Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hrebenciuc îi cere lui Băsescu să-l demită pe Lăzăroiu pentru acuzele privind instigarea la violenţă

Marţi, 18 Mai 2010 (17:10:37)

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, îi cere şefului statului să îl demită pe consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu "pentru atitudinea partizană pe care a dovedit-o" prin acuzaţiile aduse PSD că ar iniţia tulburări la mitingul de miercuri.

"După cum ne-a obişnuit, Preşedinţia, prin consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, acuză în mod inacceptabil şi mai ales mincinos PSD de intenţia de a iniţia tulburări la demonstraţiile organizate de sindicate, miercuri, 19 mai 2010. Această atitudine este total împotriva Constituţiei şi a rolului preşedintelui într-o ţară democrată", precizează Hrebenciuc, într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

El arată că marile confederaţii sindicale, care se ocupă de organizarea acţiunilor de protest, vor veghea la buna desfăşurare a manifestaţiilor, iar "PSD susţine demonstraţiile sindicale, dar nu se amestecă în organizarea lor".

"Diversiunea lansată de domnul Lăzăroiu, probabil la sugestia preşedintelui, oricum în numele acestuia, în calitate de consilier prezidenţial, se referă la faptul că la o manifestaţie de zeci de mii de oameni este posibil să apară tulburări, astfel putem induce ideea că PSD este autorul moral al acestora. La rândul nostru putem să credem că cei care sunt la putere vor fi dispuşi să tulbure intenţionat aceste manifestări antiguvernamentale. Ne-am găsi astfel în situaţia în care Hoţul strigă hoţii!", precizează Viorel Hrebenciuc.

El menţionează că PSD "respinge cu fermitate asemenea procese de intenţie".

"Respingem cu fermitate asemenea procese de intenţie şi pentru a nu ne lăsa să credem că este amestecat în această diversiune, îi cerem preşedintelui Băsescu să-l demită pe consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, pentru atitudinea partizană, pe care a dovedit-o cu această ocazie", menţionează liderul grupului parlamentar al PSD din Cameră.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că există informaţii că persoane care vor să speculeze politic momentul mitingului de miercuri se pregătesc să incite la violenţă şi că "în inconştienţa lor au nevoie chiar şi de victime".

"Dacă oamenii au nemulţumiri, ele nu trebuie speculate politic, mai ales că există informaţii că cei care vor să speculeze politic momentul de mâine (miercuri - n.r.) se pregătesc să incite la violenţă. În inconştienţa lor au nevoie chiar şi de victime. Cred că domnul Ponta are un rol important, fiind liderul partidului de centru stânga din România. Eu cred că domnul Ponta ar trebui să fie mai rezervat şi să facă un apel la toţi cei pe care îi are în subordine să renunţe la încercările de a incita la violenţă", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

El a mai spus că implicarea politicienilor în organizarea mitingului de miercuri este anormală.

"Cred că e anormal, pentru că am văzut declaraţiile unor lideri ai PSD, care vor să se implice. E anormal ca partidele să se implice în organizarea mitingului. De altfel, am văzut că şi liderii de sindicate le-au transmis stea departe de mitingul respectiv", a adăugat Lăzăroiu.

Confederaţiile sindicale anunţă peste 60.000 de oameni în Piaţa Victoriei, miercuri, la mitingul organizat faţă de măsurile luate de Guvern, fiind aşteptaţi chiar şi mineri, pensionari şi cetăţeni ai Capitalei nemulţumiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrebenciuc îi cere lui Băsescu să-l demită pe Lăzăroiu pentru acuzele privind instigarea la violenţă.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrebenciuc îi cere lui Băsescu să-l demită pe Lăzăroiu pentru acuzele privind instigarea la violenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei