Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: Unele spitale care nu sunt preluate de autorităţile locale ar putea fi închise

Vineri, 9 Iulie 2010 (16:33:28)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, la Sibiu, că în cel mai scurt timp va fi făcută o analiză privind stadiul preluării spitalelor de către autorităţile locale, iar unităţile medicale pentru care nu există interes ar putea fi închise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cseke a spus, într-o conferinţă de presă, că până acum 63 la sută din spitale au trecut în subordinea consiliilor locale sau judeţene, procedura fiind complet finalizată în nouă judeţe din ţară.

"Vreau să vă spun că 63 la sută dintre spitale erau trecute până ieri (joi – n.r.) la autorităţile locale. În alte părţi există încă dezbateri, cu probleme de fond care ţin de datorii şi de alte probleme administrative. Eu sunt adeptul dezbaterilor şi nu vreau să mă implic în acestea, fiind dreptul autorităţilor să decidă”, a declarat Cseke.

Potrivit acestuia, au fost preluate atât spitale mici, cât şi spitale foarte mari, iar în unele judeţe, precum Prahova, au fost preluate foarte multe sputale.

Ministrul a anunţat, însă, că în cel mai scurt timp "se va trage o linie" şi se va vedea care spitale au fost preluate şi care nu, iar unde nu există interes spitalele ar putea fi închise.

"Noi vom trage o limită la un moment dat şi vom face o analiză şi acolo unde vom constata că autorităţile locale nu sunt interesate în implicarea în coordonarea managementului unităţilor sanitare cu paturi vom analiza oportunitarea păstrării acelor unităţi. Nu o să desfiinţăm un spital judeţean, dar la spitale mai mici va exista o discuţie şi o analiză. Acolo unde se va considera că autoritatea locală nu doreşte să asigure acest management, acolo s-ar putea să avem, după analiză, rezultatul că spitalul nu este necesar atât timp cât comunitatea nu şi-l doreşte”, a afirmat ministrul.

El a spus că nu are, deocamdată, semnale că sunt comunităţi care nu doresc deloc preluarea spitalelor, dar că există dezbateri în multe locuri din ţară.

Dezbateri au fost inclusiv la Sibiu, unde consilierii judeţeni au respins, vineri, preluarea celor trei spitale de interes judeţean, din cauza unor neclarităţi cu privire la datoriile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Consilierii au specificat, însă, că doresc preluarea spitalelor, dar doar după ce vor primi exact situaţia cu cuantumul datoriilor "pentru a ştii ce preiau”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: Unele spitale care nu sunt preluate de autorităţile locale ar putea fi închise.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: Unele spitale care nu sunt preluate de autorităţile locale ar putea fi închise0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei