Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iul 2010 - Anul XV, nr. 169 (4460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Preşedintele ţării are şi un harem de artişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vreme de cinci ani, am tratat cu total sictir orice invitaţie de a acorda interviuri în presă. Refuzul era urmare a unui soi de lehamite, adresat unui domeniu acaparat de personaje ce n-ar avea loc, în marea lor majoritate, nici la grădina zoologică. De câteva luni însă, odată cu apariţia în librării a celor „Zece povestiri multilateral dezvoltate”, cerinţele de marketing ale cărţii m-au silit să ies din nou din bârlog.

Ca urmare, zilele trecute, cunoscutul prozator şi scenarist Florin Lăzărescu m-a întrebat, într-un interviu pentru blogul său, ce îmi displace la scriitorii români de azi. Iar eu, cu sinceritatea mea zevzecă, i-am răspuns ce: faptul că cei mai mulţi sunt slugarnici faţă de reprezentanţii puterii politice şi economice. Am dat ca exemplu haremul cu artişti al preşedintelui ţării, care funcţionează în paralel cu haremul lui de muieret politic, dar şi politicienii mai mărunţei au în stăpânire şi folosinţă haremurile lor de artişti. Despre ăia care îi adresau versuri omagiale lui Ceaşcă se zicea că sunt forţaţi s-o facă, fiindcă altfel şi-ar risca libertatea, dar pe ăştia de acum ce pericol îi paşte, de îşi leapădă verticalitatea cât colo ? Sau intră în discuţie foamea de lovele, de funcţii şi de alte avantaje palpabile ?

Unul dintre cei care întrebuinţează ca pe o sapă condeiul, dar bine înfipt în şefia „Uniunii Scriitorilor”, este un anume Casian Spiridon, de care sigur nu aţi auzit. Omul ăsta, pe deasupra şi redactor-şef al revistei „Convorbiri Literare”, a apărut şi pe pagina electorală a lui Năstase la prezidenţiale, şi pe cea a lui Gheorghe Nechita la primăria Iaşului, îndemnând electoratul să îi ştampileze pe cei doi. A făcut-o dezinteresat, oare ? Să nu fim copii !

În primăvara fiecărui an, insul se lipeşte de nişte sponsorizări interesante, inclusiv de la primăria comandată de Nechita, şi organizează „Zilele Convorbiri Literare”. Aşa s-a întâmplat şi anul ăsta când, în plină criză financiară, o groază de bani au fost pulverizaţi pe cazarea, crăpelniţa şi premiile destinate unei găşti de invitaţi la eveniment.

Cine umblă cu mierea se unge obligatoriu pe barbă, căci Casian poartă barbă şi chelie, mai ales că oricum bonurile de decont ajung în propria-i contabilitate. Aşa că, adăugând pe ici pe colo câte o factură imaginară ca nişte poeme, se poate pleca acasă cu bani frumoşi, de la evenimentul amintit.

Aşa se fac vilele în România. Căci nea Casian Spiridon are, pe lângă barbă şi chelie, şi o mândreţe de vilă. Cine zicea că poeţii români mor de foame ?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele ţării are şi un harem de artişti.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Preşedintele ţării are şi un harem de artişti4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei