Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iul 2010 - Anul XV, nr. 164 (4455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie finală

A murit Mădălina Manole

Mădălina Manole a încetat din viaţă pe 14 iulie, chiar în ziua când ar fi împlinit 43 de ani.

În data de 14 iulie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că numita Magdalena Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - a fost găsită decedată în locuinţa sa din strada Griviţa, oraşul Otopeni.

În urma primelor cercetări efectuate au rezultat indicii că persoana în cauză a ingerat în mod voluntar o substanţă toxică, justificându-şi gestul printr-un mesaj tip SMS. Procurorul Bogdan Staicu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că lângă corpul Mădălinei Manole, găsită decedată în locuinţa sa, a fost găsită o sticlă de un litru pe care era inscripţionat "pesticid".

Procurorul a adăugat că nu au fost găsite medicamente lângă artistă, el răspunzând unei întrebări în acest sens.

În cauza s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale şi a unor examene toxicologice, care urmează să stabilească în mod cert cauza şi mecanismul morţii.

În prezent sunt audiate mai multe persoane cu privire la aspectele relevante ale cauzei, a informat parchetul Tribunalului Bucureşti.

În urmă cu trei săptămâni Mădălina Manole ar fi avut o tentativă de sinucidere, cu ibuprofen şi paracetamol. În locuinţa respectivă locuiesc soţul Mădălinei şi soacra acesteia.

 

Anchetatori: Pesticidul din flaconul aflat lângă Mădălina Manole era Furadan

Pesticidul care s-a aflat în flaconul care a fost găsit lângă Mădălina Manole este Furadan, o substanţă foarte toxică pe bază de Carbofuran şi care, ingerat, produce blocarea unei enzime vitale şi foarte rapid decesul, spun anchetatorii.

Anchetatorii susţin că informaţiile pe care le au până în prezent conduc la ipoteza că artista şi-ar fi premeditat moartea, după tentativă eşuată de luna trecută.

Astfel, în urma unei discuţii cu o prietenă, aceasta i-a adus pesticidul - Furadan - în urmă cu câteva zile.

Marţi, în jurul orei 22.00, soţul Mădălinei Manole a luat-o pe aceasta de la studioul de înregistrări din calea Victoriei nr. 25, de unde au plecat la cumpărături, iar în jurul orei 1.00, cuplul s-a culcat.

În jurul orei 5.30, Petru Mircea s-a trezit, iar când a văzut că soţia nu este lângă el, a plecat să o caute.

El a găsit-o pe Mădălina Manole, pe un holişor, lângă baie. Ea avea o lovitură la cap şi lângă corp era sticla de pesticid şi un pahar.

Petru Mircea, ulterior anunţării cazului la serviciul unic de urgenţă, a descoperit pe telefonul mobil al soţiei, un mesaj al ei în care spunea, printre altele, că nu se mai simte frumoasă, că îi pare rău şi că este vina ei pentru tot.

Mesajul a fost dat de pe telefonul ei către ea, la ora 2.31.

Anchetatorii au găsit lângă Mădălina Manole un flacon care conţinea o substanţă roz. Mai mult, artista, după ce a ingerat produsul foarte toxic a vomat, apoi i s-a făcut rău, a căzut lovindu-se foarte tare la cap. Anchetatorii spun că în hol, lângă baie, unde a fost găsită Mădălina Manole, era un puternic miros de substanţă chimică.

Furadanul este un insecticid carbonic de culoare roz pe bază de Carbofuran destinat tratamentului seminţelor de porumb, floarea soarelui, sfecla de zahăr. Carbofuranul este unul dintre cele mai toxice produse pentru om. Un mililitru din acest produs poate fi fatal.

Furadanul nu se poate comercializa întrucât face parte din grupa unu de toxicitate, spun specialiştii. Cu toate acestea, în fiecare gospodărie de la ţară, în perioada culturilor pot fi găsite astfel de produse.

Ingerată, substanţa roz poate fi fatală întrucât blochează o enzimă - colinesteraza.

 

Monica Anghel: Am admirat-o pe Mădălina Manole pentru tenacitatea cu care şi-a făcut meseria

Cântăreaţa Monica Anghel a declarat că a fost colegă cu Mădălina Manole şi a admirat-o pentru tenacitatea cu care şi-a făcut meseria.

"Nu am fost prietenă cu Mădălina Manole, am fost doar colege. Dar am admirat-o pentru tenacitatea pe care a avut-o să facă această meserie. Mădălina a avut personalitate şi prin asta a reuşit să meargă mai departe", a declarat Monica Anghel.

 

Luminiţa Anghel: Trebuia pusă sub supraveghere după ce a vrut să se sinucidă

Cântăreaţa Luminiţa Anghel a declarat că moartea Mădălinei Manole este "cea mai tristă veste" pe care a auzit-o în ultima vreme, precizând că este convinsă că problemele acesteia erau "mult mai adânci" şi trebuia pusă sub supraveghere după ce a avut prima tentativă de sinucidere.

"Este cea mai tristă veste pe care am auzit-o în ultima vreme. Sunt sub stare de şoc. Nu credeam că este într-o asemenea stare, am văzut-o mereu ca pe o femeie puternică, împlinită, fericită", a spus Luminiţa Anghel.

Ea a precizat că nu crede în speculaţiile potrivit cărora gestul Mădălinei Manole ar fi avut legătură cu neîmplinirea profesională din ultima vreme. "Ei i s-a împlinit cel mai mare vis, acela de a avea un copil", a spus Luminiţa Anghel, adăugând că un copil este mai important decât profesia.

"Din cunoştinţele personale, am terminat Psihologia, sunt convinsă că problemele ei erau mult mai adânci şi că, probabil, cei din jur n-au avut timp sau ochi să observe la momentul respectiv. Odată ce a avut o tentativă de sinucidere, era evident că va urma o a doua şi o a treia. Trebuia pusă sub supraveghere", a mai afirmat Luminiţa Anghel.

 

Ştefan Bănică: Sunt şocat efectiv

Ştefan Bănică a declarat că este şocat de moartea Mădălinei Manole, o artistă cu care a colaborat în mai multe rânduri şi pe care a descris-o ca fiind o persoană "pozitivă, profesionistă".

"Dacă până acum s-au dus artişti cu care am colaborat, dar majoritatea erau de vârsta tatălui meu, cu Mădălina Manole nu ştiu cum să reacţionez. M-am trezit de dimineaţă cu această veste", a declarat cântăreţul, mărturisind că a lucrat împreună cu aceasta.

"Aş fi vrut să cântăm împreună, anul acesta, de Crăciun", a mai spus Ştefan Bănică, descriind-o pe Mădălina Manole ca pe un artist "profesionist, jos pălăria".

"Mă gândesc la copilul ei acum. Nu pot să înţeleg. (Vestea, n.r.) a venit ca un şoc. Nu m-aş fi gândit. Era o voce specială, un om pozitiv", a încheiat Ştefan Bănică.

 

Horia Moculescu: A fost o persoană "remarcabilă, caldă şi inteligentă"

Compozitorul Horia Moculescu a declarat că este şocat de moartea Mădălinei Manole, care a fost o persoană "remarcabilă, caldă şi inteligentă", cu un timbru vocal "special".

"Şocul este atât de mare încât îţi interzice şi o analiză logică. Am avut relaţii excepţionale cu Mădălina Manole. A fost o persoană remarcabilă, caldă, inteligentă şi cu un timbru absolut personal şi special. N-am auzit-o vreodată cântând fals", a spus Horia Moculescu.

El a precizat că auzise că Mădălina Manole era bolnavă. "Am auzit că este bolnavă, dar nu ştiam ce are", a mai spus Moculescu.

 

Anca Ţurcaşiu: E foarte trist şi de neimaginat ce s-a întâmplat

Cântăreaţa Anca Ţurcaşiu a declarat cu privire la decesul Mădălinei Manole, că este foarte trist şi "aproape de neimaginat" ce s-a întâmplat.

"Puţină lume ştie, iar cei tineri nu au de unde să ştie cum umplea Mădălina sălile în anii '90. Dacă puneai numele ei pe afiş era sala arhiplină şi nu aveai nevoie de nici un alt artist pe lângă", a spus Anca Ţurcaşiu.

De asemenea, artista a precizat că, probabil, Mădălina Manole a avut "o mare suferinţă" şi că nu a mai putut să reziste.

"Probabil că, într-adevăr, a avut o mare suferinţă de care nu ştia nimeni şi nu a mai putut să reziste. Nu avem dreptul să judecăm pe nimeni şi suntem prea mici ca să facem afirmaţii. E foarte trist şi aproape de neimaginat că e posibil să se fi întâmplat aşa ceva", a concluzionat Anca Ţurcaşiu.

 

Mihai Constantinescu: E cumplit! O artistă care a muncit imens pentru tot ce a făcut

Cântăreţul Mihai Constantinescu a declarat că vestea despre decesul Mădălinei Manole este una cumplită, aceasta fiind o artistă care a muncit "imens" pentru tot ceea ce a făcut.

"Nu îmi vine să cred. Cred că e cea mai proastă glumă pe care am aflat-o într-o dimineaţă de vară, cea mai proastă glumă a vieţii. Un păcat mai mare decât ăsta, ca la 43 de ani să pleci dintre noi, să laşi în spate un copil, o carieră de succes...", a declarat Constantinescu.

Acesta a mai spus că Mădălina Manole este o artistă care "a muncit imens pentru tot ce a făcut în viaţă şi în carieră".

"E cumplit, nu îmi vine să cred. De tristeţe, am plâns şi am aprins o lumânare", a mai spus Constantinescu.

"Recent, ne-am întâlnit într-o emisiune de televiziune şi i-am spus toate cuvintele frumoase şi am felicitat-o pentru tot ce a făcut. Nu pot să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Cuvintele sunt de prisos", a concluzionat artistul.

 

Aurelian Temişan: Mădălina Manole a fost un reper pentru muzica românească

Cântăreţul Aurelian Temişan a declarat că Mădălina Manole a fost un reper pentru muzica românească.

"Era unul din oamenii care dădea un sfat şi ştia să se ţină de el. Nu a afişat vreodată tristeţi în comportament. Şi ultima mea întâlnire cu ea, în urmă cu câteva luni, a fost una fericită, era fericită. Venirea copilului a însemnat o binecuvântare. Era o dorinţă pe care o vedea din ce în ce mai irealizabilă. Cu atât pare mai ireal gestul ei. Nu se poate pune problema de inconştienţă în gestul său. Dar cât de gravă era boala, în ce fază terminală ar fi fost boala pe care ar fi avut-o să o determine să recurgă la asemenea gest. Ai dreptul să recurgi o singură dată la acest gest, iar ea l-a făcut", a spus Temişan.

Totodată, artistul a precizat că Mădălina Manole a fost un reper pentru muzica românească.

"A fost un reper. Nu poate să spună nimeni niciodată că a existat o perioadă în care oamenii au uitat-o pe Mădălina Manole. De la copii până la bunici, toată lumea ştia şi putea fredona un refren de-al ei. Noi am crescut împreună. Avem sute de spectacole, de turnee, de amintiri", a mai spus Aurelian Temişan.

 

Socaciu, despre Manole: Asistăm neputincioşi la despărţirea tragică de un om pe care toţi l-am iubit

Cântăreţul Victor Socaciu a declarat la aflarea veştii decesului Mădălinei Manole: "asistăm neputincioşi la despărţirea tragică de un om pe care toţi l-am iubit, apreciat, dar despre care nu ne-am dat seama cât de fragil este".

"Cred că s-a întâmplat ceva dramatic în sufletul ei de a luat o astfel de decizie. Asistăm neputincioşi la despărţirea tragică de un om pe care toţi l-am iubit, apreciat, dar despre care nu ne-am dat seama cât de fragil este. Poate că dincolo îşi va găsi şi acel echilibru necesar, liniştea pe care a tot căutat-o în ultimii săi ani de viaţă", a spus Victor Socaciu.

De asemenea, acesta a povestit despre începuturile carierei Mădălinei Manole, când au cântat împreună la spectacolele Cenaclului Flacăra.

"Primii paşi ai Mădălinei Manole pe scenă au fost făcuţi în zona folkului. Ea a debutat la un spectacol pe care Scânteia Tineretului l-a avut la Ploieşti. Avea 14 ani. A venit cu părinţii. Am ascultat-o, ea a cântat şi a avut un succes notabil. Atunci, am hotărât cu poetul Lucian Avramescu să o luăm în turneu pentru că era o prezenţă fermecătoare. Apoi, părinţii ei au venit la mine şi m-au rugat să am grijă de ea (...) şi am avut grijă aproape paternală de ea în turneul acela şi în turneele ulterioare", a mai spus Socaciu.

Pe de altă parte, el a remarcat "parcursul excepţional" pe care l-a avut Mădălina Manole la începutul anilor '90.

"A avut un parcurs excepţional, ca la începutul anilor '90 să fie prima voce a pop-ului român. Ne aducem aminte când, alături de Şerban Georgescu, a lansat cele mai importante şlagăre ale acelor vremuri. Era starul numărul 1, având toate sălile de spectacole pline. Avea cea mai mare audienţă. A îmbogăţit zeci de impresari şi de compozitori, însă nu a reuşit să strângă pentru ea, pentru că nu era un om care să pună ban peste ban şi a trăit din plin viaţa", a concluzionat Socaciu.

 

Mădălina Manole, "fata cu părul de foc", o viaţă închinată muzicii şi scenei

Mădălina Manole, "fata cu părul de foc", care şi-a dedicat viaţa muzicii şi spectacolelor, fiind una dintre cele mai apreciate cântăreţe de muzică uşoară din ţară, a murit, miercuri, la vârsta de 43 de ani.

Cântăreaţa, compozitoarea şi instrumentista Mădălina Manole s-a născut pe 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova. Mădălina Manole era căsătorită şi avea un copil în vârstă de doi ani.

După ce a studiat chitara, Mădălina Manole a început să compună muzică pe versuri ale unor poeţi celebri. A debutat muzical la vârsta de 15 ani, la Cenaclul Tineretului prahovean.

Împreună cu Ştefania Ghiţă a format duetul Alfa şi Beta, cu care a participat la spectacolele Cenaclului Flacăra. A cântat alături de mulţi artişti consacraţi, precum Victor Socaciu, Gheorghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Roşu şi Negru.

Între anii 1982 şi 1985, Mădălina Manole a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa Mihaela Runceanu - Ionel Tudor şi a fost angajată la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar. Dan Ştefănică i-a încredinţat piesa "Pentru noi nu poate fi alt cer", care figurează pe coloana sonoră a filmului "Nelu", în regia lui Dorin Doroftei. Cu această ocazie, interpreta a jucat şi primul rol într-un film.

În anul 1988, Mădălina Manole a participat la Festivalul Mamaia cu piesa "Un om sentimental" compusă de Şerban Georgescu, acesta fiind începutul unei colaborări de succes între cei doi.

Trei ani mai târziu a obţinut discul de aur pentru albumul "Fată dragă", ce va primi ulterior alte două discuri de aur, pentru vânzări de peste două milioane de unităţi.

Din 1991, începe o serie de turnee de succes în SUA, Canada, Austria, Belgia, Germania, Franţa. În anul 1995, cântă la Bucureşti în deschiderea concertului Whigfield, iar un an mai târziu, în deschiderea concertului susţinut de formaţia Los del Rio.

În anul 1997, lansează albumul "Lină, lină Mădălină", moment în care înregistrează două premiere notabile. Astfel, Mădălina Manole devine primul nume al muzicii pop româneşti care intră în catalogul unui mare producător muzical internaţional - Polygram Group (prin Zone Records România). Cea de-a doua premieră marcată prin acest album este faptul că Mădălina Manole este prima artistă de muzică pop care are curajul sa interpreteze folclor autentic, în manieră originală, cu o orchestră de muzică populară condusă de regretatul Dorel Manea. Pe album se regăsesc piese de la Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ileana Sărăroiu, Lucreţia Ciobanu, Mioara Velicu.

În 1997, a fost înfiinţată Asociaţia Culturală Mădălina Manole cu caracter cultural şi umanitar.

În anul 2000, a obţinut premiul pentru cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România, iar în 2000, albumul "Dulce de tot" este apreciat cel mai bun album pop de Radio România Actualităţi.

În luna mai a acestui an, Mădălina Manole cel de-al nouălea album al său - "09 Mădălina Manole", la MediaPro Music.

Printre cele mai importante albume din cariera sa se numără "Ei, şi ce?" (1993, "Trăiesc pentru tine" (1996), "Cântă cu mine" (1998), "Dulce de tot" (2000).

Anul trecut, în iunie, Mădălina Manole a născut un băieţel, rod al relaţiei sale cu Mircea Petru, cu care s-a căsătorit în toamna aceluiaşi an. Mădălina Manole a mai fost căsătorită cu regretatul compozitor Şerban Georgescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit Mădălina Manole.
 Vizualizări articol: 6451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 11 voturi
A murit Mădălina Manole3.4511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei