Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Performanţă

Elev sucevean, calificat în finala Festivalului Naţional „Mamaia Copiilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un elev al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Eduard Hanuseac, în vârstă 9 ani, s-a calificat în finala Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor”, care va avea loc, în perioada 14 – 17 iulie, la Mamaia. Eduard s-a înscris în concurs la categoria de vârstă 8 – 10 ani şi s-a calificat în finală de pe prima poziţie, după două preselecţii.

Cunoscut publicului sucevean pentru vocea sa deosebită, dar şi pentru carismă, Eduard vrea să impresioneze şi juriul de la Mamaia.

La 9 ani, elevul care trece acum în clasa a V –a, la secţia pian – intensiv, este unul dintre cei mai talentaţi cursanţi de la Palatul Copiilor Suceava. Pentru talentul său, a fost premiat în ţară, dar şi în străinătate.

Eduard speră că într-o zi va deveni unul dintre cei mai buni cântăreţi de muzică uşoară din România, dar fără a părăsi pianul, instrumentul lui cel mai drag.

„Vreau să combin vocea cu pianul. La pian mă pregătesc cu profesoara Laura Hreniuc. Primul concurs de interpretare artistică la care am participat a fost „Voinicelul”, unde am câştigat premiul I la faza judeţeană şi cea naţională. Am participat la concursuri de pian la Botoşani, la Cluj şi la Sighetu Marmaţiei, unde am obţinut multe diplome”, ne-a povestit Eduard.

 

Două premii în Polonia

Cu mare plăcere, dar şi mândrie, elevul ne-a povestit şi de succesul lui în Polonia, de acum doi ani, la Festivalul European de Muzică „Intermuza” de la Sosnowiec, la categoria 7-10 ani. Aici a câştigat premiul I, dar şi premiul special al juriului.

În fiecare săptămână, Eduard se pregăteşte la Palatul Copiilor, cu profesorul Mihai Lungoci. De la Festivalul „Mamaia Copiilor”, Eduard are mari aşteptări. Suceveanul vrea să se situeze pe podium, adică pe unul dintre primele trei locuri. Pentru asta s-a pregătit mult. Dincolo de zâmbetul său şăgalnic, de improvizaţiile pe care le face mereu în spectacole, Eduard munceşte mult, este ambiţios şi crede în ceea ce face. Nu îşi vede viitorul departe de muzică. Cei care l-au încurajat şi i-au fost mereu aproape au fost părinţii lui, care îl vor însoţi şi la Mamaia, de unde speră să se întoarcă cu trofeul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev sucevean, calificat în finala Festivalului Naţional „Mamaia Copiilor”.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Elev sucevean, calificat în finala Festivalului Naţional „Mamaia Copiilor”5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si talentat si muncitor!! trimis de
( 9 iul 2010, 13:24:55
doamne ajuta edi!!
2.   Felicitari trimis de
(11 iul 2010, 10:34:59
felicitari edi, astept sa te felicit personal:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei