Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

La Gura Humorului se finalizează cel mai mare proiect de turism din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea mai mare investiţie în domeniul turismului realizată în judeţul Suceava din fonduri europene va fi inaugurată sâmbătă, 1 mai 2010, în Parcul Ariniş din oraşul Gura Humorului.

Este vorba despre investiţiile realizate prin proiectul Popas, în valoare de 12,55 milioane de euro, fonduri folosite pentru construcţia unei pârtii de schi şi pentru amenajarea unui domeniu de agrement în zona Ariniş. Potrivit primarului din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, pe data de 1 mai vor fi deschise publicului piscina acoperită de dimensiuni olimpice şi şase terenuri de sport. Tot prin acest proiect au fost construite alte două piscine descoperite, una pentru adulţi şi una pentru copii, care vor putea fi folosite imediat ce temperaturile exterioare vor permite acest lucru.

Ursaciuc a spus că de la începutul lunii viitoare, sucevenii, dar şi turiştii din România şi cei străini vor avea la dispoziţie o piscină acoperită de 570 metri pătraţi, cu tot cu saună, jacuzzi, baie de aburi, precum şi trei terenuri de tenis de câmp, un teren de handbal, unul de volei şi unul de baschet, toate dotate cu instalaţii de nocturnă. De asemenea, pe parcursul acestei veri va putea fi folosit şi patinoarul natural, acesta urmând a fi utilizat ca pistă pentru role şi pentru skateboard. „Toate astea sperăm să reprezinte o locaţie pe care turiştii din judeţul Suceava şi nu numai să o acceseze pe parcursul întregului an. Considerăm că aici s-a format un complex turistic care poate să concureze cu orice complex modern din Europa. Mai trebuie anumite lucruri mărunte, pe care le vom finaliza cu forţe proprii. Însă, în vara acestui an vom fi pregătiţi să satisfacem toate cerinţele turiştilor români şi străini”, a explicat primarul Ursaciuc.

 

Piscine cu apă încălzită

Toate cele trei piscine amenajate prin intermediul proiectului Popas au apă încălzită, prima care urmează a fi dată în folosinţă fiind cea acoperită. Aceasta are o suprafaţă totală de 570 de metri pătraţi, o parte din aceasta, de circa 44 de metri pătraţi fiind destinată copiilor.

Marius Ursaciuc a spus că piscina acoperită din Parcul Ariniş va fi deschisă publicului de marţi şi până duminică. De marţi şi până vineri piscina va fi deschisă de la ora 16:00 şi până la 21:00, având două orare pentru public, de la 16:00 la 18:00 şi de la 19:00 la 21:00. Sâmbătă şi duminică piscina va fi deschisă de la 10:00 şi până la ora 21:00, cu patru orare pentru public, 10:00 – 12:00, 13:00 – 15:00, 16:00 – 18:00 şi 19:00 – 21:00. De precizat că în timpul săptămânii, de marţi până vineri, vor fi organizate cursuri de înot, de la 10:00 la 13:00, iar după ora 21:00 piscina poate fi închiriată pentru cei care vor să organizeze diverse evenimente.

„Capacitatea piscinelor este dată de numărul vestiarelor pe care le-am putut amenaja. Şi este vorba despre 100 de persoane. Capacitatea tehnică, după condiţiile tehnice pe care le-am realizat, este de 140 de persoane. Cu toate acestea, noi ne-am propus să considerăm capacitatea utilizabilă de 50 de persoane. În momentul în care nu vom mai face faţă în ceea ce priveşte numărul de abonamente vom extinde perioada de funcţionare şi nu vom mări numărul de persoane care să aibă acces”, a explicat Ursaciuc.

Nu în ultimul rând, el a subliniat faptul că atât piscina acoperită, cât şi cele două descoperite vor avea apa încălzită, iar în jurul lor vor fi amplasate şezlonguri. În ceea ce priveşte adâncimea piscinei acoperite, aceasta este de la 2,20 metri şi până la 2,70 metri, urmând ca în cel mai scurt timp să fie montată şi o trambulină.

 

Planuri pentru un port nautic de agrement

Marius Ursaciuc a mai spus că tot prin intermediul proiectului Popas au fost reabilitate aleile din parcul Ariniş, iluminatul, precum şi reţelele de utilităţi. Tot prin acest proiect a fost construit şi un punct de informare turistică, în cadrul căruia va funcţiona şi sediul Direcţiei de Turism din cadrul Primăriei Gura Humorului. Ursaciuc a explicat că punctul de informare turistică din Parcul Ariniş va fi şi locul de plecare pe cele trei trasee turistice amenajate printr-un alt proiect european, realizat în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Marius Ursaciuc a mai adăugat că pe lângă investiţiile realizate prin proiectul Popas, primăria intenţionează să amenajeze şi un port nautic de agrement, pe râul Moldova, care să reprezinte legătura între cele două componente ale proiectului, domeniul schiabil şi zona de agrement din parcul Ariniş.

 

Primăria nu poate angaja personal care să deservească investiţiile realizate prin fonduri europene

Marius Ursaciuc a mai spus că una dintre problemele cu care se confruntă după finalizarea acestor investiţii este imposibilitatea de a angaja personalul necesar pentru deservirea noilor locaţii de agrement. „Nu am putut şi nu putem să ocupăm lucrurile de muncă create prin proiecte europene, iar acest lucru este o mare problemă. Vom deschide piscina cu oameni realocaţi de la alte birouri din primărie, însă aceasta este doar o soluţie tranzitorie”, a spus Ursaciuc.

El a arătat că, după finalizarea proiectului Popas, pot fi create 72 de locuri de muncă, însă, din cauza restricţiilor bugetare impuse de la nivel central, nu s-au putut ocupa decât 15% din posturi. Ursaciuc a arătat că a înaintat premierului României un raport explicativ în care a prezentat problemele întâmpinate, ca urmare a blocării angajărilor. „Sperăm să existe o hotărâre de Guvern care să modifice şi să excepteze locurile de muncă create prin proiecte europene de la regula clară şi fermă că nu avem voie să angajăm pe nimeni”, a declarat primarul din Gura Humorului.

El a mai spus că în condiţiile în care nu poate angaja personal, unele servicii, cum sunt cele de salvamont şi salvamar, au fost externalizate. „Cred însă că externalizarea unor serviciilor ne privează şi de veniturile acelea puţine pe care le realizăm şi pe care astfel nu le putem cheltui în altă parte”, consideră Ursaciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului se finalizează cel mai mare proiect de turism din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 28 voturi
La Gura Humorului se finalizează cel mai mare proiect de turism din judeţul Suceava4.5528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un primar exemplu trimis de
(26 apr 2010, 13:22:51
domnule primar, sa aveti sanatate si viata lunga sa puteti duce la bun sfirsit toate planurile.ar trebui sa ia exemplu si altii de la dvs. si sa mai miste si ei cite ceva in afara de afaceri proprii.felicitari si la mai multe
2.   Respect! trimis de
(26 apr 2010, 13:45:06
Pentru unicul si adevaratul primar din Romania care stie ce vrea si chiar face...NUMAI RESPECT, sanatate si viata lunga! Mult succes in continuare domnule Ursaciuc! Jos palaria pentru dvs!
3.   Bravooooo!!!! trimis de
(26 apr 2010, 16:19:17
Toata stima si respectul!
4.   Ar trebui luat exemplu! trimis de
(26 apr 2010, 17:20:52
Lungule ar trebui sa iei exemplu de la acest primar. El este ceea ce tu nu vei fi niciodata. Un adevarat gospodar. Im timp ce el face tu vorbesti cai verzi de pe pereti. In timp ce el inaugureaza, tu iti anunti candidatura pentru un nou mandat. Poate in vreo tara din Africa sa te mai aleaga astia ca la noi in Suceava sigur nu.
Felicitari d-lui Ursaciuc, un primar care-si vede de treaba pentru care a fost ales si nu numai de afacerile proprii. Sper sa nu deveniti o traseista politica cum este actualul primar al Sucevei.
P.S. Sunt total apolitic.
5.   Am vazut! trimis de
(26 apr 2010, 20:45:54
Am mai scris un comentariu odata despre ce-am vazut acolo: este intr-adevar ceva unic in zona! Sunt extrem de curios si de modul cum va functiona aceasta baza de agrement si spun aceasta intrucat oamenii ce vor deservi acest complex au un rol la fel de mare ca si investitia in sine. Vreau sa cred ca atitudinea personalului va atrage turistii si nu-i va indeparta; spun aceasta intrucat in statiunile noastre, pe-acolo pe unde s-a mai modernizat cate ceva, personalul deservent al locatiilor este muuult sub nivelul minim de amabilitate si corectitudine, dar aproape sunt convins ca la o atat de moderna baza de agrement ca aceasta din Gura Humorului si comportarea personalului va fi pe masura. Felicitari tuturor celor ce-au contribuit la realizarea noului complex sportiv si de agrement Arinis-Gura Humorului!
6.   ???????? trimis de
(26 apr 2010, 22:44:47
felicitari dar nu va puneti intrebarea de ce toate cele bune se intampla doar la Humor? nu din cauza marinimiei primarului ci din cauza ca este orasul natal al dlui flutur, unde isi are actualmente resedinta, deci este de inteles de ce sunt alocate atatea fonduri acestui oras. in afara de toate astea, foarte bine, mai ridica zona
7.   Normal! trimis de
(27 apr 2010, 08:36:37
Felicitari domnule primar si administratiei din zona! Este adevarat ,de aiai se intampla multe acolo pt ca Flutur a stiut sa atraga atatea fonduri acolo ,si mi se pare normal, asa se intampla si la Cluj unde Boc a adus toti mari investitori in zona sa .Era bine sa fi acceptat Flutur sa fie premier ca altfel respiram si noi si erau mai multe locuri de munca,dar e bine si asa.Are Flutur o caruta de defecte,si el si partidul lui insa au promovat Bucovina intr-un mare fel cum nu a mai fost promovata vreodata!
8.   Ref fonduri europene trimis de
(27 apr 2010, 15:12:10
Felicitari Domnule Primar! Atat Dumeneavoastra, cat si oamenilor care au ajutat la realizarea proiectelor din Gura Humorului...FELICITARI!
Daca dorim sa realizam ceva in aceasta tara, totul trebuie sa inceapa de la autoritatile locale, de la oamenii locurilor, sa ceara si sa-si impuna dorintele si necesitatile fata de cei ce sunt la putere. Multi asteapta sa vina "cineva de la centru sa indice directia" si este gresit.
Multi nu stiu si poate e bine de spus ca D-ul Flutur nu a avut nici un fel de contributie la realizarea proiectelor (in afara de "taiatul panglicii" si prezenta ca si om politic), ba mai mult a fost unul din cei care nu vedeau realizabil proiectul cu partia de schi si cu proiectul Popas.
Eu unul sunt mandru si ma bucur ca exista oameni care vor sa mai faca si ceva in tara noastra si care cu toate greutatile care apar si de care se lovesc (mai ales politic), reusesc sa realizaze asemenea proiecte de care pot beneficia si altii peste ani si ani.
FELICITARI!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei