Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 iul 2010 - Anul XV, nr. 164 (4455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Doar jumătate din strada Cernăuţi va fi cu un singur sens de mers

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Strada Cernăuţi, care stă închisă de aproape 15 ani, după ce a fost puternic afectată de alunecările de teren de pe versantul de N-E, va fi redeschisă circulaţiei rutiere la finele lunii iulie, lucrările de consolidare şi refacere fiind aproape finalizate.

Tocmai de aceea, conducerea Primăriei Suceava, specialiştii în Circulaţie din primărie şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere au avut mai multe discuţii, pe tema sensului de circulaţie care să fie permis pe această stradă.

Pe lângă limitările de gabarit, de maxim 3,5 tone, pentru autovehiculele care vor tranzita această stradă, refăcută de municipalitatea suceveană cu o investiţie de 150 de miliarde de lei, vor fi luate măsuri suplimentare, care să protejeze strada de eventuale distrugeri.

Astfel, pe jumătate de stradă, de la intersecţia cu strada Traian Vuia, unde se lucrează încă la amenajarea unui sens giratoriu, se va putea circula pe ambele sensuri de mers, dar numai până la Serpentine.

De acolo, accesul autoturismelor va fi permis doar înspre Centru, strada Cernăuţi urmând să fie cu sens unic pe porţiunea cuprinsă între Serpentine şi intersecţia cu Calea Unirii.

Concret, dacă un autoturism va intra de pe Traian Vuia pe strada Cernăuţi, va putea ajunge în Centru mergând drept înainte, fără a mai fi nevoit să aleagă varianta ocolitoare – Serpentinele, dar cei care coboară din Centru şi vor să ajungă pe strada Cernăuţi vor trebui să parcurgă mai întâi o parte din Calea Unirii, apoi să intre pe Traian Vuia şi de acolo să continue pe Serpentine, până la destinaţia dorită.

O altă variantă, propusă de Poliţia Rutieră, este ca întreaga stradă Cernăuţi să fie deschisă circulaţiei pe ambele sensuri de mers, dar acest lucru ar presupune nu doar lărgirea străzii Calea Unirii, cu încă o bandă de stocare la stânga, ci şi montarea unui semafor, care să îi oprească pe cei care vin dinspre Burdujeni, pentru a le permite celor ce vor să intre pe Cernăuţi, venind din centru, să vireze la stânga.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, nu s-a arătat a fi de acord cu a doua variantă, care ar bloca parţial traficul rutier pe Calea Unirii, iar în timpul iernii s-ar putea dovedi chiar periculoasă pentru mulţi şoferi care, obligaţi să oprească în pantă, ar risca să nu poată porni din nou maşina ori chiar să nu o poată stăpâni, dacă alunecă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar jumătate din strada Cernăuţi va fi cu un singur sens de mers.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doar jumătate din strada Cernăuţi va fi cu un singur sens de mers5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Puterea pe mana limitatului ! trimis de
(15 iul 2010, 12:28:34
Asa se intampla cand dai puterea pe mana limitatului (asta ca sa nu-l denumesc cum ar merita!). De cand se pricepe Lungu si la soferie pentru noi toti? Nu e de competenta politiei rutiere sa aprecieze daca respectiva varianta prezinta vre-un pericol sau nu? La fotbal se pricepe (a distrus clubul de fotbal al orasului), la arta se pricepe (vezi rusinea aia de ou de pasti si tirbusonul inaripat), iar acum se pricepe si la soferie? Mi-e greata cand aud numele lui !!!
1.1  RE: Puterea pe mana limitatului ! trimis de
(15 iul 2010, 17:38:41
Si mie mi-e greata cand imi amintesc cine este primar in Suceava,"derbedeul se pricepe" la toate.Isi da cu parerea vis a vis de orice misca in oraselul transformat in comuna.Fiind limitat in vorbe,acest individ ce cheltuie banii contribuabililor(ai nostri),tine numai monologuri,nu accepta un dialog,se crede detinatorul adevarului absolut.Iata cateva din frazele pe care le-a invatat pe de rost:"cu siguranta da,nu putem accepta,la nivel european,tot ce se poate,etc."Economistul",a studiat probabil economie politica in perioada ceausista nu economia de piata,de aceea arata jalnic "comuna" Suceava.Mai nou,se pricepe si la "producerea de energie el si termica" distrugand unica societate care contribuie cu ceea mai mare suma la bugetul de stat din judet,Termica.Spunea cineva mai in gluma mai in serios,ca "edilul sef" o sa sufle in tevi la iarna sa se incalzeasca caloriferele sucevenilor,pana o sa i se faca ochii cat cepele.
2.   :) trimis de
(15 iul 2010, 13:13:17
MAde in Romania...
Eterna si fascinanta noastra tzarisoara ne surprinde mereu cu cate ceva....
3.   Ar trebui sa fie cineva cu organizarea santierelor trimis de
(15 iul 2010, 14:32:39

De ce oare nu se mai termina o data soseaua sub podul de cale ferata si in fata, la Sell-gross?! In zona respectiva, trebuia de bagat, de multa vreme, toate fortele pentru descongestionarea traficului!… Oare n-ar trebui sa fie cineva cu organizarea santierelor, a zonelor de lucru, sa gindeasca si pentru primar?
4.   ... trimis de
(15 iul 2010, 17:53:43
Mai bine ar rezolva semaforizarea de la Biblioteca Sbierea. Acolo, daca vii dinspre McDonald's si vrei sa mergi inspre Cetate, cand ai verde trebuie sa dai prioritate celor care vin dinspre Bucovina, si dupa ce trec toate masinile, daca ai noroc si nu se face rosu mai ai sanse sa faci la stanga. Nu mai spun de cei din spatele tau care nu au apucat sa intre pe prima banda...
4.1  RE: ... trimis de
(15 iul 2010, 17:55:51
... acolo se impunea o semaforizare ca la Stadionul Areni.
5.   Circulatie trimis de
(16 iul 2010, 08:25:12
Toate comentriile care se fac de atata timp sunt legate numai de circulatie. Toti doriti ca legile sa fie in asa fel facute in cat sa circule fiecare pe unde vrea si cum vrea. Daca nu poate parca in fata blocului si nu poate ajunge acolo pe cel mai scurt drum e nenorocire. Nu puteti intelege ca orasul are strazile asa cum le are si nici nu exista posibilitatea largirii lor, ca masinile s-au inmultit ca furnicile, dar nu, voi ati vrea cate o strada si o parcare pentru fiecare. Dar de ce nu luati atitudine si pentru apararea pietonilor,de care va bateti joc? Parcati pe trotuare, ne accidentati pe trecerea de pietoni, ne stropiti, parcati pana si pe trecerea de pietoni ca nu puteti merge cinci metri pe jos. Ar trebui ca si noi sa ne razbunam si sa va defectm masinile, ca nu respectati nimic. Dar, de, cand te vezi cu covrigul te crezi mafalda si gata. Sigur primarul este de criticat dar nu cred ca este normal sa folositi cuvintele care le folositi, de fapt cucul isi striga numele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei