Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu: Măsurile anticriză nu sunt împotriva poporului, ci în favoarea lui; am conştiinţa curată

Marţi, 1 Iunie 2010 (15:53:22)

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii simple a PNL, că măsurile de austeritate nu reprezintă o acţiune împotriva poporului sau a unui grup, ci o acţiune în favoarea României şi a poporului şi, din acest punct de vedere, este cu conştiinţa curată.

Vlădescu a precizat că Europa, lumea riscă să intre într-o criză a datoriilor publice şi că şi România ar putea să intre în această criză.

"În acel moment, criza pe care România riscă să o treacă, discutând nu despre reducerea cu 15-25%, ci despre imposibilitatea plăţilor salariilor şi pensiilor. În acel moment, riscul este mult mai mare şi analizele noastre au ţinut cont de riscul care nu se află la uşa noastră", a precizat Vlădescu.

El a spus că nu doreşte să pună poporul român, peste 6 luni sau un an şi 6 luni, în situaţia de a-i spune că nu se pot plăti pensiile şi salariile şi că nu se poate finanţa deficitul de 8,9,10, 12 miliarde de euro, pentru că pieţele s-au închis pentru România şi trebuie ca ţara noastră să trăiască din ceea ce produce.

"Nimeni nu şi-ar asuma, în acest moment, riscul ca, după ce România este într-o gravă criză economică, să intre într-o criză socială sau criză politică. Cred că înţelepciunea poporului şi nu spaima îl va face să înţeleagă că nu este o acţiune împotriva poporului român, a unui grup din poporul român, ci o acţiune în favoarea României şi a poporului român şi, din acest punct de vedere, am conştiinţa curată", a afirmat Vlădescu.

El a răspuns astfel criticilor adresate de deputaţii din opoziţie la dezbaterea moţiunii simple a PNL "Programul Băsescu - PDL = curbe de sacrificiu pentru români".

Deputatul PNL Octavian Popa l-a criticat pe Sebastian Vlădescu, arătând că face o "simbioză perfectă" între corupţia sistemului fanariot, sistemul comunist şi dispreţul faţă de oameni ai celor de extremă dreaptă.

"Domnule ministru, nu toţi suntem părtaşi la afaceri cu statul precum finul Cristian Boureanu, nu toţi ne-am înfruptat din Consiliile de Administraţie şi din alte sinecuri", i-a spus Popa lui Vlădescu. El l-a acuzat pe ministrul Finanţelor că a crescut de 4-5 ori numărul posturilor şi al salariilor, menţionând în acest sens Garda de Mediu.

"Am auzit o invectivă impecabilă din partea cuiva care habar nu aveam că ştie să vorbească. Trecerea la acest stadiu de evoluţie este mai şocantă decât invectivul", a replicat Sebastian Vlădescu. El a calificat drept "delirantă" acuzaţia la adresa sa că ar fi un amestec între fanariotism, comunism şi extremă dreaptă.

Moţiunea simplă a PNL a fost respinsă, marţi, de Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu: Măsurile anticriză nu sunt împotriva poporului, ci în favoarea lui; am conştiinţa curată.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu: Măsurile anticriză nu sunt împotriva poporului, ci în favoarea lui; am conştiinţa curată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei