Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2010 - Anul XV, nr. 128 (4419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Răzvan şi moştenirea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am fost unul din cei care au salutat cu mare entuziasm gonirea lui Piţurcă de la Naţională. Nu cred că am urât mai mult vreun alt selecţioner. De aceea, numirea lui Răzvan Lucescu mi s-a părut salutară: tânăr, ambiţios, cu dorinţă de afirmare, cu altă viziune asupra jocului decât un barbugiu rudimentar în gândire şi agramat în exprimare. Rezultatele pe care le-am aşteptat de la Răzvan sunt exact cele obţinute de Naţională până acum. Vreau să spun că nu m-am aşteptat ca peste noapte România să devină din găină, leu. Am aşteptat însă să văd deschidere, primenire, o schimbare de tactică, dar mai ales de atitudine. Iar asta se putea realiza doar cu o schimbare masivă a componenţei lotului. Concluzia ar fi că da, sârbălăii ăia puteau să ne dea 5-0, că Ukraina n-avea decât să ne dea şi ea tot atât, dar astea să se întâmple contra unei Naţionale care să mizeze pe tineri, pe fotbalişti cu altă mentalitate decât cea de „loseri”, tipică erei Piţurcă, el însuşi un „loser”. Vroiam o Naţională care să joace avântat, ofensiv, la spectacol. În loc de asta, Răzvan ne oferă, de la meci la meci, o copie tot mai fidelă a manierei Piţurcă, adică un joc meschin, de căcănari, adepţii porcăriei de „înfrângere onorabilă”, ptiu!, adică să frecăm mingea ca tembelii, în speranţa că dacă facem un 0-0 suntem tari, iar la 1-0 pentru ăia „măcar nu ne-am făcut de râs”. E de la sine înţeles că gândind şi jucând astfel, vom lua bătăi în continuare, de la oricine. Iar vinovate, desigur, conform viselor selecţionerului, sunt în primul rând arbitrii, apoi, desigur, ziariştii. Din acest punct de vedere, Răzvan este mult mai mult beneficiarul moştenirii Piţurcă decât, aşa cum mi s-ar fi părut firesc, al imaginaţiei şi spiritului ofensiv pe care le-a impus tatăl său la Şahtior. Cât priveşte ideea total păguboasă că pe Chivu sau oricare alt fotbalist n-are dreptul să-l întrebe nimeni, nimic, niciodată, aici Răzvan se dovedeşte mai piţurcian decât Piţurcă însuşi. Vorba-i: pe tine, Răzvane, are dreptul să te întrebe cineva, ceva? De pildă: când te cari, bă, şi tu? Că de papagali m-am săturat la fel de mult ca de barbugii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răzvan şi moştenirea.
 Vizualizări articol: 1086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Răzvan şi moştenirea5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re: Popovici ..si.. limba engleza :))) trimis de
( 4 iun 2010, 08:48:25

... Doru ... daca tot tinzi sa atingi "limbi straine" ... ar fi mai bine sa-ti dregi mai intai propria-ti "limba" ... ca de nu o faci ... vei ramane doar un 'looser' in ale jurnalisticii ... ''' ... cat despre Lucescu Jr. ... dupa cum te-ai exprimat tu ... va ramane un 'loser' sau poate chiar un 'laser' ... ce zici ?!? ... mai jurnalist cocalar ...laughing) ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei