Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2010 - Anul XV, nr. 128 (4419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely, după câteva minute de mers cu bicicleta prin centrul Capitalei: Am făcut un gest kamikaze

Joi, 3 Iunie 2010 (14:49:29)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, după ce a mers câteva sute de metri cu o bicicletă prin centrul Capitalei, că pentru a te deplasa astfel prin Bucureşti este nevoie de mult curaj, comparând gestul său cu acela al unui kamikaze.

"Este foarte periculos. Vă spun pe cuvântul meu de onoare, au fost câteva maşini care au trecut pe lângă mine la o distanţă de doar câţiva centimetri. Îţi trebuie mult curaj să faci lucrul ăsta, însă eu promit că voi încerca şi că, în perioada următoare, voi face de câteva ori drumul de la Hotel Bucureşti până la serviciu cu bicicleta", a spus Borbely la revenirea dintr-o scurtă tură cu bicicleta pe care a făcut-o joi, la finalul întrevederii cu Connie Hedegaard, comisarul european pentru combaterea schimbărilor climatice.

Borbely s-a urcat pe una din bicicletele recent amplasate în faţa sediului ministerului pe care-l conduce şi, îmbrăcat în costum, a pornit prin trafic pentru câteva sute de metri. Astfel, ministrul a mulţumit pentru donaţia constând în câteva zeci de biciclete primite de Ministerul Mediului de la o companie bancară în parteneriat cu un ONG, primele dintr-o serie de "câteva sute" care vor ajunge în cinci oraşe din România şi care vor putea fi folosite gratuit de locuitorii acestora, cu garanţia unui act de identitate.

Bicicletele aflate în faţa Ministerului Mediului vor fi folosite de angajaţii instituţiei.

"Am vorbit cu doamna Connie Hedegaard despre importanţa exemplului. Sper ca şi România să facă paşi în direcţia aceasta şi este important să avem cât mai mulţi oameni pe bicicletă, ca în ţările civilizate", a mai spus Borbely.

Ministrul a declarat că, din a doua jumătate a anului, Administraţia Fondului pentru Mediu va începe să finanţeze şi proiecte de amenajare a pistelor pentru biciclete.

"Vom finanţa, însă nu piste precum cea de-aici (din faţa sediului Ministerului, n.r.), care înseamnă două dungi trase pe asfalt, ci pe acelea care presupun modificarea infrastructurii", a spus Borbely.

Anterior, ministrul a vizitat, alături de Connie Hedegaard, parcul Herăstrău din Capitală, unde oficialul român a încălţat o pereche de role şi şi-a însoţit oaspetele într-o plimbare. Comisarul european a optat pentru o bicicletă.

"Sper să reuşim să facem din Bucureşti, mai devreme sau mai târziu, un oraş în care bicicleta să fie un mijloc de transport folosit. Este păcat, mai ales că avem atâtea probleme cu poluarea, cu locurile de parcare, cu aglomeraţia în trafic", a mai spus Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely, după câteva minute de mers cu bicicleta prin centrul Capitalei: Am făcut un gest kamikaze.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely, după câteva minute de mers cu bicicleta prin centrul Capitalei: Am făcut un gest kamikaze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei