Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Veniturile bugetarilor scad cu 30-32 la sută de la 1 iulie

Miercuri, 30 Iunie 2010 (18:28:24)

Preşedintele Confederaţiei Naţional Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că începând cu 1 iulie salariile bugetarilor vor fi mai mici cu 30-32 la sută, iar în 2011 ele ar putea fi corectate cu cel mult 10-15 la sută.

Bogdan Hossu a precizat că aplicarea măsurilor de austeritate vor însemna "o lovitură foarte dură" pentru bugetari, întrucât veniturile acestora se vor diminua cu până la 32 la sută, respectiv 25 la sută prin măsura de rudecere a salariilor, cinci la sută prin majorarea TVA, la care se adaugă alte corecţii care se vor produce odată cu aplicarea noilor măsuri.

"La anul salariile vor fi corectate, în cel mai bun caz, cu cinci sau zece la sută. Blocajul apare de la fondul alocat sectorului bugetar", a mai spus preşedintele CNS "Cartel Alfa".

La rândul său, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a declarat că personalul didactic va fi supus unei curbe de sacrificiu fără precedent, iar măsurile care se aplică din 1 iulie nu fac decât să întoarcă cu zece ani în urmă situaţia personalului bugetar.

El a precizat că mulţi dintre profesorii tineri ar putea să renunţe la învăţământ de la 1 septembrie, deoarece veniturile acestora vor fi reduse la 600 de lei, iar dacă trebuie să facă şi navetă nu vor rămâne cu mai mult de 300 - 350 de lei.

"Situaţia este disperată şi este clar că şi elevii vor avea de suferit", a mai spus Hancescu.

Legile austerităţii, care vizează reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor şi recalcularea unor categorii de pensii, au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial, în variantele adoptate de Parlament, după decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea unor articole.

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat, în 25 iunie, neconstituţionale unele articole din legile asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea, în faţa Parlamentului, în şedinţa comună din 7 iunie.

Executivul a decis, sâmbătă, să majoreze TVA de la 19% la 24% pentru a menţine deficitul bugetar în limita convenită cu FMI, după ce Curtea Constituţională a decis că nu pot fi reduse pensiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Veniturile bugetarilor scad cu 30-32 la sută de la 1 iulie.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu: Veniturile bugetarilor scad cu 30-32 la sută de la 1 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei