Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Care-i adevărul?

Varianta accidentului casnic în cazul procurorului Surdu, exclusă de un act medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Varianta accidentului casnic în cazul şefului DNA Suceava, procurorul Marius Surdu (42 de ani), găsit înjunghiat, vineri seară, în propriul apartament, este exclusă de un act medical în care se arată clar că magistratul a suferit nu una –aşa cum lăsau medicii să se înţeleagă – ci multiple leziuni provocate cu cuţitul.

Ieri după-amiază, la câteva ore după ce reprezentanţii Spitalului Judeţean Suceava anunţau că Marius Surdu a ieşit din comă şi se află în afara oricărui pericol, procurorul a fost transferat, cu un elicopter SMURD, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Reprezentanţi ai spitalului ieşean ne-au confirmat că în documentele medicale pentru transferul procurorului din spitalul sucevean în cel din Iaşi scrie negru pe alb: „pacient internat cu multiple plăgi tăiate pe abdomen (dreapta), stabilizat în Spitalul Suceava”.

Acest lucru exclude practic varianta unui accident casnic.

O singură plagă provocată de cuţit sau de orice alt obiect tăietor înţepător ar mai putea fi explicată în scenariul unui accident casnic, dar mai multe plăgi fac imposibilă această ipoteză.

În ceea ce priveşte motivul transferului procurorului Marius Surdu de la Suceava la Iaşi, directorul medical al Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Doina Ganea Motan, ne-a declarat că şeful structurii anticorupţie a suferit un pneumotorax, constând în pătrunderea aerului în spaţiul dintre peretele toracic şi plămâni şi apăsând pe aceştia din urmă.

„E o mică complicaţie ce s-ar putea rezolva şi la Suceava, dar, din păcate, nu avem chirurg specialist toracic”, a precizat directorul medical.

În jurul orei 16:30, Marius Surdu a fost transportat cu o ambulanţă la aeroportul Salcea, de unde a fost preluat de un elicopter SMURD şi transferat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

“Pacientul a ajuns bine, conştient, este stabil hemodinamic şi a fost internat pe secţia de Chirurgie Toracică”, ne-a declarat, ieri seară, şi purtătorul de cuvânt al spitalului ieşean, Diana Cimpoieşu.

Pe documentul medical care a ajuns pe mâna medicilor ieşeni scria  că şeful DNA Suceava a fost transferat după ce s-a depistat prezenţă de aer şi sânge în cavitatea pleurală.   

 

„Nu putem avansa nici o versiune de anchetă. Se verifică toate ipotezele posibile”

În condiţiile în care ipoteza accidentului casnic a căzut, rămân alte două variante: cea a tentativei de suicid sau cea a unui act criminal.

În cursul zilei de ieri, anchetatorii cazului Surdu au făcut primele declaraţii oficiale, printr-un comunicat de presă, de opt rânduri, remis mass-media.

În loc să facă cât de cât lumină în acest caz preluat şi dezbătut şi de presa centrală, comunicatul Parchetului nu face decât să dea posibilitatea apariţiei unor noi zvonuri şi variante, pe lângă cele existente deja.

Dacă iniţial se excludea ipoteza ca o altă persoană să-i fi provocat procurorului şef al DNA Suceava acele plăgi de cuţit, comunicatul Parchetului o readuce în discuţie.

 „Nu putem avansa nici o versiune de anchetă. Se verifică toate ipotezele posibile”, se precizează în respectivul comunicat, semnat de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procuror Luminiţa Leonte.

În rest, în celelalte şapte rânduri ale comunicatului, ni se explică că s-a constituit o echipă operativă, condusă de un procuror criminalist, şi suntem informaţi că procurorul Marius Surdu e internat în Spitalul Judeţean Suceava şi că se continuă cercetările (n.r.-comunicatul a fost trimis înaintea transferului cu elicopterul la Iaşi).

 

A ieşit din comă şi le-a cerut personal medicilor să nu mai dea informaţii presei

Deşi presa întreagă a scris în ultimele zile, pe surse neoficiale ce-i drept, că şeful DNA Suceava a ajuns la spital cu mai multe leziuni, cu tăieturi la încheieturile mâinilor, cu plăgi produse cu cuţitul la nivelul pieptului şi abdomenului şi chiar cu urme de strangulare, oficial, procurorul Marius Surdu are o singură plagă provocată de cuţit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, şeful DNA Suceava a suferit doar o rană înjunghiată în zona toracelui.

Brădăţan a vorbit de o singură leziune, localizată în partea inferioară a toracelui, pe partea stângă, mai exact la limita dintre coaste şi abdomen, refuzând să facă alte comentarii în ceea ce priveşte posibilitatea existenţei şi altor răni.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Tiberius Brădăţan, a mai declarat, ieri, că, la internare, Marius Surdu era în comă uşoară, foarte agitat, iar la scurt timp a fost băgat în operaţie. 

Şeful DNA a ieşit din comă de duminică şi, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, a solicitat personal să nu se mai ofere informaţii despre starea sa de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Varianta accidentului casnic în cazul procurorului Surdu, exclusă de un act medical.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.26/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 23 voturi
Varianta accidentului casnic în cazul procurorului Surdu, exclusă de un act medical3.3523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sanatate trimis de
(18 mai 2010, 15:23:25
Multa sanatate domnule procuror.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei