Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iul 2010 - Anul XV, nr. 164 (4455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Nu suntem interesaţi de guvern de uniune, corupţia şi clientela PDL ar rămâne la putere

Joi, 15 Iulie 2010 (21:00:14)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Târgovişte, că liberalii nu sunt interesanţi de ideea unui Guvern de uniune naţională pentru că orice Executiv din care democrat liberalii ar face parte ar însemna menţinerea la putere a grupurilor de interese, corupţiei şi clientelei PDL.

Declaraţia lui Antonescu, făcută cu prilejul şedinţei Delegaţiei Permanente a filialei Dâmboviţa a liberalilor, desfăşurată la sediul organizaţiei judeţene din Târgovişte, vine după ce presa a relatat că liderul PDL Sorin Frunzăverde a lansat ideea unui guvern de uniune naţională.

"Nu suntem interesaţi de o asemenea ipoteză pentru că aşa cum e structura de putere în acest moment a PDL orice Guvern din care şi PDL ar face parte ar însemna menţinerea cel puţin a unuia dintre grupurile de interese, dintre grupurile de corupţie, dintre grupurile de clientelă din PDL, ceea ce ar contamina întreaga guvernare", a declarat Crin Antonescu, menţionând că din delcaraţia lui Frunzăverde reiese că lideri democrat liberali recunosc eşecul Guvernului Boc.

",Este o declaraţie interesantă. Eu interpretez declaraţia lui Sorin Frunzăverde ca pe expresia conştiinţei pe care un fruntaş al Partidului Democrat o are că actualul Guvern, actualul sistem de putere din jurul PDL şi al preşedintelui Băsescu a eşuat şi nu este capabil, evident, în acest moment să conducă ţara în condiţii de criză. Sorin Frunzăverde nu vorbeşte nici despre remanieri, nici măcar despre o schimbare de Guvern la nivelul aceleiaşi majorităţi, vorbeşte despre un Guvern de uniune naţională, ce înseamnă, admite că aşa nu se mai poate, că PDL s-a arătat incapabil să guverneze ţara în folosul ţării şi nu al său şi al clientelei sale", a mai precizat Crin Antonescu.

Tot joi, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că propunerea lui Sorin Frunzăverde referitoare la constituirea unui guvern de uniune naţională, fără a parcurge etapele intermediare, este una hazardată şi nu se bazează măcar pe o minimă susţinere în cadrul propriului partid.

"În primul rând domnul Frunzăverde să îl întrebe pe domnul Băsescu, fac parte din acelaşi partid, dacă are de gând să mai susţină actualul guvern sau nu, iar, după aceea, se poate discuta despre o reaşezare a formulei de guvernare în România în funcţie şi de răspunsul opoziţiei, şi opoziţia trebuie să fie interesată. Aici răspunsurile sunt relativ divergente între PSD şi PNL", aprecizat senatorul PSD.

El a arătat că atunci când este vorba despre un eşec al actualei puteri, un eşec politic, economic, social moral, şi despre o guvernare eşuată, primul gest care trebuie să fie făcut într-o democraţie este să se acorde opoziţiei şansa de a face mai bine şi de a face diferit.

Geoană a spus că propunerea lui Frunzăverde pare mai degrabă una "de salon, menită să salveze ce se mai poate salva din reputaţia distrusă a actualei puteri".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Nu suntem interesaţi de guvern de uniune, corupţia şi clientela PDL ar rămâne la putere.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Nu suntem interesaţi de guvern de uniune, corupţia şi clientela PDL ar rămâne la putere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei