Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere partidelor, la consultări, rezolvarea problemei legislative legate de ANI în 10 zile

Luni, 26 Aprilie 2010 (17:30:47)

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la începutul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu partidele şi formaţiunile parlamentare, ca ar dori ca Parlamentul să rezolve problema legată de funcţionarea ANI în 10 zile.

El a spus că dacă problema legată de funcţionarea ANI nu va fi rezolvată, acest lucru va avea consecinţe negative în ceea ce priveşte evaluarea pe care CE o va face vizavi de justiţia din România în vară.

Băsescu a spus că speră că Parlamentul va fi un partener în rezolvarea problemei legislative legate de ANI în maximum 10 zile.

Consultările şefului statului cu formaţiunile parlamentare au început luni, la Palatul Cotroceni, în prima parte prezentându-se liderii PSD şi cei ai PC, în condiţiile în care liberalii au anunţat că nu vor participa.

Din partea PSD au sosit la Palatul Cotroceni Victor Ponta, Ioan Chelaru şi Liviu Dragnea, în timp ce conservatorii sunt reprezentaţi de Daniel Constantin, Bogdan Ciucă şi Bogdan Diaconu.

Conducerea PNL a decis, luni, ca liberalii să nu mai participe la consultări cu preşedintele Traian Băsescu până când acesta nu va avea o atitudine de mediator, a anunţat Crin Antonescu, precizând că PNL va merge la reuniuni la Cotroceni doar în cazul unor situaţii de criză.

Din partea Preşedinţiei sunt prezenţi consilierii Sebastian Lăzăroiu, Cătălin Avramescu şi Peter Eckstein-Kovacs.

El a subliniat că liberalii vor participa doar la consultările impuse de Constituţie privind problemele majore de politică externă, o criză de Guvern sau dizolvarea Parlamentului.

"Preşedintele are această prerogativă a consultărilor tocmai pentru că se presupune că este deasupra partidelor politice. El face aceste consultări tocmai pentru că ar trebui să aibă calitatea de mediator, adică de actor politic non-partizan. De şase ani, preşedintele Traian Băsescu ne arată exact contrariul şi PNL este decis să nu mai fie element de decor în acţiunile pur mediatice şi partizane ale preşedintelui Traian Băsescu", a conchis Crin Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu are programate consultări cu formaţiunile parlamentare pe tema deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea unor prevederi din Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Programul şefului statului pentru luni include consultări cu partidele politice parlamentare, grupul minorităţilor naţionale şi cu grupurile parlamentare de independenţi din Parlamentul României, pe tema "situaţiei generate de Decizia Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea unor dispoziţii ale Legii de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate".

La ora 18.00, vor avea loc cele cu Partidul Democrat Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi grupurile parlamentare de independenţi din Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere partidelor, la consultări, rezolvarea problemei legislative legate de ANI în 10 zile.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere partidelor, la consultări, rezolvarea problemei legislative legate de ANI în 10 zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A mai pus... trimis de
(26 apr 2010, 21:16:40
A mai pus de-un spectacol televizat. In locul unei activitati laborioase si discrete dar cu finalizare eficienta si prompta, crede domnul Presedinte al tuturor romanilor ca vom sta toti cu ochii atintiti pe ecranele televizoarelor sa-l urmarim pe noul Cuza cum arde de grija poporului. Intarirea rolului ANI oricum s-ar fi realizat - cei ce nu credeti, observati efectul pe plan extern al reducerii prerogativelor ANI - restul e un spectacol ieftin care nu mai prinde la romani!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei