Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2010 - Anul XV, nr. 201 (4492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nesimţire

Haos în traficul Sucevei, după ce muncitorii s-au apucat de lucru în miezul zilei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Multă căldură, transpiraţie, nervi şi înjurături, cam acestea au fost coordonatele sub care au circulat şoferii, ieri, în jurul prânzului, prin zona centrală a Sucevei. După un model „brevetat” deja în municipiul reşedinţă de judeţ, lucrările de asfaltare a unui şanţ care traversa artera principală s-au desfăşurat fix în miezul zilei, la o oră când circulaţia din oraş este foarte aglomerată. Ce a urmat a fost un coşmar despre care pot depune mărturie miile de şoferi care au trecut prin zonă.

 

Lucrarea care a afectat traficul din zona centrală a Sucevei s-a efectuat în intersecţia de la Biblioteca oraşului. Acolo firma TMUCB a săpat un şanţ, înlocuind conducta cu apă potabilă, şanţ care traversează artera principală. Lucrarea de schimbare a conductei a fost terminată, iar ieri muncitorii s-au apucat de ceea ce numesc „readucerea asfaltului la starea iniţială”. Au făcut însă această nivelare a drumului într-un moment prost ales. De exemplu, au început să sape şi apoi să asfalteze pe artera principală, pe banda dinspre Mănăstirea Sf. Ioan, chiar înainte de ora 12.00, când coloane de maşini se formaseră deja din toate părţile. Au trecut apoi la porţiunea de asfalt din jurul axului drumului, haosul amplificându-se şi mai mult. Cozi kilometrice, până aproape de Poliţie, se formaseră pe sensul de mers spre Centru, blocaţi erau şi şoferii care ieşeau de pe strada Mitropoliei, atât dinspre Mănăstirea Sf. Ioan, cât şi dinspre Prefectură. Un agent de circulaţie şi un poliţist comunitar se chinuiau, cu rândul, să dirijeze traficul, trebuind să asigure timp de traversare pietonilor, să permită cât mai mult trecerea coloanelor de pe artera principală, dar şi să-i lase să iasă pe şoferii de pe străzile secundare. Totul se întâmpla pe soarele arzător de la prânz, cei doi oameni din intersecţie blestemându-şi zilele odată cu şoferii care treceau prin zonă după o lungă aşteptare.

 

Viceprimarul Sucevei spune că nu este normal ce se întâmplă, însă nu prea are cum interveni 

Viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, cel care răspunde de modul în care se efectuează lucrările de înlocuire a reţelelor de utilităţi, a admis că nu este deloc normal ca aceste lucrări să se facă tocmai la orele de vârf, însă spune că primăria nu poate face mare lucru.

„Traversarea arterei principale în intersecţia de la Bibliotecă, atunci când s-a săpat şanţul pentru înlocuirea conductei, s-a făcut în două nopţi, firma a înţeles atunci mesajul nostru. Acum, din păcate, au făcut aceste lucrări pe timp de zi, iar noi nu putem să le facem mare lucru. Ei au o firmă de consultanţă care, prin contract, le face programul şi îi dirijează. Dacă intervenim să nu lucreze într-un moment al zilei, atunci ne trezim că se plâng de faptul că nu pot respecta contractul din această cauză, şi aşa au întârzieri mari”, a spus Seredenciuc, care, cel puţin la nivel declarativ, pare şi el foarte nemulţumit de cum lucrează majoritatea firmelor ce sapă acum pe străzile Sucevei.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Haos în traficul Sucevei, după ce muncitorii s-au apucat de lucru în miezul zilei.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Haos în traficul Sucevei, după ce muncitorii s-au apucat de lucru în miezul zilei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oameni fara minte trimis de
(27 aug 2010, 11:34:15
Ca sa vedeti minte minte de oameni maturi: Ieri am coborat cu masina de pe Zamca catre Piata pe strada Armeneasaca. Si ce vazura ochii mei cu bucurie? Se asfalta. Toate bune, dar ce se asfalta. Numai un petec , adica jumatate de strada?!?! Adica Test Prima (ca ei asfaltau) turnau niste asfalt la misto pe banii nostri. Cand am terminat treaba si veneam spre casa cum arata strada? Jumatate de sens cu beton harcea parcea si jumatate de drum cu asfalt in damburi pus la misto. ALOOOOOOO domnu Lungu si domnu SEREDENCIUC cine plateste nota de plata? Tot noi? Da chiar nici urma de decenta nu mai aveti? Chiar asa puteti fura? Numai la stilu cu bata in capu omului si furat tot ce prindeti? Chiar in asa un hal de lacomie si incompetenta ati ajuns? Cine verifica asa o lucrare? Cine accepta la plata asa un gunoi?
E clar oameni buni! Trebuie sa iesim cu bata in strada ca sa scapam de asa gospodari la primarie. ISC ul vede asa ceva? Pe vremea lui Ceausescu asta era SABOTAJ si PUSCARIE!
1.1  RE: Oameni fara minte trimis de
(27 aug 2010, 11:47:13
atat e proiectul primariei de asfaltare, daca era proiect pentru toata strada crede-ma ca o asfaltau toata....cat despre calitatea asfaltarii, aici mai este de discutat, ei se fac ca platesc (crede-ma), ceilalti se fac ca muncesc si tot asa...........
2.   .. trimis de
(27 aug 2010, 11:54:03
De ce-ati ajuns in parlament si n-ati murit in campanie
Oamenii intreaba "Cand?"
Voi spuneti "Nu asa curand.."
Si vi se scoala p**a doar cand aveti scaunu' sub fund
Respiram, contam, doar cand vreti sa va votam
Si suntem foarte prosti cand spunem "Ee.. mai incercam"
Existam doar in statistici, nici macar in sondaje
Si-avem dreptu' sa maraim doar creem avantaje (parazitii - vreau sa va doara)
3.   Ca pe roate patrate trimis de
(27 aug 2010, 17:03:54
Ador sa invat sa condus pe strazile din Suceava! Acum pe bune; macar pentru asta sunt utile.laughing
4.   Ce prosti! trimis de
(29 aug 2010, 02:14:02
In Suceava cand vor invata ca se poate lucra si noaptea la lumina reflectoarelor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei