Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iul 2010 - Anul XV, nr. 164 (4455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pensionarii ameninţă cu noi proteste dacă măsura de impozitare a tuturor pensiilor va fi aplicată

Joi, 15 Iulie 2010 (13:19:11)

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor, Preda Nedelcu, a declarat joi că a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc prin care le solicită să nu aprobe impozitarea tuturor pensiilor, precizând că în caz contrar pensionarii vor declanşa noi proteste.

Preda Nedelcu a declarat, într-o conferinţă de presă, că Federaţia Naţională a Pensionarilor se opune propunerii făcute de către preşedintele Traian Băsescu privind impozitarea tuturor pensiilor.

În plus, pensionarii au solicitat acest lucru şi printr-o scrisoare deschisă trimisă atât preşedintelui, cât şi premierului.

"Declaraţiile recente privind impozitarea tuturor pensiilor din sistemul public au adăugat, la nemulţumirile anterioare, noi motive de îngrijorare a pensionarilor. (...) În numele acestora, federaţia noastră vă solicită să nu aprobaţi o asemenea măsură, care va avea consecinţe negative suplimentare asupra traiului lor şi va creşte rata sărăciei, într-un an declarat de Uniunea Europeană «Anul European pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale»", se arată în scrisoare.

Preda Nedelcu a precizat că 3.780.000 de pensionari, din totalul de 4.700.000, au pensii mai mici de 1.000 de lei, iar jumătate dintre aceştia au pensii mai mici decât salariul minim pe economie.

"În acest condiţii, politica Guvernului nu se împacă cu politicile europene de combatere a sărăciei", a mai spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor.

Nedelcu a precizat că nu a solicitat preşedintelui Băsescu o întâlnire pentru a discuta despre problemele pensionarilor, pentru că a cerut acest lucru de patru ori, de la începutul anului, şi niciodată nu a primit un răspuns.

"Dacă nu se ţine seama de solicitarea noastră, vom folosi toate mijloacele legale pentru a cere imperativ să nu se aplice o astfel de măsură", a mai spus Nedelcu.

Întrebat dacă printre formele de protest pe care le iau în calcul se numără şi noi ieşiri în stradă a pensionarilor, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor a precizat că "dacă se impozitează, probabil că vom ieşi iar în stradă".

El a adăugat că o astfel de decizie trebuie luată de Cconsiliul naţional, care se va întruni în cursul săptămânii viitoare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, la TVR, că va trebui făcută ordine şi în sistemul de pensii, menţionând, de asemenea, că orice venit, inclusiv pensia minimă şi ajutorul de şomaj, trebuie impozitat.

El a spus că există un deficit de zilieri la muncile agricole în condiţiile în care există un venit minim garantat.

"Avem venitul minim garantat, avem pensia minimă garantată, care eu nu spun că trebuie anulată, dar trebuie impozitată. Orice venit trebuie impozitat", a pus Băsescu, menţionând că în România sunt foarte mutle excepţii de la impozitare, din care o mare parte arată "categorii de clientelă a partidelor în timpul mandatelor diverselor guverne".

Băsescu a spus că inclusiv pensiile trebuie impozitate şi ajutorul de şomaj, precizând că nu ştie dacă indemnizaţiile pentru mame pot intra în această categorie. El a spus că CAS-ul se ia direct din venituri şi nu se impozitează. "Deci nu este un impozit pe CAS ca să spui că ar fi o a doua impozitare", a precizat Băsescu.

Şeful statului a spus că trebuie să se umble la fondul de salarii şi trebuie făcută curăţenie în sistemul de cheltuieli sociale.

El a adăugat că oricât de mare ar fi nemulţumirea, trebuie înţeles faptul că România nu se poate împrumuta la nesfârşit pentru a plăti salariile bugetarilor şi pensiile.

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat marţi că România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011, după şase ani de cotă unică, la un sistem de impozitare progresivă a veniturilor, inclusiv a tutoror pensiilor, concomitent cu scăderea TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii ameninţă cu noi proteste dacă măsura de impozitare a tuturor pensiilor va fi aplicată.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii ameninţă cu noi proteste dacă măsura de impozitare a tuturor pensiilor va fi aplicată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei