Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu afirmă că, din cauza contestaţiilor în justiţie, construcţiile de drumuri se amână

Marţi, 24 August 2010 (15:53:00)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat, marţi, la Senat, că repetatele contestaţii în justiţie determină amânarea construcţiilor de autostrăzi, ministerul luând decizia să nu mai facă niciun recurs, din cauza termenelor prea lungi.

Întrebat despre stadiul construcţiilor de autostrăzi, Berceanu a răspuns jurnaliştilor că repetatele contestări în justiţie ale licitaţiilor determină reluarea procesului, începând cu refacerea caietelor de sarcini.

"Am o porţiune de autostradă, Deva-Orăştie, care a început să fie licitată de domnul Orban, acum doi ani şi de fiecare dată am făcut un caiet de sarcini, s-au dus nişte constructori în justiţie, li s-a dat dreptate, a trebuit să modificăm cum au vrut ei. Am făcut alt caiet de sarcini, s-au dus alţi constructori în justiţie, li s-au dat şi ălora dreptate. Am făcut vreo patru-cinci caiete de sarcini până acum. Am făcut licitaţia, au venit unii care n-au venit cu hârtiile pe care trebuiau să le aibă, garanţiile financiare. Bineînţeles că au fost respinşi de faţă cu toată lumea, nici n-a fost nicio problemă, dar s-au dus în justiţie şi justiţia a hotărât că trebuie să ne uităm şi în ofertele lor, chiar dacă nu au avut documentele în regulă. Dacă o să iasă unul dintre ei câştigător, atunci toţi ceilalţi o să ne dea în justiţie că l-am scos pe ăsta, care n-a avut hârtiile în justiţie. Dacă îl scoatem pe el, atunci o să ne dea ceilalţi în justiţie şi aşa mai departe", a explicat Berceanu.

El a menţionat că ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nici nu mai face recurs la deciziile justiţiei, întrucât recursul se judecă la ÎCCJ, care dă termene de opt luni.

"Dacă făceam recurs la vreuna din deciziile acestea, primeam termen prin ianuarie-februarie, când tot nu se ştia ce se întâmplă, aşa că nu mai facem niciodată recurs. Ne spune justiţia într-un fel, facem în felul acela. Nu vă mai spun că niciodată nu primim decât hotărârea, nu şi motivarea", a adăugat ministrul.

Berceanu a mai afirmat că în aceste condiţii nu poate să facă ceea ce şi-ar dori.

"Crede cineva că eu n-aş vrea să fac sute şi mii de kilometri de autostrăzi? Că am câteodată senzaţia că e cineva care crede că eu nu vreau să fac. Eu aş fi foarte încântat să pot să le fac", a continuat el.

Întrebat despre problemele legate de avizele de mediu pentru unele proiecte de infrastructură, Berceanu a dat exemplul unei lucrări pe Dunăre, referitoare la cursul navugabil al fluviului.

"Am încercat eu şase luni, când am fost ministru acum trei ani, s-o deblochez, a mai încercat Orban (Ludovic Orban, ministru al Transporturilor în Cabinetul Tăriceanu - n.r.) doi ani şi e şi acum blocată pentru că nişte sturioni îşi depun icrele acolo şi se freacă de nişte stânci care nu ştiu ce. Nu glumesc", a explicat el.

Întrebat când va avea România autostrăzi ca în Austria, ministrul a răspuns: "Când o să fim austrieci".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu afirmă că, din cauza contestaţiilor în justiţie, construcţiile de drumuri se amână.
 Vizualizări articol: 365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu afirmă că, din cauza contestaţiilor în justiţie, construcţiile de drumuri se amână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei