Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nici liberalii nu participă la dezbaterea privind educaţia, de la Parlament

Vineri, 26 Martie 2010 (15:48:39)

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, vineri, o scrisoare preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, în care precizează motivele care "împiedică" parlamentarii PNL să participe la dezbaterea privind educaţia, organizată luni la Parlament.

Anunţul liberalilor vine după ce preşedintele PSD, Victor Ponta, a declinat invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, la aceeaşi dezbatere.

În scrisoarea remisă agenţiei MEDIAFAX de PNL, Tăriceanu a arătat că, deşi apreciază preocupările Robertei Anastase faţă de situaţia învăţământului românesc, are "rezervele cele mai serioase" cu privire la iniţiativa de a se organiza astfel de dezbateri în cadrul Parlamentului, prin alăturarea unui număr oarecare de parlamentari cu diverşi invitaţi ai puterii.

Tăriceanu a apreciat că ar trebui ca Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să se consulte, mai întâi, cu categoriile şi grupurile sociale interesate, cu societatea civilă şi cu specialiştii în ştiinţele educaţiei.

Rolul Parlamentului, ca Legislativ şi ca putere ce controlează activitatea Guvernului, se va derula abia după ce Executivul va fi în măsură să transmită un proiect de lege clar asumat şi definitivat în urma dezbaterilor publice. "Dezbaterea la nivelul Parlamentului trebuie să fie finalul procesului legislativ şi nu începutul său. Începutul trebuie făcut prin consultările oamenilor politici cu cei care i-au ales", se mai arată în scrisoare.

În ceea ce priveşte procedura de lucru la nivelul Parlamentului, liderul deputaţilor PNL a arătat că activitatea în comisii şi în plen reprezintă cadrul firesc de desfăşurare a activităţii legislativului. El a mai subliniat că este extrem de important faptul că dezbaterile parlamentare permit fiecărui deputat să pună întrebări directe membrilor Guvernului. Tăriceanu a menţionat că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, poate avea posibilitatea de a se întâlni cu grupul parlamentar al PNL, aşa cum a solicitat în trecut chiar el.

Tăriceanu a susţinut că pentru parlamentari este prioritară acum consultarea cu cetăţenii, iar Guvernul ar trebui să facă acelaşi lucru.

Dezbaterea parlamentară propriu-zisă, poate începe abia după ce Guvernul finalizează un proiect de lege, pe care îl va trimite Parlamentului spre dezbatere şi aprobare, menţionează liderul deputaţilor PNL.

La Palatul Parlamentului va avea loc, luni, dezbaterea cu tema Legea Educaţiei Naţionale - un pas înainte pentru România, eveniment organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului sub patronajul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici liberalii nu participă la dezbaterea privind educaţia, de la Parlament.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici liberalii nu participă la dezbaterea privind educaţia, de la Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei