Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iul 2010 - Anul XV, nr. 169 (4460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Care vacanţă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar o săptămână după superfinala din Africa, am avut parte de supercupa din România. Iar intermediar, cum stă bine unui sezon regulat, meci în cupele europene, deşi îl putem considera tot între ai noştri. Nu-mi vine să iau în serios aceste meciuri, vin parcă prea repede, fără răgaz, artificial. Lumea se întreabă de ce Supercupa a fost programată la Cluj. Tocmai pentru că a fost un meci forţat, care n-ar fi trebuit să se dispute, având în vedere că echipa campioană şi câştigătoarea cupei erau una şi aceeaşi, i s-au creat acesteia condiţiile pentru a câştiga ceea ce ar fi trebuit să i se atribuie de facto. Unirii Urziceni i s-a făcut un privilegiu oferindu-i-se ocazia de a câştiga un trofeu, fie şi în condiţii de deplasare, iar ciulinii au ţinut cu tot dinadinsul să fure mireasa de tot. E drept, nu se punea problema să facă figuraţie, dar ar fi fost bizar să câştige Supercupa în condiţiile în care nu câştigaseră nici campionatul, nici Cupa! Bineînţeles, Meme Stoica a prefaţat sezonul cu ce se pricepe el mai bine. Nu cred că şi-ar dori cineva să-i cauzeze vreun fault de joc lui Meme, în trafic! Sau poate că în viaţa de toate zilele e blând ca Fiara Lăcătuş, mai ştii?!

Oricum, ideea de vacanţă a privitorilor la fotbal s-a comprimat până la dispariţie. Reunirea şi pregătirea echipelor noastre s-au petrecut într-o realitate paralelă cu mondialul. Deşi percepută periferic, manipularea publicului a fost evidentă. Mass-media specializate pe sport au tras cât au putut pe Steaua. Aşa a fost şi aşa va fi, reţeta pentru bani grămadă înseamnă sex, moarte şi Steaua. În ceea ce priveşte Steaua, nu e un reproş, doar o constatare. Dar şi că presa sportivă devine din ce în ce mai nefrecventabilă este evident. Piţurcă face, Piţurcă drege, Piţurcă transferă, Piţurcă piţurcă... Dacă era şi un pic mai vorbăreţ, eram sufocaţi. Impresia cu care trebuie publicul să rămână este că în Ghencea se pune de o mare performanţă. Se inventează premise, se exagerează (dacă nu chiar exacerbează!) altele, desigur e pe vine un top 10 motive pentru care Steaua va rupe norii. Suporterii au dat buzna la abonamente, speră că Piţi l-a dat pe Gigi pe brazdă şi treaba va merge unsă. Dacă nu va fi aşa, cineva tot îşi va freca mâinile: vă imaginaţi ceva mai desfătător decât un scandal Piţi-Gigi?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care vacanţă?.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Care vacanţă?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei