Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea spune că a oprit toate achiziţiile ISC, după trecerea acestuia la MDRT

Vineri, 9 Iulie 2010 (17:39:29)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, că după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a trecut în subordinea instituţiei pe care o conduce a oprit toate procedurile de achiziţii derulate de acesta.

"De când ISC a intrat în subordinea noastră (în luna mai, n.r.) am stopat toate achiziţiile", a afirmat Udrea într-o conferinţă de presă, după ce a fost întrebată ce va face cu costumele achiziţionate de inspectorat. Udrea a adăugat că ISC nu a apucat să facă achiziţia respectivă.

Realitatea TV a relatat, joi, că ISC ar fi investit 1,428 milioane euro în echipamente şi că inspectorii nu fac economie când vine vorba de garderoba lor. Astfel, hainele unui inspector (o scurtă impermeabilă, două cămăşi, un tricou, o pereche de pantaloni şi una de pantofi) ar costa în fiecare an peste 1.700 de lei, mult mai mult decât echipamentele jandarmilor sau cele ale poliţiştilor, care necesită fonduri de 488 de lei, respectiv 630 de lei, conform televiziunii.

ISC a reacţionat printr-un comunicat, în care a precizat că în baza actelor normative care reglementează activitatea instituţiei personalul ISS beneficiază de echipament de reprezentare şi de echipament de protecţie.

Pentru 2010, ISC a prevăzut în buget 850.000 de lei, iar ca procedură de achiziţie licitaţia deschisă, cu încheierea unui contract cadru pe o perioadă de patru ani.

Valoarea estimată a acordului cadru pe cei patru ani este de 1,428 milioane euro, pentru 600 de inspectori cu atribuţii de control, arată ISC.

"Până în prezent nu a fost achiziţionat niciun fel de echipament şi nici nu a fost demarată nicio procedură de achiziţie publică", conform Inspectoratului.

ISC precizează că echipamentul este destinat utilizării pe şantier, este impermeabil, rezistent la rupere, agăţare sau foc, pentru protecţia inspectorilor.

Totodată, ISC susţine că o comparaţie cu echipamentele şi uniformele altor instituţii este "lipsită de fundament", întrucât sunt cerinţe specifice pentru fiecare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea spune că a oprit toate achiziţiile ISC, după trecerea acestuia la MDRT.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea spune că a oprit toate achiziţiile ISC, după trecerea acestuia la MDRT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei