Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu salută acordul la care au ajuns liderii zonei Euro pentru sprijinirea Greciei

Vineri, 26 Martie 2010 (15:49:53)

Preşedintele Traian Băsescu a salutat, vineri, la Bruxelles, acordul la care au ajuns liderii zonei Euro în ceea ce priveşte Grecia, precizând că această decizie este un puternic mesaj de sprijin pe care îl dă Uniunea unui stat membru aflat în dificultate economică, informează Preşedinţia.

"Principalele subiecte de discuţie de pe agenda liderilor europeni au vizat strategia Europa 2020, schimbările climatice şi situaţia din Grecia. Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană au agreat cadrul general al strategiei Europa 2020 pentru ieşirea din criză şi pregătirea economiei europene pentru următorii 10 ani. Consiliul European a agreat următoarele trei ţinte: rata de ocupare a forţei de muncă de 75% pentru populaţia cu vârste între 20 şi 64 de ani; asigurarea de investiţii publice şi private în domeniul cercetării la nivelul a 3% din PIB; implementarea obiectivelor 20/20/20 în domeniul schimbărilor climatice (reducerea emisiilor de CO2 cu 20% până în 2020, creşterea eficienţei energetice cu 20%, precum şi creşterea la cel puţin 20% a ponderii energiei din surse regenerabile)", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX[ după participarea preşedintelui Traian Băsescu la lucrările Consiliului European de primăvară.

În ceea ce priveşte ţinta pentru educaţie, liderii europeni au convenit să se acorde mai mult timp unor state membre pentru a agrea nivelul acesteia, iar în cazul ţintei de sărăcie, au convenit că vor reveni asupra acesteia la Consiliul European de vară, din iunie.

"Preşedintele Traian Băsescu a exprimat sprijinul României pentru propunerea Comisiei Europene privind Strategia UE 2020, a insistat şi a obţinut ca în textul Concluziilor finale ale Consiliului European să fie menţionată importanţa deosebită a politicii de coeziune şi a Politicii Agricole Comune pentru asigurarea competitivităţii Uniunii", menţionează Preşedinţia.

"Referitor la schimbările climatice, liderii europeni au agreat noile linii de acţiune ale Uniunii Europene în negocierile internaţionale în pregătirea Conferinţei ONU de la Cancun de la sfârşitul acestui an. Şeful statului a subliniat faptul că România susţine, în continuare, încheierea unui acord global cuprinzător şi obligatoriu post-2012 pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi că se poate ajunge la un asemenea acord numai dacă UE poate să îi implice şi pe ceilalţi actori internaţionali relevanţi", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte Grecia, preşedintele Traian Băsescu a salutat acordul la care au ajuns liderii zonei Euro, precizând că această decizie este un puternic mesaj de sprijin pe care îl dă Uniunea unui stat membru aflat în dificultate economică şi un semnal puternic de susţinere a eforturilor Guvernului elen pentru reformă.

Şefii de state şi de guverne din zona euro au căzut de acord asupra înfiinţării unui mecanism de sprijin pentru Grecia, stat împovărat de datorii. Instrumentul de finanţare presupune acordarea, în caz de necesitate, de împrumuturi bilaterale coordonate din partea membrilor uniunii monetare şi Fondului Monetar Internaţional (FMI).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu salută acordul la care au ajuns liderii zonei Euro pentru sprijinirea Greciei.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu salută acordul la care au ajuns liderii zonei Euro pentru sprijinirea Greciei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei