Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cassanate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mostră perfectă a pildei cu jumătăţile, plină şi goală, este dată de citarea în titlu a unei declaraţii a lui Zaccheroni, antrenorul lui Juventus. „Locul 4 este încă posibil pentru Juve”, respectiv „Locul 4 este complicat pentru Juve”. Extragerea esenţei dintr-o declaraţie, pentru a o ilustra în titlu, este treabă curentă în media. Cele două titluri sugerează unul speranţă, celălalt scepticism. De fapt, Zac legase cele două afirmaţii, despărţite doar de o virgulă. Posibil, dar complicat. Nu e cazul aici, cred că pur şi simplu cele două titluri au exprimat evaluări personale ale autorilor în privinţa situaţiei lui Juventus, dar cam la fel funcţionează scoaterea din context. Iar mecanismul ăsta e acţionat cu bună ştiinţă.

Uneori nici nu e nevoie de scoatere din context, graţie declaraţiilor spumoase. Nu mă voi referi aici la unele personaje de la noi, ci la Antonio Cassano, cel care i-a predat statutul de copil-problemă al fotbalului italian lui Mario Balotelli. Vârsta lui Cassano devenise deja un impediment pentru acest statut, dar parcă şi uzurpatorul său le comite mai mult din prostie decât din teribilism. O conferinţă de presă cu Cassano este festin pentru jurnaliştii italieni, după ce ani de-a rândul acesta a refuzat contactul cu presa. Îmi amintesc o declaraţie împăciuitoare a sa, de astă-vară, când Lippi şi Mourinho se înţepau prin presă. Zicea barezul (prin loc de baştină, că acum e genovez de Sampdoria), că numai el îi pune de acord pe cei doi corifei: când vine vorba despre Cassano, nici unul nu îl vrea la echipă! Zilele trecute a început cuminte întâlnirea cu ziariştii, sfătuindu-l de la distanţă pe Balotelli să nu repete greşelile sale, fiindcă el, până la 27 de ani, n-a câştigat nici un trofeu şi a ajuns să fie insultat pe toate stadioanele. Suficient cu cenuşa în cap, imediat Cassano a trecut la ce ştie mai bine. Întrebat de selecţionerul squadrei azzurra, s-a mirat: „Lippi, care Lippi?! Claudio Lippi e un excelent realizator de emisiuni!”. Este ca şi cum Florin Costea, să zicem, ar spune: „Care Lucescu? Pavel Lucescu este un analist politic interesant!”. Cassano a încheiat în forţă, declarând că, şi dacă va fi selecţionat la Mondiale, el are programul făcut: pe 19 iunie se însoară!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cassanate.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cassanate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei