Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mai 2010 - Anul XV, nr. 105 (4396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Manolache a lăsat impresia că nu aş fi fost informat despre măsurile ce vor fi luate

Vineri, 7 Mai 2010 (13:38:13)

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, vineri, că a cerut demisia Loredanei Manolache pentru că aceasta a lasat impresia că el nu ar fi fost informat în legatură cu măsurile ce urmează a fi luate, "producând astfel confuzie în rândul opiniei publice".

"Menţionez faptul că declaraţiile fostului consilier personal, Loredana Manolache, nu reprezentau punctul meu de vedere, fiind făcute în nume personal, total nefundamentate şi fără a cunoaşte realitatea. În consecinţă, am cerut demisia consilierului, considerând că, prin declaraţiile sale, a lăsat impresia că eu personal nu aş fi fost informat în legatură cu măsurile ce urmează a fi luate, producând astfel confuzie în rândul opiniei publice", susţine ministrul Mihai Şeitan într-un comunicat de presă remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Şeitan precizează că în ultima perioadă a participat activ la toate întâlnirile stabilite cu forurile internaţionale, respectiv Banca Mondială, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, precum şi la consultările care au avut loc la Guvern şi la Preşedinţie, în legatură cu măsurile ce se impun a fi luate în perioada următoare, pentru redresarea economică a ţării.

În cadrul discuţiilor purtate s-au avut în vedere o serie de variante posibile pentru redresarea economică şi socială a României, printre care şi cea stabilită, care urmează să fie implementată, a mai spus Şeitan.

"Precizez că am fost, sunt şi voi fi la curent permanent cu problemele cu care ne confruntăm, dar şi cu măsurile ce trebuie aplicate în această perioadă dificilă", a adăugat Şeitan.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a demis-o, vineri, pe Loredana Manolache, consilierul său personal, pentru că a exprimat public "păreri personale", care nu reprezentau punctul de vedere al instituţiei, după ce aceasta a spus că şeful său nu ştia despre anunţul lui Băsescu privind reducerea pensiilor

Loredana Manolache a declarat joi, pentru Gândul, că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, nu ştia despre anunţul lui Băsescu privind reducerea cu 15 la sută a pensiilor, precizând că în discuţiile cu FMI la care a participat şi Şeitan "nu a fost deloc vorba de aşa ceva".

"Nu a fost deloc vorba despre aşa ceva în discuţiile cu FMI la care a participat ministrul. Tot ce s-a convenit a fost la modul general. S-a vorbit doar de o diminuare globală cu 25 la sută a cheltuielilor sociale, dar fără a include aici, cel puţin în înţelegerea noastră, pensiile şi ajutoarele de şomaj. Rămâne să ne lămurim mâine ce a vrut să spună, de fapt, preşedintele, dacă scade fondul de pensii cu 15 la sută sau scad toate pensiile", a declarat Loredana Manolache, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), citat de Gândul.

Reprezentantul MMFPS a mai afirmat, potrivit "Gândul", că Şeitan nu ştia nimic despre această decizie până la ora la care a plecat spre Guvern, unde au avut loc discuţii ale premierului cu miniştrii, care au început înainte de declaraţia de presă a preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, după negocierile cu FMI, pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25% şi vor fi reduse "masiv" subvenţiile, banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Manolache a lăsat impresia că nu aş fi fost informat despre măsurile ce vor fi luate.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Manolache a lăsat impresia că nu aş fi fost informat despre măsurile ce vor fi luate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei