Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agrostar cere demisia conducerii Ministerului Agriculturii pentru reducerea subvenţiei pentru vaci

Marţi, 18 Mai 2010 (17:08:16)

Federaţia Aagrostar cere demisia imediată a conducerii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) ca urmare a declaraţiei ministrului de resort, Mihail Dumitru, potrivit căruia subvenţia pe cap de vacă ar putea fi redusă la jumătate în acest an.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că sprijinul pe cap de vacă de lapte ar putea fi redus de la 140 euro la 68 euro în acest an, o decizie urmând să fie luată în perioada următoare.

"Ministerul Agriculturii, în loc să caute soluţii să ajute agricultorii, nu ştie cum să facă să nu dea nici un ban pentru acest sector, deşi guvernanţii declară, ori de câte ori au ocazia, că agricultura ar putea fi motorul economiei. E din ce în ce mai clar că se duce o politică de falimentare a acestui sector. Nu suntem de acord cu măsura reducerii la jumătate a acestei subvenţii", a declarat marţi într-un comunicat de presă preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan.

El a adăugat că, săptămâna trecută, la întâlnirea dintre patronatele din agricultură, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, nu s-a discutat despre reducerea subvenţiilor, ci despre problema celor care primesc sprijin de la stat, deşi nu mai au animale.

"Dacă am tăiat de la pensii, de ce să nu tăiem şi de la vacă?", s-a întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

El a declarat ulterior pentru MEDIAFAX că nu s-a stabilit încă exact la ce nivel să scadă sprijinul pentru fermieri, o decizie urmând să fie luată în maxim o lună.

"Nu e vorba să economisim, ci că n-avem bani", a mai spus Rădulescu.

Mmembrii Agrostar participă miercuri la mitingul organizat în Capitală de marile centrale sindicale, iar saptămâna viitoare va avea loc Comitetul Executiv de urgenţă în care vor fi stabilite acţiunile de protest faţă de măsura de reducere a subvenţiei pe cap de vacă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agrostar cere demisia conducerii Ministerului Agriculturii pentru reducerea subvenţiei pentru vaci.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agrostar cere demisia conducerii Ministerului Agriculturii pentru reducerea subvenţiei pentru vaci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei