Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor consideră impozitarea ţăranilor în pieţe drept „o tâmpenie legislativă”

Luni, 26 Aprilie 2010 (16:01:08)

Obligaţia ţăranilor care vând în pieţe de a se înregistra ca persoane fizice autorizate şi de a-şi înregistra vânzările în casă de marcat, conform Ordonanţei de urgenţă 44/2008 în vigoare de luni, este considerată de deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, ca „un lucru incredibil şi o tentativă aproape sinucigaşă a guvernului de a găsi resurse suplimentare pentru venituri la bugetul de stat”. Asta, în condiţiile în care sunt alte zone unde există evaziune fiscală şi nu se iau măsuri „absolut deloc”. Nechifor a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că numai premierul Emil Boc se putea gândi, „în înţelepciunea sa”, că impozitarea ţăranilor care vând două legături de zarzavat în piaţă este resursa care va scoate România din criză. „E ciudat că domnul Emil Boc a găsit de cuviinţă să formuleze acea ordonanţă de urgenţă care obligă la impozit toţi producătorii agricoli, nu doar cei asociaţi în societăţi comerciale sau alte unităţi generatoare de profit, ci inclusiv micii producători, persoanele independente, cei care muncesc în grădina din spatele casei şi vin la piaţă cu două, trei legături de pătrunjel şi haţmaţuchi şi vor să le vândă pentru câţiva leuţi. Domnul Boc spune că toţi cei care vând la piaţă au obligaţia să fie înregistraţi la Registrul Comerţului sub titulatura de PFA, au obligaţia să-şi achiziţioneze case de marcat fiscale, iar acest efort financiar, plus birocraţia de rigoare îl costă pe ţăranul român câteva zeci de milioane de lei. Ne-am obişnuit ca domnul Boc să lucreze cu o agendă ascunsă, cu planuri în etape, iar asta este o primă etapă a intenţiei sale de a lărgi baza de impozitare. Etapa a doua este ca aceşti mici producători să fie obligaţi şi ei să plătească impozit forfetar”, a spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor consideră impozitarea ţăranilor în pieţe drept „o tâmpenie legislativă”.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor consideră impozitarea ţăranilor în pieţe drept „o tâmpenie legislativă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei