Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: Nici Superman, nici Spiderman nu puteau face ordine în sistemul sanitar în câteva luni

Vineri, 9 Iulie 2010 (19:26:50)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), că "nici Superman, nici Spiderman" nu puteau face ordine în sistemul sanitar românesc în timpul scurt avut la dispoziţie, arătând că a fost "consternat" de "halul sistemului" pe care l-a preluat.

Cseke Attila a spus că s-a gândit des, în ultimele săptămâni, dacă "merită" ca UDMR să guverneze în situaţia din prezent, afirmând că, la momentul intrării Uniunii la guvernare, anul trecut, nu cunoştea datele referitoare la situaţia din sistemul sanitar, necesare pentru a elabora o strategie sau la dimensiunea crizei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am fost consternat câteva săptămâni mai târziu, când am văzut acest sistem în cel hal este. Se pune întrebarea dacă vrem să mergem mai departe în această criză economică, sau să spunem «nu, mulţumim»", a afirmat Cseke.

El a adăugat că, de şase-şapte ani, de când este în politică, nu a primit atâtea scrisori ca acum legate de starea sănătăţii şi că, de când UDMR deţine acest minister, contează pentru toată lumea cum conduce sistemul.

"În câteva luni, toţi se aşteaptă să funcţioneze (sistemul) cel puţin ca Ungaria sau Austria. Nici Spiderman, nici Superman nu ar reuşi. Ceea ce am făcut noi în şase luni - trei miniştri au dat declaraţii în mandatele anterioare, dar nu au făcut nimic. Noi am făcut pasul pe care nimeni nu a reuşit să îl facă", a spus ministrul Sănătăţii.

El a subliniat că a făcut demersurile necesare pentru descentralizarea sistemului de sănătate, chiar dacă a fost sfătuit, foarte repede, să nu facă acest lucru.

"Mi s-a spus să renunţ la această descentralizare, pentru că habar nu am ce putere am în mână, legată de numirea directorilor de spitale. Eu am renunţat la această putere, ca să treacă spitalele la administraţiile locale, acolo unde le este locul. Am descentralizat în momentul în care mulţi au încercat să dovedească inoportunitatea descentralizării", a declarat Cseke.

El a arătat însă că există un "pericol real", legat de faptul că, fără un cadru financiar, reforma nu se poate face.

Vineri, la Târgu Mureş, are loc şedinţa ordinară a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: Nici Superman, nici Spiderman nu puteau face ordine în sistemul sanitar în câteva luni.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: Nici Superman, nici Spiderman nu puteau face ordine în sistemul sanitar în câteva luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei