Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veste

Oamenii de afaceri suceveni au aflat de efectele benefice ale crizei de la secretarul de stat Pârcălăbescu

Marţi, 18 Mai 2010 (15:48:47)

Oamenii de afaceri suceveni prezenţi la întâlnirea cu secretarul de stat în Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, Maria Pârcălăbescu, desfăşurată la Palatul Administrativ din Suceava, au aflat de efectele benefice ale crizei economice care tinde să se adâncească pe zi ce trece. Demnitarul le-a spus celor câţiva oameni de afaceri aflaţi acolo pentru a discuta lucruri concrete, să privească pozitiv criza întrucât dacă nu ar fi venit atunci nu ar fi fost identificate toate deficienţele pe care le are economia românească. Asta în condiţiile în care mulţi dintre agenţii economici suceveni şi-au dat duhul iar cei care mai trăiesc de abia respiră. „Gândind optimist, am putea spune că această criză are şi un efect benefic, în sensul că ne-a arătat toate deficienţele pe care le avem în economia românească şi ne-a forţat să luăm măsuri concrete pentru eliminarea deficienţelor. Acolo unde a fost o lipsă de competitivitate, ea s-a manifestat foarte puternic, mai ales pe fondul acestei crize economice. Concluzia la care s-a ajuns foarte repede după intrarea în criza economică a fost că statul român are nevoie de o reformă urgentă, o reformă a aparatului de stat, a sistemului de prestaţii sociale, o reformă a sistemului de sănătate, a celui de educaţie şi a agriculturii. Aceste procese au început chiar dacă există încă o opoziţie foarte puternică din partea sindicatelor”, a spus Pârcălăbescu. Secretarul de stat în Ministerul Economiei a ţinut o lecţie oamenilor de afaceri suceveni despre fondurile europene, despre ce trebuie să facă pentru a pune mâna pe ele, despre grija guvernului pentru mediul de afaceri şi despre măsurile salvatoare, unele chiar mai bune decât în alte state europene. S-ar putea spune că demnitarul bucureştean şi-a testat cunoştinţele la Suceava sugerându-le provincialilor pe un ton superior şi într-un discurs interminabil, care i-a plictisit pe unii, că trebuie să pună osul la treabă pentru a crea noi locuri de muncă. Întâlnirea de la Suceava cu oamenii de afaceri a fost organizată de Ministerul Economiei şi Prefectura judeţului în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie. Ministerul Economiei va desfăşura astfel de acţiuni şi în alte judeţe din regiunea de nord-est.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii de afaceri suceveni au aflat de efectele benefice ale crizei de la secretarul de stat Pârcălăbescu.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Oamenii de afaceri suceveni au aflat de efectele benefice ale crizei de la secretarul de stat Pârcălăbescu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O alta tonata trimis de
(18 mai 2010, 16:23:41
ton superior? nici ceausescu nu venea cu un ton superior .comunistilor !de 2 ani spuneti ca avem nevoie de... asta stim. dar cand v-apucati de treaba dragi guvernanti? vede-a-v-as mortzi pa toti.bai secretarule de stat ai identificat toate deficientele pe care le are economia rom�neasca? in sfarsiT. intrebarea mea este daca economia romaneasca are eficiente? tot aparatul de stat luati bani degeaba .ce masuri ai luat tovarasa Maria? ti-ai mai angajat vreo 3 rude in minister si vreti ca treaba sa mearga bine? DEMISIA!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei