Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de muncă din Cameră respinge reducerea cu 15.000 a numărului posturilor din învăţământ

Marţi, 4 Mai 2010 (16:42:44)

Comisia de muncă din camera Deputaţilor a respins, marţi, Ordonanţa de urgenţă 114/2009 privind unele măsuri financiar-bugetare care prevede reducerea cu 15.000 a numărului posturilor din învăţământ.

"Proiectul de act normativ elaborat de încă Guvernul Boc cuprinde o serie de măsuri care ar trebui să conducă la diminuarea cheltuielilor publice pentru perioada 2009-2010, printre care se numără şi deja celebra măsură aberantă de reducere a 15.000 de posturi din sistemul de educaţie şi care ar intra în vigoare începând cu 1 septembrie 2010", se mai arată într-un comunicat al grupului deputaţilor PNL remis agenţiei MEDIAFAX.

Deputaţii liberali mai precizează că, prin această ordonanţă care modifică 14 acte normative, se loveşte şi în alte categorii sociale, pensionarii fiind afectaţi prin decizia de îngheţare a punctului de pensie, care se adaugă la refuzul actualului Guvern de a aplica legea care prevede ca valoarea punctului de pensie să reprezinte 45% din salariul mediu brut pe economie, lege care şi-a produs efectele până în aprilie 2009.

Impozitarea pensiilor mai mari de 1.000 lei constituie de asemenea o prevedere care împovărează excesiv o categorie greu încercată, cum este cea a pensionarilor, pe care guvernanţii îi tratează cu prea mult dispreţ şi într-o manieră mercantilă. De asemenea, fondurile de la buget pentru activităţile de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică se vor situa la un nivel de sub 1% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2010, deşi Ordonanţa Guvernului 57/2002 arată că în 2010 alocaţiile bugetare ar urma să atingă nivelul de 1% din PIB, se mai arată în comunicat.

În opinia deputaţilor PNL, "acestea sunt doar câteva mostre de ineficienţă şi incompetenţă ale actualului guvern care îşi argumentează cu nesimţire deciziile în numele interesului general public şi a stării de urgenţă impusă de acordurile cu instituţiile financiare internaţionale".

"Această ordonanţă de urgenţă, prin măsurile pe care le promovează, este un amalgam legislativ care nu face altceva decât să adâncească criza, care deja apasă greu pe umerii tuturor categoriilor sociale. Liberalii rămân consecvenţi şi condamnă în continuare acest gen de măsuri lipsite de viziune, pe care actualii guvernanţi se încăpăţânează de un an şi jumătate să le promoveze şi care golesc de conţinut orice tentativă de reformare reală a statului", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de muncă din Cameră respinge reducerea cu 15.000 a numărului posturilor din învăţământ.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de muncă din Cameră respinge reducerea cu 15.000 a numărului posturilor din învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei