Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iul 2010 - Anul XV, nr. 169 (4460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La inundaţii

Şeful ISU: „Noi făceam diguri de nisip şi alţii ciocneau pahare, la cârciuma din colţ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, colonelul Ion Burlui, a explicat, ieri, că pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor înregistrate pe raza judeţului, efectivele din subordinea sa au lucrat necontenit, noapte şi zi, şi de cele mai multe ori au avut sprijinul populaţiei din zonele calamitate.

Totuşi, a recunoscut Burlui, au fost situaţii când cadrele ISU munceau din greu, iar unii săteni ale căror gospodării erau ameninţate de ape sau fuseseră deja inundate stăteau la crâşmă şi nu le-au dat nici o mână de ajutor.

 „Au fost situaţii când oamenii noştri interveneau, făceau diguri de nisip şi alţii ciocneau pahare, la cârciuma din colţ. De asemenea, am întâlnit cazuri în care unii ne-au cerut să nu intervenim, până nu vine nu ştiu ce post de televiziune şi-i filmează în casă. Însă, subliniez, vorbim de cazuri singulare, care nu caracterizează populaţia judeţului”, a declarat, ieri, şeful ISU Suceava.

 

238 de persoane din judeţ, în continuare evacuate

În total, potrivit statisticilor ISU Suceava, pompierii au avut nu mai puţin de 121 de intervenţii la inundaţii, lucrând în total, ca număr de ore de muncă, potrivit unui calcul făcut de colonelul Ion Burlui, cât ar lucra un singur om în zece ani.

Şeful pompierilor suceveni a prezentat şi o situaţie la zi cu persoanele care sunt în continuare evacuate din locuinţe lor, fiind vorba de 238 de săteni din Dărmăneşti (17), Dorneşti (36), Pătrăuţi (72), Suceviţa (35), Şerbăuţi (15), Todireşti (10), Volovăţ (18), Grăniceşti (35), din care 107 sunt copii.

Cei 238 de evacuaţi, se arată în documentul pus la dispoziţie de ISU Suceava, locuiesc o parte în module, o parte pe la rude şi la vecini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful ISU: „Noi făceam diguri de nisip şi alţii ciocneau pahare, la cârciuma din colţ”.
 Vizualizări articol: 2658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şeful ISU: „Noi făceam diguri de nisip şi alţii ciocneau pahare, la cârciuma din colţ”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legislatie ferma! trimis de
(21 iul 2010, 12:12:31
Mai mult sau mai putin izolate, asemenea atitudini lipsite de spirit civic, de solidaritate, de raspundere si de omenie, ca cele mentionate de Comandantul ISU, trebuie starpite cu totul si asta IN PRIMUL RAND printr-o legislatie care sa sanctioneze ferm orice neimplicare a celor apti de munca, in cazul situatiilor speciale, si apoi, prin aplicarea ei CU FERMITATE! Daca lumea nu intelege ca libertatea inseamna IN PRIMUL RAND responsabilitate crescuta a oricarui cetatean, atunci sa-l oblige legea la responsabilitate!
1.1  RE: Legislatie ferma! trimis de
(21 iul 2010, 15:52:44
Foarte multi romani merg pe principiul "mie sa-mi fie bine, restul sa se descurce cum o putea".
Mergeam cu taxiul, zilele trecute, intr-un oras din Muntenia si semafoarele nu mai functioneaza datorita unor lucrari mai ample la reteaua de apa, gaz, etc (strazi sparte, etc). Eram intr-un taxi, pe drum cu prioritate, semafoarele pe intermitent si atat iar soferul din fata noastra a oprit sa permita catorva masini care stateau de ceva minute (de pe o strada fara prioritate care se intersecta cu noi) sa intre si ei, sa ajunga, in cele din urma, unde trebuiau. Soferul de taxi a bombanit tot drumul ca de ce a dat ala din fata prioritate alora de pe drumul fara prioritate, ca aia sa se descurce cum or putea, ca habar n-au sa conduca si asa mai departe.

Asta este Romania: tara in care fiecare se gandeste, in primul rand la el si-n al doilea rand la nimeni altcineva decat propria persoana. Poate altadata o fi fost mai bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei