Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2010 - Anul XV, nr. 201 (4492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Carla Bruni şi Duran Duran, pe un album de coveruri după David Bowie, lansat în scopuri caritabile

Prima doamnă a Franţei, Carla Bruni, şi grupul Duran Duran se numără printre artiştii care au înregistrat coveruri după piese celebre ale cântăreţului britanic David Bowie, incluse pe o compilaţie ce va fi lansată în scopuri caritabile, informează contactmusic.com.

Noul disc se intitulează "We Were So Turned On: A Tribute To David Bowie" şi va fi produs de fundaţia War Child care îi ajută pe copiii din zonele devastate de războaie.

Printre ceilalţi artişti invitaţi să cânte pe acest material discografic se numără Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, A Place to Bury Strangers şi Caroline Weeks.

Carla Bruni a făcut un cover după piesa "Absolute Beginners", iar Duran Duran a înregistrat un cover al piesei "Boys Keep Swinging".

Presa britanică consideră însă că cea mai mare atracţie de pe acest album o reprezintă versiunea piesei "Ashes To Ashes", interpretată de chitaristul Mick Karn, basistul trupei rock Japan, recent diagnosticat cu cancer în fază terminală.

Fost manechin vedetă, Carla Bruni-Sarkozy este de asemenea cântăreaţă. Ea a lansat deja trei albume, pe care a interpretat cântece ale căror texte le-a scris, iar de multe ori cântă şi la chitară.

Exponentă a curentului new-wave, alături de trupe precum Depeche Mode, Frankie Goes to Hollywood, Tears for Fears şi New Order, trupa Duran Duran este una dintre cele mai apreciate şi longevive formaţii din istoria muzicii. Are în spate o carieră de peste 25 de ani, mai mult de 70 de milioane de albume vândute în întreaga lume, 18 single-uri în topul Billboard 100 şi 30 în Top 40 UK. În octombrie 2006, Duran Duran a susţinut un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

David Bowie este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70. Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale.

Într-un sondaj realizat în 2002, de postul BBC, Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. De-a lungul carierei, el a vândut aproximativ 136 de milioane de albume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carla Bruni şi Duran Duran, pe un album de coveruri după David Bowie, lansat în scopuri caritabile.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carla Bruni şi Duran Duran, pe un album de coveruri după David Bowie, lansat în scopuri caritabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei