izbucnirii incendiilor.

Procurorii vor formula propunere de arestare preventivă a lui Vasile Dima, pe care o vor înainta instanţei Judecătoriei Sectorului 6.

Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti a fost citat, vineri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a da declaraţii în această cauză.

"Raportul tehnico-ştiinţific al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) de determinare a incendiului a stabilit ca împrejurare principală co-existenţa unor conductori electrici improvizaţi. (...) Incendiul a avut două faze. Prima în mediul normal, însă s-a extins foarte rapid în momentul în care a intrat în contact cu aerul comprimat şi oxigenul scurs în salon", a declarat, luni, procurorul şef Marius Iacob.

În prima fază, a arătat procurorul, focul s-a dezvoltat într-un mediu atmosferic normal, urmând ca expertiza tehnică de la Institutul din Petroşani să stabilească timpul în care acesta a evoluat.

A doua fază a incendiului s-a desfăşurat, potrivit procurorului, care citează concluziile raportului preliminat al ITM, într-un mediu atmosferic îmbogăţit cu oxigen din două surse. Una din sursele de oxigen existente în acel salon, a arătat procurorul, a fost instalaţia de oxigen sub presiune, iar a doua sursă instalaţia de aer comprimat cu amplificare foarte rapidă într-un interval scurt de timp.

În acest dosar a fost arestată doar asistenta Florentina Cârstea, contestaţia acesteia urmând să se judece luni la Tribunalul Bucureşti.

În declaraţia de presă de luni, procurorul Marius Iacob a afirmat că flacăra a cuprins zece la sută din încăperea unde se aflau bebeluşii. în primă fază arzând "în mediul normal", asistenta medicală ce avea ca obligaţie să supravegheze salonul lipsind cel puţin 12 minute.

Procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

Procurorul şef Marius Iacob a declarat că anchetatorii au constatat încălcarea normelor de securitate în muncă, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existând posibilitatea să fie extinsă urmărirea penală şi în cazul altor persoane fizice.

Anchetatorii aşteaptă concluziile preliminare ale expertizei realizate de specialiştii de la Petroşani, în funcţie de care s-ar putea lua şi alte măsuri, potrivit lui Iacob.

Până în prezent, procurorii i-au mai audiat pe fostul manager al maternităţii, Bogdan Marinescu şi pe cea care în prezent îi ţine locul, medicul anestezist Victoria Nicolau.

Cinci bebeluşi au murit în incendiul din 16 august de la Maternitatea Giuleşti, iar şase au fost răniţi şi duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu, unul fiind în stare critică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, reţinut în cazul Giuleşti.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, reţinut în cazul Giuleşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei