Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat - Proprietarii au preaviz 15 zile pentru intervenţii din locuinţele lor la spaţiile comune

Luni, 26 Aprilie 2010 (18:43:34)

Senatorii au adoptat, luni, o iniţiavă legislativă prin care se prelungeşte de la 5 la 15 zile preavizul care trebuie dat de către asociaţia de proprietari proprietarului unei locuinţe pentru a accepta accesul în apartamentul său pentru eventuale reparaţii la elementele din proprietatea comună.

Plenul Senatului a adoptat, cu amendamentele propuse de Comisia pentru administraţie, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Astfel, cu un preaviz de până la 15 zile, proprietarul ar urma să fie obligat să accepte accesul în apartamentul său sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună şi nu cea individuală, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.

Potrivit membrilor comisiei sesizate în fond, extinderea termenului de preaviz, pentru accesul în apartamentul proprietate personală al unui delegat al asociaţiei, de la 5 la 15 zile, a fost făcută deoarece termenul de cinci zile a fost considerat prea scurt pentru a putea informa proprietarul asupra necesităţii de a interveni din locuinţa sa la elementele aparţinând proprietăţii comune.

Propunerea legislativă mai prevede ca fiecare administrator de imobil să afişeze, într-un loc vizibil, la avizierul asociaţiei de proprietari, atestatul doveditor al calităţii de administrator.

Iniţiativa legislativă, care îi are ca iniţiatori pe senatorii Emilian Frâncu, Paul Ichim, Vasile Nedelcu, Marius Nicoară, Mario Oprea şi Cornel Popa, a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 76 de voturi "pentru", patru voturi "împotrivă" şi două "abţineri".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat - Proprietarii au preaviz 15 zile pentru intervenţii din locuinţele lor la spaţiile comune.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat - Proprietarii au preaviz 15 zile pentru intervenţii din locuinţele lor la spaţiile comune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei