Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va îmbunătăţi pachetul salarial al auditorilor interni, cu un spor fix de 25% din salariu

Marţi, 18 Mai 2010 (15:17:16)

Guvernul va acorda auditorilor interni din sectorul public un spor salarial în sumă fixă de 25% din salariul brut, după ce în urmă cu un an a decis că echivalentul al unui sfert din salariu reprezintă limita maximă a sporului, ceea ce a permis instituţiilor să diminueze cheltuielile cu aceste plăţi.

În primăvara anului trecut, în contextul reducerii de cheltuieli bugetare solicitate de Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a plafonat mai multe sporuri şi indemnizaţii, printre care şi cele acordate auditorilor interni din sectorul public.

Executivul a decis atunci că sporul acordat auditorilor pentru complexitatea muncii poate reprezenta până la 25% din salariul brut, ca nivel maxim, iar indemnizaţia pentru participarea la şedinţele Comitetului pentru Audit Public Intern (CAPI) a fost redusă de la 20% la 1% din indemnizaţia unui secretar de stat.

Un proiect de lege elaborat de autorităţi relevă însă că Executivul intenţionează să modifice pachetul salarial al auditorilor şi să permită acestora să beneficieze de un spor care să nu mai reprezinte "până la 25%" din salariu, ci o sumă fixă care să nu mai poată fi redusă, argumentând clar în acest sens că instituţiile publice au limitat "drastic şi arbitrar" sporul salarial al auditorilor la 1%.

"Ordonatorii principali de credite au acţionat în mod variat în ceea ce priveşte acordarea sporului pentru complexitatea muncii. O parte dintre ordonatori l-au menţinut la limita maximă prevăzută de lege, alţii l-au diminuat cu procente de până la 10%, iar în unele cazuri a fost anulat sau diminuat drastic, în mod arbitrar, până la 1%, neţinându-se cont de complexitatea muncii de audit, care a constituit criteriul de bază în acordarea acestui spor", se arată în document.

Guvernul va stabili astfel că auditorii interni vor primi un spor de 25% calculat ca limită fixă la salariul de bază brut lunar şi că, începând cu 2011, coeficienţii de ierarhizare pentru această funcţie vor fi stabiliţi prin includerea acestui spor în salariul de bază.

Executivul va modifica şi nivelul indemnizaţiei de participare la şedinţele CAPI, stabilind că aceasta nu va mai reprezenta doar 1% din indemnizaţia unui secretar de stat, ci va fi stabilită distinct prin ordin al ministrului Finanţelor şi suportată din bugetul statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va îmbunătăţi pachetul salarial al auditorilor interni, cu un spor fix de 25% din salariu.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va îmbunătăţi pachetul salarial al auditorilor interni, cu un spor fix de 25% din salariu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei