Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2010 - Anul XV, nr. 128 (4419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Profesorii sunt gata să renunţe la grevă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii suceveni sunt la un pas de a ieşi din grevă. Deşi unii sindicalişti din şcoli s-au întâlnit ieri şi au decis să continue protestele cel puţin până vineri, semnalele transmise către sindicatele judeţene nu sunt la fel de pozitive.

Preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” din Suceava, Constantin Cernica, a declarat că „la nivel naţional, greva din cinci judeţe este pusă sub semnul întrebării, deoarece profesorii dau înapoi, iar Suceava este printre aceste judeţe”. Potrivit lui Constantin Cernica, la nivel naţional, din cei peste 200 de mii de membri ai FSLI, doar 23 de mii se mai află la ora actuală în grevă.

„Situaţia este incertă, nu se ştie concret cine continuă şi cine nu. Tot ce pot spune este că profesorii au decis intrarea în grevă şi tot ei sunt cei care hotărăsc să renunţe la proteste. Este decizia lor şi trebuie respectată”, este de părere Cernica.

Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului „Bucovina” Rădăuţi, Gheorghe Şorodoc, a declarat că unele cadre didactice care au renunţat la proteste după o zi sau două zile au revenit acum asupra deciziei şi au intrat din nou în grevă.

„Suntem în continuare în grevă generală. Unii profesori au revenit asupra deciziilor iniţiale de a nu participa la grevă şi au anunţat că încep şi ei protestele”, a declarat Gheorghe Şorodoc, preşedintele Sindicatului Bucovina-Rădăuţi, care numără peste 2000 de membri. Şorodoc a spus că şcolile din Grăniceşti, Straja şi Satu Mare au intrat de ieri în grevă şi nici o unitate de învăţământ nu a mai renunţat la proteste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii sunt gata să renunţe la grevă.
 Vizualizări articol: 2075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Profesorii sunt gata să renunţe la grevă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat trimis de
( 3 iun 2010, 17:56:30
Pacat domnilor profesori ca renuntati la greva. Unirea face puterea. Va inteleg si pe dumneavoastra si pe parintii copiilor care dau acum Bacul dar raul trebuie rupt din radacina.
Cand toate structurile bugetare vor declara serios greva si vor paraliza economia atunci Guvernul se va gandi sa rezolve situatia. Se face mult zgomot pentru nimic. Stiti ce/si spune Basescu acum ,,Cainii bat si caravana trece,,
O sa va ia 25% din salar, peste un an inca 25% iar dumneavoastra cu bunul simt care va caracterizeaza o sa sperati ca lucrurile se vor indrepta. Sa stiti ca daca lumea nu va iesi in strada cu parul sa/i inlature pe acesti excroci totul va fi in zadar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei