Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2010 - Anul XV, nr. 201 (4492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Puncte de vedere

„Ion Petrişor”, „Copilu” şi „Cuşu” îşi strigă nevinovăţia din boxa acuzaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă zi agitată la Palatul de Justiţie din Suceava, unde ieri s-au judecat recursurile depuse de cei zece indivizi arestaţi în dosarul privind contrabanda de ţigări. Pe parcursul câtorva ore, magistraţii Curţii de Apel Suceava au ascultat argumentele avocaţilor celor zece arestaţi, precum şi ale procurorului de şedinţă.

Completul de judecată a stabilit că se va pronunţa asupra cererilor depuse de părţi astăzi, când se va şti dacă vreuna din cele zece persoane părăseşte sau nu arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Opinia unanimă a celor care au ajuns în boxa acuzaţilor a fost aceea că sunt nevinovaţi.

„Nu s-au găsit ţigări la noi, iar în timpul anchetei s-au făcut abuzuri împotriva noastră”, a spus Constantin Nistor, zis „Copilu”. Afirmaţiile acestuia au fost întărite de Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, organizatorul concursului „Miss Piranda”, care a precizat că nu se consideră vinovat de acuzaţiile aduse de procurori.

 

„Arealul geografic” al lui Titi Ieremciuc, curtea de la Bălcăuţi

Primul care a intrat în „focurile” recursului a fost Vasile Titi Ieremciuc. Avocatul acestuia, Ionel Andrişan, a declarat că menţinerea stării de arest preventiv pentru încă 30 de zile nu se justifică.

„În cele 30 de zile scurse până acum, actele de urmărire penală întocmite de DIICOT Suceava nu l-au vizat pe clientul meu. Nici pe viitor nu se întrezăresc astfel de acte, motiv pentru care se impune eliberarea lui. Mai mult, ne aflăm în faţa unei infracţiuni economice, gen evaziune fiscală, unde cercetarea se derulează cu persoanele acuzate în stare de libertate”, a spus avocatul Andrişan.

Acesta a ţinut să facă şi o analogie între alte persoane cercetate în dosar. Exemplul l-a vizat pe Relu Valentin Burlacu, din Botoşani, căruia anchetatorii i-au descoperit cu ocazia percheziţiei de la finele lunii iulie 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă, şi cu toate acestea este cercetat în stare de libertate, în timp ce lui Vasile Titi Ieremciuc nu i s-a descoperit nici un pachet de ţigări şi totuşi se află în spatele gratiilor.

La final, avocatul Ionel Andrişan a remarcat, în amuzamentul completului de judecată, şi faptul că în motivarea deciziei de prelungire a mandatului de arestare a clientului său s-a arătat că acesta se mişcă pe „un areal geografic întins”, dar în realitate zona sa de acţiune ar fi doar „curtea sa de la Bălcăuţi”.

 

O încadrare juridică eronată

A urmat în faţa instanţei avocatul Laurian Ostaficiuc, care a vorbit pentru nu mai puţin de patru clienţi. Este vorba de Paul Iova „Ion Petrişor”, fiul acestuia Fănel Iova, Constantin Nistor „Copilu” şi George Tărâţă „Cuşu”.

„Vinovaţi de prejudicierea bugetului de stat nu sunt clienţii mei, ci cei care au introdus ilegal ţigările în România. Ei nu au făcut decât să le comercializeze cu un adaos comercial. Din aceste considerente, cred că ne aflăm în faţa unei infracţiuni de evaziune fiscală, şi nicidecum de complicitate la contrabandă cu ţigări”, a spus Laurian Ostaficiuc. Avocatul a mai ţinut să adauge că o parte din tranzacţii s-ar fi derulat în parteneriat cu numiţii „Blondu”, „Preînaltu” şi „Bobodac”, dar aceştia au fost reţinuţi pe 3 mai 2010, iar ulterior arestaţi, deci afacerile nu puteau să existe.

Dacă o parte dintre clienţi au precizat că-şi însuşesc concluziile avocatului Laurian Ostaficiuc, Constantin Nistor „Copilu” a dorit să aibă şi el un punct de vedere. „Văd că tot ce spune Parchetul e valabil, iar ceea ce spunem noi nu ia nimeni în seamă. Dacă ştiau că fac contrabandă cu ţigări de ce nu m-au oprit după prima faptă şi m-au lăsat să fac zece? Dacă voi fi găsit vinovat să-mi fac pedeapsa, dar acum doresc să fiu cercetat în stare de libertate”, a fost cererea lui „Copilu” în faţa Curţii de Apel Suceava.

 

Mandate de arestare prelungite până la sfârşitul lui septembrie

Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, organizatorul concursului „Miss Piranda”, fiul acestuia, Fănică Iova, Constantin Nistor, zis  „Copilu”, George Tărâţă, zis „Cuşu”, Vasile Titi Ieremciuc, Adrian Arcadie Isopescu, Ioan Sorin Parasca, Ghiocel Liviu Zabavschi, Adrian Militaru şi Paul Roman se află în arest preventiv de la sfârşitul lunii iulie. Ei sunt acuzaţi că au traficat ilegal 500.000 de pachete de ţigări, cauzând un prejudiciu la bugetul de stat de peste 1,1 milioane de euro.

Tribunalul Suceava decis marţi prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare emise pentru cele zece persoane, dar soluţia a fost atacată cu recurs, care s-a judecat ieri la Curtea de Apel Suceava.

În acelaşi dosar a fost arestat şi apoi eliberată Mihaela Butnăraşu, iar ulterior au mai ajuns în arest şi fraţii Ionel şi Mihai Vicovanu.

Tot în acest dosar a fost pusă sub acuzare şi Roxana Dana Rotar, mai cunoscută sub numele de Roxana, Prinţesa Ardealului. Manelista a stat după gratii doar 24 de ore, după ce Tribunalul Suceava a decis că nu este cazul să emită mandat de arestare pe numele ei. Soluţia a fost atacată cu recurs de procurorii DIICOT Suceava, iar Prinţesa Ardealului va afla zilele acestea dacă va fi cercetată în continuare în stare de libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ion Petrişor”, „Copilu” şi „Cuşu” îşi strigă nevinovăţia din boxa acuzaţilor.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Ion Petrişor”, „Copilu” şi „Cuşu” îşi strigă nevinovăţia din boxa acuzaţilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei