Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teroare în noapte

Atacată în casă, legată şi ameninţată cu moartea, s-a dezlegat şi a fugit la vecini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 60 de ani a trecut prin clipe de groază în zorii zilei de sâmbătă, fiind atacată în propria casă de doi indivizi veniţi să o jefuiască. Deşi legată, lovită şi ameninţată cu moartea, femeia a reuşit să se dezlege şi să iasă din locuinţă, chiar de sub nasul atacatorilor. A fugit la vecini şi a strigat după ajutor, punându-i pe fugă pe atacatori, care nici nu au mai apucat să fure vreun leu.

 

Atacul s-a petrecut în jurul orei 4.00, victima, Ana B., din comuna Baia, locuind singură. Din cercetările efectuate de oamenii legii de la Poliţia municipiului Fălticeni şi cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, rezultă că atacatorii au pătruns în interior după ce au dislocat un geam al locuinţei femeii. Doi au intrat în casă, în timp ce alţi doi au rămas afară, de „şase”.

Au atacat-o pe femeie, au legat-o de mâini cu o pereche de pantaloni şi, aplicându-i mai multe lovituri, au ameninţat-o cu moartea dacă nu le spune unde ţine banii din casă.

Cum nu au obţinut prea multe informaţii de la aceasta, cei doi indivizi au început să răscolească locuinţa după bani, însă imediat au fost nevoiţi să fugă. Victima s-a dezlegat şi a ieşit afară, fugind câtre vecini şi strigând după ajutor. Poliţia a ajuns imediat la faţa locului, iar victima a fost transportată la Spitalul municipal Fălticeni, cu leziuni şi în stare de şoc. 

 

Un câine poliţist i-a dus pe oamenii legii la unul dintre atacatori 

Surse judiciare ne-au precizat că un rol primordial în rezolvarea rapidă a acestui caz l-a avut un câine din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Adus la faţa locului, acesta a luat urma hoţilor, ducându-i pe poliţişti la o locuinţă apropiată, unde stătea chiar unul dintre atacatori.

După audieri şi mers din aproape în aproape, până sâmbătă seară, anchetatorii au reuşit să-i identifice pe toţi cei patru suspecţi. Fiind vorba de o faptă gravă, cei patru indivizi au fost duşi în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, fiind prezentaţi apoi la Judecătoria din localitate, cu propunere de arestare preventivă.

 

Mandate de arestare, pe numele a trei dintre indivizi

În noaptea de sâmbătă, judecătorii au decis ca Petru Gavriloaia, în vârstă de 19 ani, şi Mihai Măturoi, de 22 de ani, să fie arestaţi pentru 29 de zile, în timp Marius Andrei Onofrei, de 16 ani, a primit un mandat de arestare pentru 19 zile. Un al patrulea participant identificat, Constantin Măturoi, şi el de 16 ani, a scăpat de arest, primind doar interdicţia de a părăsi localitatea timp de 29 de zile.

Toţi patru sunt localnici din Baia.

Anchetatorii au mai dezvăluit că modul de operare al acestora a fost departe de a fi profesionist, ei lăsând urme la faţa locului şi „mascându-se” doar cu glugile de la hanoracele pe care le purtau.

În faţa anchetatorilor au invocat o datorie pe care victima ar fi avut-o faţă de unul din ei, punând atacul pe seama dorinţei de a-şi recupera banii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atacată în casă, legată şi ameninţată cu moartea, s-a dezlegat şi a fugit la vecini.
 Vizualizări articol: 4626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Atacată în casă, legată şi ameninţată cu moartea, s-a dezlegat şi a fugit la vecini3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei