Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vizită

Băsescu a inaugurat podul de la Dorneşti şi a mâncat fasole la popota militarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost prezent ieri în comuna Dorneşti pentru a participa la deschiderea podului provizoriu de pontoane construit pe râul Suceava, după ce podul rutier aflat la aproximativ un kilometru în amonte a fost distrus de viituri. Traian Băsescu a venit la Dorneşti cu un elicopter militar, împreună cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea, cei doi fiind aşteptaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedinţii Daniel Cadariu şi Vasile Ilie, prefectul Sorin Popescu, precum şi parlamentarii Ioan Bălan şi Orest Onofrei.

Imediat după ce a ajuns la Dorneşti, şeful statului a primit raportul de la comandantul militarilor care au construit podul de pontoane, acesta informându-l că podul a fost terminat conform ordinului şi la termenul stabilit. Traian Băsescu a traversat pe jos podul de pontoane, de pe celălalt mal al râului Suceava asistând la trecerea a trei camioane militare peste noul pod de pontoane, care restabileşte legătura rutieră între Rădăuţi şi Siret, spre Ucraina.

De precizat că la toate aceste momente ziariştilor li s-a permis să stea doar în dreapta preşedintelui, fiind flancaţi de un cordon de militari.

Traian Băsescu s-a aflat pentru a treia oară în ultimele zile în Dorneşti, de fiecare dată inspectând situaţia podului rutier de pe DN 17 A de peste râul Suceava, grav afectat în urma inundaţiilor. La cea de-a doua vizită, Băsescu a ajuns la Dorneşti la doar câteva zeci de minute după ce o bucată din podul rutier dintre Rădăuţi şi Siret a căzut în apele râului Suceava. Necesitatea construirii unui pod de pontoane pentru reluarea circulaţiei rutiere a fost prezentată de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, acesta dispunând ca 125 de militari din Batalionul 72 Geniu din Brăila şi Batalionul 17 Vânători de Munte din Vatra Dornei să se ocupe de amplasarea podului.

 

La popota amenajată de militari, Traian Băsescu a mâncat fasole cu ciolan

După ce a văzut podul şi s-a declarat mulţumit de modul în care au acţionat militarii pentru amenajarea acestuia, Traian Băsescu a mers la popota amenajată de armată în apropierea râului. Aici, şeful statului a fost servit cu borş de fasole, fasole cu ciolan, cârnat afumat şi vinete.  Preşedintele a stat la masă aproape jumătate de oră, presa având acces în zonă numai în grupuri de câte patru persoane şi doar pentru a filma şi fotografia.

După masă, la declaraţia făcută presei, Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă faptul că singura sa nemulţumire este că drumul de acces către pod nu a fost finalizat odată cu acesta.

„Constructorii sunt civili. Nu le dau circumstanţe atenuante. Trebuiau să-şi planifice lucrurile în aşa fel încât odată cu darea în exploatare a podului să fie deschisă şi circulaţia. Dar am înţeles că imediat termină cu asfaltarea, iar la 12:30 se deschide traficul, ceea ce e important”, a spus preşedintele României.

De altfel, la plecarea din Dorneşti Traian Băsescu a avut o discuţie şi cu reprezentanţii conducerii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri, solicitându-le acestora în mod expres ca drumurile de acces către pod să fie finalizate până în jurul amiezii zilei de ieri.

 

Băsescu a inspectat lucrările de refacere a unei case care a fost luată de ape

Dacă, la vizita precedentă, Traian Băsescu nu a stat de vorbă cu localnicii din Dorneşti, de data aceasta şeful statului a vrut să vadă lucrările de reconstrucţie a unei case care a fost distrusă de inundaţiile de săptămâna trecută. Pe drumul de la pod şi până la şantier, Băsescu a dat mâna cu localnicii şi i-a încurajat să treacă peste aceste greutăţi. Preşedintele României a intrat apoi în curtea unei familii cu şapte copii, unde muncitorii lucrau la reconstrucţia casei, cu materiale trimise de Guvernul României. Şeful statului a plecat din Dorneşti în jurul orei 9:30, iar înainte de a urca în elicopter i-a urat „La mulţi ani” preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care în cursul zilei de ieri a împlinit 50 de ani.

 

Pe podul de pontoane vor circula maşini cu masa mai mică de 7 tone pe osia simplă

Potrivit unui comunicat al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, circulaţia rutieră între Rădăuţi şi Siret a fost reluată de ieri, de la ora 12:30, traficul pe podul de pontoane desfăşurându-se cu restricţii de greutate. Astfel, pe podul construit de armată vor putea circula doar vehiculele cu masa mai mică de 7 tone pe osia simplă, maşinile având de parcurs o rută ocolitoare de doar trei kilometri faţă de vechiul traseu de pe DN 17 A, peste podul rutier distrus de inundaţii. Maşinile cu masa mai mare de 7 tone pe osia simplă vor circula de la Rădăuţi la Siret, şi retur, pe ruta ocolitoare: DN 2H Rădăuţi – Milişăuţi – Iacobeşti (intersecţie cu DN 2) – Grăniceşti – Bălcăuţi – Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a inaugurat podul de la Dorneşti şi a mâncat fasole la popota militarilor.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Băsescu a inaugurat podul de la Dorneşti şi a mâncat fasole la popota militarilor4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ajutoare trimis de
( 9 iul 2010, 15:24:37
Ar trebui luati tiganii si pusi la construit poduri adevarate. La munca cu parazitii! - ca la canal.
2.   ... trimis de
( 9 iul 2010, 15:35:47
a venit si cu o sticla de sampanie sa o sparga de pod??...ah..de fapt ce e prost mai bine o bea...marinar betiv!!!...
3.   Pofta buna trimis de
( 9 iul 2010, 15:49:20
DECI UNDE-I GREU TOT ARMATA E PUSA LA TREABA CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU ,CRED CA MILITARII AU ,,RESPECTAT " PROGRAMUL LEGAL DE 8 ORE CONFORM ,, CODULUI MUNCII" SAU LI S-AU PLATIT ORELE SUPLIMENTARE LA DUBLU. RUSINE DOMNULE ... ATI TAIAT 25% DIN SALARIILE ACESTOR MILITARI SI MAI AVETI TUPEUL SA MINCATI DIN FASOLEA LOR.... APOI PESTE ANI VETI SPUNE CA PENSIONARII MILITARI SUNT ,,CANCERUL SOCIETATII "SI NU AU CONTRIBUIT LA FONDUL DE PENSII ???? DOMNULE MINISTRU OPREA NU AVETI NIMIC DE ZIS IN APARAREA MILITARILOR....??????
4.   Pfffff trimis de
( 9 iul 2010, 21:45:09
romanul tot dobitoc ramane..... in cazuri de urgenta este datoria armatei de a interveni cea ce mi se pare curios ,este ca a durat cam mult constructia podului de pontoane o armata profesionala l-ar fi terminat in cateva ore da ...asta e ne multumim cu ce avem.... referitor la ...8 ore de munca..... desteptule in cazuri de urgenta nu exista asa ceva

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei