Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea, despre demisia lui Prigoană după decizia PDL privind politica şi afacerile: Un gest cinstit

Marţi, 1 Iunie 2010 (16:50:59)

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a apreciat, marţi, drept "un gest cinstit" demisia deputatului Silviu Prigoană din PDL în urma deciziei partidului privind clarificarea situaţiei demnitarilor care au afaceri cu statul, opinând totodată că şi celelalte partide ar putea adopta măsuri similare.

"Domnul Prigoană nu cred că a ieşit cu imaginea stricată. Dimpotrivă, cred că este un gest cinstit. A ales - deşi dânsul a venit cu aceste afaceri în politică, nu le-a dobândit după ce a după ce a intrat în PDL, dar cred că este un gest cinstit - a ales să rămână în continuare să deruleze aceste afaceri, care altfel sunt la vedere şi sunt complet legale", a spus Udrea, la Realitatea FM.

Ea a menţionat că, în această perioadă, în care Guvernul cere populaţiei sacrificii prin măsurile de austeritate pe care doreşte să le impună, este greu să li se explice oamenilor că, în timp ce lor li se cer sacrificii, oameni cu funcţii din PDL reuşesc să trăiască bine câştigând licitaţii cu statul. "Acesta este motivul pentru care am acceptat cu toţii în PDL (...) în această perioadă să separăm afacerile cu statul de funcţia de demnitate publică", a adăugat Udrea.

Întrebată ce părere are despre o propunere ca printr-o lege să se prevadă că un parlamentar care are o companie privată să se angajeze ca pe perioada mandatului să nu facă afaceri cu statul, Udrea a apreciat că poate fi şi aceasta o soluţie, opinând totodată că şi PNL şi PSD ar putea adopta măsuri similare.

"În timp ce PDL a mai luat această decizie şi în 2002, o ia şi acum, deşi vă spun că este foarte greu pentru un partid de dreapta, care are parlamentari, de exemplu, oameni cu companii pe care nu şi le-au făcut acum de când sunt oameni de partid sau parlamentari, ci le au au de ani de zile, companii care derulează afaceri cu statul, este foarte greu să impună această măsură şi totuşi o face. Sunt curioasă ce fac celelalte partide, ce face PSD, ce face PNL. (...) Eu cred că lucrurile acestea pot fi demonstrate, firmele care au lucrat pe vremea PSD, pe vremea PNL cu statul lucrează şi astăzi. Nu înseamnă neapărat că la vremea aceea încălcau legea sau că o încalcă astăzi. Aşa cum nici firmele apropiate PDL nu înseamnă că încalcă legea. Înseamnă doar că nişte firme apropiate de politicieni din orice partide derulează afaceri cu statul şi eu sunt convinsă că în cele mai multe cazuri le derulează legal (...) Şi celelate partide să se gândească ca în perioada asta, în care cu toţii trebuie să acceptăm să ne restrângem, să acceptăm să trăim mai greu decât înainte şi ei ar putea să adopte aceeaşi măsură ca şi PDL", a mai declarat Elena Udrea.

Deputatul Silviu Prigoană a demisionat, luni, din PDL Sector 3, după ce Colegiul Director al PDL a adoptat, duminică, o rezoluţie prin care împuterniceşte Biroul Permanent Naţional al partidului să clarifice situaţia demnitarilor care au afaceri cu statul, astfel încât aceştia să opteze pentru a păstra una dintre aceste calităţi.

Prigoană a menţionat că s-ar putea întoarce în PDL când se va renunţa la această decizie. "Când, probabil, PDL va renunţa la această poveste, eu am să mă înscriu înapoi în PDL", a spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea, despre demisia lui Prigoană după decizia PDL privind politica şi afacerile: Un gest cinstit.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea, despre demisia lui Prigoană după decizia PDL privind politica şi afacerile: Un gest cinstit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei