Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol

Centrul Sucevei, ciuruit de gropi apărute după ploaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Capcane subterane îi pândesc pe şoferi, dar şi pe pietoni, la tot pasul, în centrul Sucevei, care, după câteva reprize de ploaie, arată ca după un bombardament.

Asfaltul străzii s-a surpat deja în mai multe locuri, gropi imense apărând pe carosabil, dar şi pe trotuar, atât pe strada Nicolae Bălcescu, unde s-a lucrat anul trecut la refacerea reţelei de canalizare, cât şi la intersecţia cu strada Ştefan cel Mare, la kilometrul 0 al Sucevei, unde gropile astupate cu pietriş săptămâna trecută au reapărut, după prima ploaie.

Dacă cele patru gropi de la intrarea pe strada Ştefan cel Mare au apărut săptămâna trecută, după o ploaie torenţială, care a demonstrat din nou că reţeaua de canalizare din această zonă nu face faţă unor cantităţi mai mari de apă, au fost semnalizate, groapa de pe Nicolae Bălcescu a apărut duminică, după perioada de cod galben de ploi.

“Zona centrală a Sucevei are nu doar un nivel freatic destul de ridicat, ci şi multe ape subterane necontrolate. O parte au fost captate chiar şi la lucrările făcute pe canalizare anul trecut, dar tot au mai rămas unele a căror sursă nu a putut fi descoperită. La ploi, problema apelor subterane devine mai acută, pentru că este spălat prundişul pe care este turnat covorul asfaltic şi atunci se surpă strada”, a explicat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc.

Dacă în cazul străzii Ştefan cel Mare, la kilometrul 0, strada s-a surpat în patru locuri în preajma unui vechi cămin de canalizare, pe strada Nicolae Bălcescu, spărtura a apărut pe o fâşie de teren pe care s-a lucrat anul trecut.

Inspectorii Primăriei Suceava, care au verificat zona, au precizat că acolo stratul de prundiş nu a fost suficient de bine compactat din cauza unui cablu optic îngropat pe fâşia respectivă, care ar fi fost afectat dacă se presa prea mult pe tubul său de protecţie.

Tot de la ploi au apărut probleme şi în cartierele Burdujeni Sat şi Iţcani, unde balastul turnat pentru a astupa traversările de stradă a fost spălat de ape, fiind necesară turnarea unui nou strat, care să permită circulaţia autoturismelor până când străzile vor fi refăcute prin asfaltare sau betonare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Sucevei, ciuruit de gropi apărute după ploaie.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Centrul Sucevei, ciuruit de gropi apărute după ploaie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Remember(Universitatii) not Elvis Presley trimis de
(18 mai 2010, 13:34:45
Mai va amintiti cum arata strada Universitatii la deschiderea wi dupa marea renovare efectuata la deschiderea hiperultrasupermarketului de acolo?Cu circa 20 de metri inainte de semaforul din Areni se surpase pe o lungime apreciabile,imediat dupa ce s-au terminat lucrarile,lasand la o parte ca a fost lasata cu canalele la nivele subasfaltice,diferentele accentuandu-se cu trecerea timpuluii1Acum urmeaza intrebarea:cum credeti ca va arata Suceava dupa terminarea lucrarilor ISPA?Daca vreti sa va faceti o idee,vizitati orice strada pe care s-au terminat acele lucrari si observati ce bine arata!Cine raspunde de calitatea acestora?Banuiesc ca aurolacii care se ascund prin canale,ei pot atesta calitatea suprema a lucrarilor,pentru ca daca intrebati prin Primarie cu siguranta nu se stie sau se fac ca ploua permanent.Si cand vor veni alegerile sa vedem pe cine vor da vina?!
2.   ...... trimis de
(18 mai 2010, 15:06:34
cand vor venii alegerile............ orcine alcineva va fii vinovat pt tot dezastrul de pe strazile Sucevei mai putin primarul si cei de la primarie.Cert este ca tot noi cei care circulam zilnic pa aceste "superbe" strazi avem de suferit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei