Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iul 2010 - Anul XV, nr. 169 (4460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

INML: Toate costurile pentru deshumarea soţilor Ceauşescu sunt suportate de familie

Miercuri, 21 Iulie 2010 (13:16:57)

 Toate costurile legate de deshumarea soţilor Ceauşescu şi analizele pentru identificarea acestora, a căror valoare ar putea fi între 4.000 şi 5.000 de lei, vor fi suportate de familie, întrucât cererea a venit din partea acesteia, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX directorul general al INML.

"Toată procedura pentru confirmarea faptului că cele două persoane înmormântate în cimitirul Ghencea sunt soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu costă între 4.000 şi 5.000 de lei, în cazul în care nu vom avea nevoie de investigaţii suplimentare care să fie realizate la Viena, aşa cum am procedat în alt caz. Dacă nu vom reuşi să extragem ADN, atunci am putea apela la un laborator de la Viena, aşa cum s-a întâmplat într-un alt caz. Costurile percepute de laboratorul austriac oscilează între 2.000 şi 2.500 de euro", a spus Dan Dermegiu, directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) din Bucureşti.

El a adăugat că a informat familia în legătură cu aceste costuri, dar şi despre etapele pe care specialiştii trebuie să le parcurgă pentru extragerea unui ADN bun.

"Este vorba despre o procedură foarte complicată şi care ar putea dura chiar şi şase luni. Am avut un caz în care după şase luni de investigaţii am fost nevoiţi să apelăm la un laborator din Austria", a precizat directorul general al INML.

Dan Dermengiu a mai spus că cercetarea ar dura mai puţin dacă experţii INML ar putea avea acces la fişele medicale ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu.

"Ar fi mult mai simplu dacă am avea o fişă medicală stomatologică sau o alta care să indice o anumită intervenţie chirurgicală pe care cei doi ar fi suferit-o în timpul vieţii. Atunci am putea compara ceea ce am găsit cu starea celor doi din timpul vieţii. În lipsa acestora, vom încerca extragerea unui ADN bun, însă procedura este extrem de laborioasă şi presupune zeci de teste, unele chiar repetate de mai multe ori pentru aceeaşi probă", a explicat Dermengiu.

Directorul general al INML a mai spus că speră ca ADN să nu fie degradat de apă, îngrăşăminte sau substanţe acide, pentru că altfel va fi foarte dificil de obţinut un rezultat precis în cazul soţilor Ceauşescu.

Rămăşiţele pământeşti ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumate, miercuri, pentru a fi luate câteva probe pentru testare ADN, singurul fiu al acestora care se mai află în viaţă, Valentin Ceauşescu, dorind să se stabilească dacă acestea sunt ale părinţilor săi.

Medicii legişti au prelevat probe de la Nicolae şi Elena Ceauşescu, rămăşiţele pământeşti ale acestora fiind apoi reînhumate.

După ce va fi obţinut rezultatul, acesta va trebui comparat cu un ADN al rudelor apropiate, pentru a se stabili dacă este vorba despre soţii Ceauşescu.

Soţul Zoiei Ceauşescu, Mircea Oprean, a declarat, miercuri, că în urma deshumării lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu şi după vederea rămăşiţelor pământeşti ale acestora înclină să creadă că în acele sicrie erau socrii săi, el precizând că a văzut paltonul şi pantalonii lui Nicolae Ceauşescu găuriţi de gloanţe.

Mircea Oprean a spus, la ieşirea din cimitirul Ghencea, că atât Nicolae, cât şi Elena Ceauşescu au fost deshumaţi şi medicii legişti au luat probe biologice pentru testul ADN ce urmează să fie făcut.

El a precizat că deşi înclină să creadă că acolo sunt îngropaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu, doar testul ADN va confirma cu precizie că aşa este.

Oprean a mai spus că la Nicolae Ceauşescu rămăşiţele pământeşti s-au conservat mai bine, iar la Elene Ceauşescu locul a fost mai umed şi probele erau mai degradate, adăugând că peste sicriele socrilor săi nu a fost turnat beton.

El a precizat că a văzut, la deshumarea lui Nicolae Ceauşescu, centura, căciula, precum şi pantalonii şi paltonul găurite de gloanţe.

Mircea Oprean a mai arătat că, în opinia sa, cei doi nu au fost îngropaţi creştineşte, în sensul că în sicrie, în loc să se pună o pânză, s-a pus rumeguş, iar Nicolae Ceauşescu are mormântul pe o alee, între alte cavouri.

Întrebat dacă soţii Ceauşescu vor rămâne în locurile în care sunt înmormântaţi, Mircea Opean a spus că familia va cumpăra un alt loc în care să îi îngroape pe amândoi, tot în cimitirul Ghencea Civil.

Deshumarea a avut loc la cererea lui Valentin Ceauşescu şi a lui Mircea Oprean. Valentin Ceauşescu, singurul fiu al cuplului Ceauşescu, a devenit recent, alături de Mircea Oprean, proprietarul mormintelor din cimitirul Ghencea, după mai mulţi ani de procese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INML: Toate costurile pentru deshumarea soţilor Ceauşescu sunt suportate de familie.
 Vizualizări articol: 351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
INML: Toate costurile pentru deshumarea soţilor Ceauşescu sunt suportate de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei