Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oferta contrabandiştilor

4.000 de euro pentru a închide, jumătate de oră, maşina de termoviziune a Poliţiei de Frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 4.000 de euro pe care, susţin procurorii, i-ar fi oferit preotul de la Văşcăuţi-Muşeniţa, Gheorghe Cristinel Pînzaru, unui poliţist de frontieră, erau pentru a-l determina pe acesta din urmă ca, în tura sa de noapte (n.r.-5/6 iulie a.c.), să nu supravegheze timp de jumătate de oră, electronic, prin termoviziune, zona de frontieră dintre stâlpii de frontieră 835-838.

Potrivit anchetatorilor, preotul i-a mai spus poliţistului de frontieră că, în cele 30 de minute în care trebuia să tragă pe dreapta maşina de termoviziune, prin respectiva zona de frontieră urmau să fie introduse în ţară, peste fâşia verde, circa 60-80 de baxuri cu ţigări provenite din Ucraina.

În noaptea de 5/6 iulie, au mai susţinut procurorii de caz, preotul şi complici de-ai săi, rămaşi neidentificaţi, au introdus prin zona respectivă nu mai puţin de 36.950 de pachete de ţigări pe fâşia verde dintre Ucraina şi România, cu o valoare de peste 100.000 de lei, ţigări pe care le-au depozitat la domiciliile a doi săteni din Văşcăuţi, de unde, câteva ore mai târziu, au şi fost şi ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor.

Anchetatorii explică că au înregistrări audio şi video, interceptări de convorbiri telefonice, prin care să demonstreze că preotul Pînzaru a avut într-adevăr acea discuţie cu poliţistul de frontieră, prin care îi cerea acestuia să nu supraveghere o anumită zonă de frontieră, cât şi faptul că parohul de la Văşcăuţi e implicat în contrabanda cu ţigări.

 

De ce a respins judecătorul propunerea de arestare preventivă

În cursul zilei de ieri a fost redactată şi motivarea deciziei de respingere a propunerii de arestare preventivă a preotului Pînzaru şi cercetarea acestuia în stare de libertate, singura măsură luată împotriva lui fiind aceea de interzicere de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Motivul, potrivit judecătorului de caz, este că lăsarea în libertate a preotului Gheorghe Cristinel Pînzaru nu prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

Asta, în ciuda motivelor prezentate de procurori, potrivit cărora lăsarea în libertate a suspectului nu ar avea efectul de descurajare a contrabandei cu ţigări, ajunsă la Suceava un adevărat fenomen infracţional, ar îngreuna identificarea celorlalţi suspecţi, i-ar permite inculpatului să zădărnicească în mod direct sau indirect aflarea adevărului, ar împiedica buna desfăşurare a urmării penale etc.  

Procurorii au declarat recurs, iar preotul Pînzaru va afla zilele acestea dacă se va întoarce în arest, unde a petrecut noaptea de marţi spre miercuri (6/7 iulie a.c.), sau va fi cercetat în continuare în stare de libertate.

Tot zilele următoare, Gheorghe Cristinel Pînzaru va afla şi ce decizie vor lua mai marii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor în privinţa lui, cazul parohului de la Văşcăuţi urmând a fi discutat în următoarea şedinţă a Consiliului Eparhial.

 

 

A refuzat 4.000 de euro şi va fi propus la premiere

Cazul contrabandistului în sutană a ieşit la iveală după ce poliţistul de frontieră pe care preotul Pînzaru, aşa cum susţin anchetatorii, a încercat să-l mituiască, a raportat totul şefilor lor, aceştia, la rândul lor, sesizând structurile anticorupţie.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Suceava au demarat ancheta în acest caz, preotul Pînzaru fiind urmărit pas cu pas.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisarul Ilie Poroch Seriţan, ne-a declarat, ieri, că mai marii instituţiei vor propune premierea poliţistului de frontieră care a denunţat oferta contrabandiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4.000 de euro pentru a închide, jumătate de oră, maşina de termoviziune a Poliţiei de Frontieră.
 Vizualizări articol: 3420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 8 voturi
4.000 de euro pentru a închide, jumătate de oră, maşina de termoviziune a Poliţiei de Frontieră3.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PREMIERE trimis de
( 9 iul 2010, 12:57:09
SA SPERAM CA TOTUSI IL VOR PREMIA DECENT ....NU CU 1000 RON IMPOZITATI ...DEOARECE SUNT PUTINI CEI CE AR REZISTA TENTATIEI UNUI CISTIG USOR DE 4000 EURO PENTRU JUMATATE DE ORA....
2.   Premiere nu trimis de
( 9 iul 2010, 13:56:10
eu nu cred ca va fi premiat. i se va raspunde simplu, ca la inundatii.... si-a facut datoria, chiar daca ii va scadea salariul cu 25% din august.
3.   Ar trebui sa motivati pozitiv personalul trimis de
( 9 iul 2010, 15:21:33
Politistul care a refuzat spaga de 4000 euro ar trebui sa primeasca un bonus de macar 800 Euro!!! Ca bani sunt - din confiscarea tigarilor. In felul asta ar fi motivati pozitiv toti polotistii, asa incat rata prinderii infractorilor va creste exponential. Iar judecatorului - care l-a lasat in libertate pe infractor sa-i fie RUISINE! Halal cu asa JUSTITIE IN ROMANIA!!!
Dar din pacate este cineva interesat chiar sa-i prinda pe infractori? Nu cred..., altfel la multi - acolo sus pusi unde sunt (functii 'cheie') - le-ar scadea veniturile.
4.   Priemiere2 trimis de
( 9 iul 2010, 15:51:51
nota 20 politistului. Merita mai mult decat un premiu.
5.   Da bine la dosar trimis de
(10 iul 2010, 10:23:27
Avanseaza mai usor in grad,si e bine vazut de sefi.Iar riscul de a opri camerele pentru 4000 euro era prea mare. intrebarea este alta popa a platit tigarile in Ucraina? daca nu arestul preventiv este floare la ureche ,fata de razbunarea rachetilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei