Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2010 - Anul XV, nr. 128 (4419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Un efect al căderii Guvernului ar putea fi creşterea inflaţiei

Joi, 3 Iunie 2010 (15:34:19)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, la Calafat, că opoziţia îşi doreşte să dea jos Guvernul Boc, însă nu şi-a pus problema nimeni ce se va întâmpla după căderea Executivului, el apreciind că un efect ar putea fi creşterea inflaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX

Berceanu a declarat că atât opoziţia, cât şi analiştii politici ar trebui să se gândească ce s-ar întâmpla dacă "totuşi" Guvernul Boc va fi demis prin adoptarea moţiunii de cenzură.

"Mulţi se gândesc ce o să fie dacă totuşi moţiunea de cenzură o să treacă. O să cadă Guvernul Boc şi aşa mai departe. Cred că ar trebui să se gândească toţi, chiar şi analiştii politici, ce o să fie după chestiunea asta. Adică ce o să fie după această cădere a Guvernului", a spus ministrul Transporturilor.

El a apreciat că, dacă moţiunea de cenzură ar fi adoptată şi Guvernul ar fi demis, atunci în România ar putea creşte inflaţia.

"Probabil că o să fie o foarte mare veselie şi după vreo şase luni o să vorbim de o inflaţie de 20%, deci care o să ia 20% din salarii, pensii şi tot ce vreţi dumneavoastră, tuturor. În schimb, nu o să mai aibă nimeni încredere în nimic. Nici în curs, nici în ce se mai face pe aici, nici în ce mai poate face România vreodată şi atunci o să mai vină 20% inflaţie. Poate că eu am o imagine subiectivă, făcând parte din Guvern", a mai spus Berceanu.

Ministrul democrat-liberal a mai declarat că sunt foarte mulţi politicieni care vorbesc "din tribună".

"Sunt tot felul de persoane care nu neapărat ştiu cum e cu guvernarea şi o văd cam aşa, din tribune. Ei îşi închipuie cam ca la fotbal că, dacă s-ar duce în teren, i-ar dribla pe toţi de la un cap la altul şi ar da gol. Dacă se îmbracă o dată în chiloţi de sport, nu se întâlnesc cu mingea", a spus Radu Berceanu.

Ministrul Transporturilor a susţinut că nu a auzit vreun reprezentant al partidelor de opoziţie care să propună alte soluţii anticriză decât cele anunţate de Cabinetul Boc. "Foarte mulţi sunt hotărâţi din opoziţie, şi de la PSD, şi de la PNL şi chiar PC, să dea jos Guvernul. Dar nu l-am auzit pe nici unul spunând că, imediat după ce se duce jos Guvernul Boc, ne ducem noi să guvernăm, nu l-am auzit pe nici unul spunând că măsurile acestea nu sunt bune, ceea ce nici nu sunt foarte plăcute, dar avem noi o altă soluţie şi facem altfel", a mai spus Radu Berceanu.

Întrebat dacă ar mai putea pleca parlamentari din PDL, Berceanu a spus: "Mi-e greu să spun dacă să vă mai aşteptaţi sau nu la plecări. Noi nu ne aşteptăm, dar dacă presa vreţi, puteţi să vă aşteptaţi, pentru că ăştia sunt nişte subiecte. Pe când dacă nu pleacă, nu e niciun subiect. Eu nu cred".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Un efect al căderii Guvernului ar putea fi creşterea inflaţiei.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Un efect al căderii Guvernului ar putea fi creşterea inflaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei